Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Elektronische waterontharder

Wilt u ook genieten van kalkvrij water? Geen hard water, maar liever zacht? En dat ook nog kosten besparend? Dan is een elektronische waterontharder iets voor u! Het is een efficiënt toestel dat volume gestuurd regenereert met zout water. Hierdoor worden onnodige spoelingen vermeden en bespaart u op het waterverbruik. Nu bent u wellicht benieuwd wat de eigenschappen en kosten van zo’n elektronische waterontharder zijn, lees dan snel verder!

Wat is een elektronische waterontharder?​

Een elektronische waterontharder zorgt ervoor dat kalkvorming tegengehouden wordt. Zo profiteert u van kalkvrij water en geeft dit geen aanslag in de leidingen, in uw huishoudelijk apparatuur en bijvoorbeeld uw kranen. Een elektronische waterontharder bevat een cilinder met harskorrels. Deze zet uw harde water om in zacht water.

Na enige tijd raakt deze cilinder met harskorrels verzadigd. Het is dan tijd voor een spoelbeurt met zout water. Dit noemen wij regeneratie. Bij een elektronische waterontharder verloopt dit proces volumegericht en niet op vaste momenten. U bespaart op die manier veel water omdat het alleen gebeurt wanneer dit echt nodig is. Een groot voordeel wanneer u iemand bent die een variabel verbruik heeft. Dit variabele verbruik komt vaak voor als u een onregelmatig leefritme heeft, als er niet altijd iemand thuis is, u regelmatig op vakantie gaat of als u bijvoorbeeld vaak gasten op bezoek krijgt. 

Waterontharder

Eigenschappen van een elektronische waterontharder​

Wat zijn nou de specifieke eigenschappen van een elektronische waterontharder? Hieronder hebben wij enkele kenmerken voor u op een rij gezet:

Volumegericht: zoals al eerder aangegeven gebeurt de regeneratie van de waterontharder volume gestuurd in plaats van op vaste momenten. De intelligentie van dit toestel zorgt er op deze manier voor dat er geen onnodig waterverbruik zal zijn. U bespaart hiermee op de kosten voor water en regeneratiezout.

Gebruiksvriendelijk: met een elektronische waterontharder heeft u moderne technologie in huis! Hij bevat een gebruiksvriendelijk display waarmee u zelf bijvoorbeeld de waterhardheid kunt instellen. Ook de regeneratietijd kunt u zelf instellen op basis van het volume en waterverbruik. 

Minder benodigd onderhoud: vanwege zijn precieze en volume gestuurde werking vergt een elektronische waterontharder minder onderhoud dan een mechanisch toestel. Het zout voor de harscilinder hoeft enkel 1 à 2 keer per jaar bijgevuld te worden, afhankelijk van de grootte van het zoutreservoir. Voor het bestellen van onthardingszout kunt u ook bij ons terecht. Het is natuurlijk wel aan te raden om eens per jaar de installateur te laten langskomen voor onderhoud.

Efficiëntie: Een elektronische waterontharder is iets prijziger dan de mechanische variant, maar u profiteert dan wel van een efficiënter toestel. De meerprijs die u aan het begin betaald is dus snel terugverdiend! Lees hier meer over onze prijzen

Het plaatsen van een elektronische waterontharder​

Het installeren van een elektronische waterontharder is geen eenvoudige klus. Dit kunt u dan ook beter overlaten aan de professionele monteur. Onze vakmannen zijn experts op het gebied van installatie en gaan als volgt te werk:

Bepalen van de locatie: de vakman kiest een schikte locatie voor de waterontharder. In het meest ideale geval wilt u hem natuurlijk op een plek hangen waar het apparaat niet opvalt. Denk bijvoorbeeld aan een berging of een kelder. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar op gelet moet worden. Het toestel mag bijvoorbeeld niet te dicht bij een warmtebron staan. Meestal plaatst onze vakman het apparaat vlak na de watermeter.

Bypass installeren: voorafgaand aan de installatie van de elektronische waterontharder, moet onze vakman een bypass plaatsen. Hiervoor dient hij een stukje van de bestaande waterleiding weg te halen. Dit kan bijvoorbeeld door te slijpen of een tussenstuk los te koppelen. Een bypass zorgt ervoor dat het mogelijk is om de waterontharder uit te zetten, zonder dat de watertoevoer ook stopt. 

Waterontharder plaatsen: na het installeren van de bypass kan de waterontharder worden geïnstalleerd. De installateur houdt hierbij rekening met 2 aansluitingen, de aanvoer- en retourslang. De aanvoerslang vervoert het harde water naar de waterontharder. De retourslang vervoert vervolgens het zachte water naar de kranen voor gebruik. 

Afvoer aansluiten: de volgende stap is het aansluiten van de afvoer op de elektronische waterontharder. Door deze afvoer kan het zoute spoelwater van de regeneratie snel wegstromen in de riolering. Mocht het om wat voor reden dan ook lastig zijn om deze aansluiting te maken, dan zijn er oplossingen om het zoute spoelwater op te pompen naar een locatie waar wel een afvoer is naar de riolering.

Overloopaansluiting aanbrengen: een overloopaansluiting is een soort veiligheidsmaatregel. Wanneer het waterniveau in het zoutvat te hoog is, kan overtollig water alsnog wegstromen naar de riolering. 

Eerste keer opstarten: als alles eenmaal is aangesloten, start de installateur de elektronische waterontharder voor het eerst op. Hij voert dan de volgende stappen uit: 

  1. Bypasskraan openen
  2. Aanvoer- en retourslang sluiten
  3. Aftapkraan openen en bypasskraan sluiten
  4. Aanvoer- en retourslang openen
  5. Waterniveau in de waterontharder checken

Nu kunt u gebruik gaan maken van uw elektronische waterontharder. U heeft nu een kalkvrije badkamer, zacht water als weldaad voor uw huid en vele andere voordelen waar u van kunt genieten. 

Heeft u nog vragen of wilt u graag ons persoonlijk advies?

Wilt u graag een elektronische waterontharder aanschaffen, maar heeft u nog meer advies nodig, zoals welke waterontharder bij u past? U kunt hier vrijblijvend advies op maat aanvragen.

Spreekt u liever direct met ons? Dan vindt u hier onze contactgegevens.

Remon Deluxe Neva

De Neva behoort tot de topklasse onder de waterontharders. Ideaal voor plaatsing in uw garage, kelder of andere ruimte.

Remon Deluxe Neva 12.5

Remon Deluxe Neva 12.5

Remon Deluxe Neva 25 XL

Remon Deluxe Tara

De Tara is een van de meest geavanceerde waterontharders in Nederland. De Tara is in verschillende groottes leverbaar en daardoor geschikt voor elk huishouden. Doordat het zoutvat en de harscilinder los van elkaar geplaatst kunnen worden, past de ontharder ook gemakkelijk in kleinere ruimtes (kruipruimte, meterkast, trapkast etc.).

Remon Deluxe Tara 7

Remon Deluxe Tara 7

Remon Deluxe Tara 10

Remon Deluxe Tara 7

Remon Deluxe Tara 13

Remon Deluxe Tara 19

Onze waterontharders

Hoe groot uw huishouden ook is, Remon heeft de geschikte waterontharder.
Wij onderscheiden ons door het uitgebreide assortiment waterontharders, maar ook de unieke eigenschappen die bacterievorming voorkomen.

Twijfel je nog welke waterontharder bij jou past?

Neem contact op voor advies op maat

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.