Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

De 7 voordelen van waterontharders

Benieuwd naar de vele voordelen van een waterontharder? Je ontdekt hier maar liefst 7 redenen waarom een waterontharder een goede toevoeging is voor het leidingwater in jouw huis. En hoe je huishouden er ook uitziet, er is altijd een model waterontharder dat past bij jouw situatie. We zetten de belangrijkste voordelen van waterontharders voor je op een rij.

Kalkaanslag badkamer

1. Geen kalkaanslag meer

Ondanks dat waterbedrijven het leidingwater ontharden in Nederland, zit er nog altijd veel kalk in dit water. Dit komt omdat het ontharden van water prijzig is en waterbedrijven zich daarom puur houden aan de vastgestelde norm. Afgesproken is dat zij het water leveren met een waterhardheid tussen de 5,6 en 14 Duitse graden (dH). Dit is de meetwaarde voor hard water. 

Door de grote hoeveelheid kalk die hierdoor nog in het water achterblijft, heb je thuis snel last van kalkaanslag. Helaas zie je dit goed terug in de badkamer. Vooral bij zwart sanitair zijn kalkvlekken duidelijk zichtbaar, waardoor het er snel vies uitziet. Daarnaast raken tegels beschadigd en drogen voegen uit. Een waterontharder voorkomt deze kalkaanslag, waardoor de badkamer er langer mooi uitziet. Benieuwd hoe hard het water in jouw gemeente is? Doe de waterhardheidstest!

Voordelen waterontharder huishoudelijke apparaten

2. Minder schoonmaakwerk

Het gebruik van onthard water zorgt ervoor dat sanitair langer kalkvrij en schoon blijft en uiteindelijk langer meegaat. Dat is ook de reden waarom hotels tegenwoordig steeds vaker voor een waterontharder kiezen. Het bespaart tijd, schoonmaakkosten en het is een stuk duurzamer, omdat je materialen minder snel hoeft te vervangen. Ook is het effect van onthard water goed terug te zien bij het schoonmaken van bijvoorbeeld zonnepanelen. Door het ontharde water droogt het schoonmaakwerk mooi en streeploos op.   

Glas water

3. Elektrische apparaten gaan langer mee

Verwarmingselementen in elektrische apparaten zijn een broedplaats voor kalk. Door de kalklaag die ontstaat kunnen apparaten hun warmte minder goed kwijt, met als gevolg dat de elementen doorbranden. Een waterontharder voorkomt deze kalklaag, waardoor apparaten langer meegaan en je dus minder snel nieuwe hoeft aan te schaffen. Zo draag je bij aan een beter milieu én je bespaart eenvoudig op je uitgaven. 

4. Effectief bij huidproblemen

Huid- en eczeemklachten komen veel voor, waarbij dermatologen tegenwoordig al onderscheid maken tussen maar liefst twintig veelvoorkomende huidaandoeningen. Inmiddels weten we dat hard water klachten bij huidproblemen kan verergeren. Kalk droogt de huid namelijk verder uit wanneer het in de poriën terechtkomt. Het gebruik van een waterontharder blijkt hierbij een uitkomst. En dat dermatologen dit erkennen, zien we steeds vaker terug in de praktijk. We ontmoeten namelijk regelmatig klanten, vooral ouders van jongere kinderen, die een waterontharder aanschaffen op advies van hun behandelend arts.  

Waterontharder schoonmaakkosten besparing

5. Bespaar wasmiddel met een waterontharder

Een ander voordeel van de waterontharder is dat het flink wat wasmiddel bespaart. De wasmachine maakt de was met minder dan de helft van het standaard zeepgebruik al schoon. Daarnaast voelt kleding zachter aan en blijft het langer mooi, wasverzachter is niet meer nodig. Een mooie financiële besparing dus op zowel wasmiddel als je eigen kleding. 

6. Laat je haar stralen en bespaar shampoo

Stug, dof of lang haar? Onze klanten zijn het er over eens: het gebruik van crèmespoeling is zo goed als overbodig met een waterontharder. Door het ontharde water voelt het haar zacht aan en ziet het er stralend uit.   

7. Energiebesparend

De kalklaag die ontstaat op verwarmingselementen zorgt voor energieverlies. Het duurt namelijk langer voordat de gewenste temperatuur van het apparaat bereikt is. Heeft jouw apparatuur een dunne kalklaag opgebouwd, dan is de kans groot dat een waterontharder dit kan oplossen. Houd er wel rekening mee dat dit een paar maanden kan duren. 

Als je een waterontharder aanschaft en nieuwe huishoudelijke apparatuur hebt, dan wordt kalkaanslag voorkomen door het ontharde water. In dit geval profiteer je direct van de energiebesparende voordelen. Wil je weten wat de aanschaf van een waterontharder jou kost? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan.   

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.