Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Drinkwaterkwaliteit in Nederland (2023)

In Nederland wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van drinkwater. Het water dat uit de kraan komt, is veilig om te drinken en voldoet aan de Europese en Nederlandse normen voor drinkwaterkwaliteit.

Drinkwaterkwaliteit in 2023

Er wordt regelmatig controle uitgevoerd op de kwaliteit van het water en er worden maatregelen genomen als er afwijkingen worden geconstateerd. Er zijn echter wel gebieden in Nederland waar de grondwaterkwaliteit minder goed is, en daar worden specifieke maatregelen genomen om de kwaliteit van het drinkwater te verbeteren.

Zit er veel kalk in drinkwater?

Veel Nederlandse huishoudens hebben kalkhoudend water. Dit komt omdat Nederland een hard watergebied is. Kalk is een natuurlijk voorkomend mineraal dat aanwezig is in veel bronnen van drinkwater. Kalk kan leiden tot kalkaanslag in kranen, leidingen en huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten, Quookers en waterkokers. Dit kan leiden tot een vermindering van de prestaties van deze apparaten en kan ook bijdragen aan een vermindering van de levensduur ervan. Er zijn verschillende manieren om kalkaanslag te verminderen, zoals het kopen van een waterontharder of het toevoegen van een anti-kalkmiddel aan het water.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.