Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Hoelang gaat een waterontharder mee?

Waterontharders zijn tegenwoordig steeds vaker te vinden in huishoudens. Ze bieden talloze voordelen, zoals het verminderen van kalkaanslag en het verbeteren van de levensduur van huishoudelijke apparaten. Maar hoelang gaat een waterontharder eigenlijk mee?

Gemiddelde levensduur van een waterontharder

Over het algemeen gaat een waterontharder, mits goed onderhouden, doorgaans 10 tot 15 jaar mee. Deze levensduur is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het apparaat en de mate van onderhoud.

Onderhoud van een waterontharder

Veel leveranciers koppelen de levering van een waterontharder aan een verplicht onderhoudscontract. Om de levensduur van een andere waterontharders te verlengen, is regelmatig onderhoud bij hen heel belangrijk. Na ongeveer 10 jaar en intensief gebruik kan de prestatie van de harskolom afnemen. De harskolom, het hart van het apparaat, is een fles gevuld met hars in de waterontharder waar het water doorheen spoelt. Door afname van de prestatie van de harskolom vermindert de onthardingscapaciteit. In dergelijke gevallen kan het noodzakelijk zijn de harskolom te vervangen. Bij onze waterontharders hoef je dit echter niet te doen dankzij de hoge kwaliteit van onze harskolom. Deze blijft goed, hierom geven we 30 jaar garantie op de harskolom.

Ook kunnen andere onderdelen zoals kleppen en volumesensoren slijtage vertonen na jarenlang intensief gebruik. Daarom wordt doorgaans aangeraden regelmatig onderhoud uit te voeren. Mede door onze ontsmettingsmodule is het bij onze waterontharder niet nodig om onderhoud uit te voeren, aangezien het hars van de ionenwisselaar automatisch wordt gedesinfecteerd. Eens per jaar het zoutvat schoonmaken is hierdoor het enige overgebleven onderhoud.

Waterontharder zonder onderhoud

We hebben bij Remon Waterontharders onze eigen modellen waterontharders ontwikkelt.

Onze waterontharders zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en gemak voor de gebruikers. We begrijpen dat niemand zin heeft in regelmatig onderhoud aan hun waterontharder, en daarom hebben we ons gericht op het creëren van waterontharders die zo weinig mogelijk aandacht nodig hebben. Bij ons is daarom een onderhoudscontract niet verplicht.

  •  15 jaar garantie op de waterontharder
  •  30 jaar garantie op de harskolom
  •  geen verplicht onderhoudscontract
Tara waterontharders met hoezen

Waarom Remon Waterontharders?

Bij Remon Waterontharders zijn we trots op onze jarenlange ervaring en expertise in waterbehandeling. Onze waterontharders gaan gemiddeld ook 15 jaar mee. We hebben echter, klanten die hun eerste waterontharder van Remon Waterontharders, aangeschaft 40 jaar geleden, nog steeds gebruiken. Dankzij de unieke dubbele bodem en de lekdetectiemodule zijn Remon Waterontharders kwalitatief hoogwaardige producten die lang meegaan. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Profiteer nu

Eindejaars
actie 2023

Profiteer tijdens de eindejaarsactie van 300 euro korting!

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.