Veelgestelde vragen

Een waterontharder kopen, wat kost dat eigenlijk?

Onze waterontharders zijn het resultaat van meer dan 40 jaar doorontwikkeling en kenmerken zich door hun sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Lees hier alles over de prijs van onze waterontharders. Voor een waterontharder heeft u onthardingszout nodig. Een gemiddeld huishouden verbruikt tussen de 75 en 100 kg zout op jaarbasis. Heeft u een onderhoudscontract afgesloten bij Remon? Dan […]

Lees meer

Hoeveel zout is er nodig voor de werking van een waterontharder?

Het onthardingszout zorgt ervoor dat het hars wordt gereinigd en de waterontharder zijn werking weer terug krijgt. Een gemiddeld 4-persoons huishouden gebruikt zo’n 70 kilo zout per jaar. Remon levert alleen de beste kwaliteit onthardingszout met een zuiveringsgraad van 99,9%, zonder E-nummers of antiklontermiddel. Remon onthardingszout voldoet aan de hoogste Europese Norm wat betreft zuiverheidsklasse: […]

Lees meer

Is calcium of magnesium nodig in drinkwater?

De WHO heeft na onderzoek geconcludeerd dat er geen minima of maxima kunnen worden opgelegd aan de hoeveelheid calcium en magnesium in drinkwater. Er is onvoldoende bewijs om te veronderstellen dat bepaalde waardes noodzakelijk zijn voor de gezondheid.

Lees meer

Waarom werkt zeep nauwelijks in hard water?

De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium- en magnesium-ionen (Ca2+ en Mg2+) in het water. Deze deeltjes bepalen samen de hardheid van het water. Nu zijn zepen of detergenten zouten die meestal stearaationen en natrium of kaliumionen (Na+ of K+) bevatten. Stearaationen zijn ionen met een groot aantal koolstofatomen. Deze stearaationen reageren […]

Lees meer

Wat is Duitse hardheid?

Er zijn verschillende schalen om de hardheid van (drink)water te duiden. Duitse hardheid is er slechts één van, en wordt gebruikt in Nederland. Een graad Duitse hardheid wordt gedefinieerd als 10 milligram calciumoxide per liter water. Dit staat gelijk aan 17.848 milligram calciumcarbonaat per liter water, of 17.848 ppm.

Lees meer

Wat is kalk?

Kalk is een aanduiding voor alkalische zouten van calcium. In de volksmond noemt men water met een hoge concentratie calciumcarbonaat kalkwater of hard water. Dit water is niet schadelijk voor de gezondheid maar veroorzaakt kalkaanslag. Vooral als het verwarmd wordt daalt de oplosbaarheid van de kalkdeeltjes en slaan deze neer als kalkaanslag.

Lees meer

Is kalk in het water schadelijk?

Kalk in het water is beslist niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, en ook planten en dieren hebben er geen last van. Sterker nog: kalk (of beter calcium) is belangrijk voor mensen, dieren en planten. Mensen krijgen hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium en magnesium hoofdzakelijk binnen via voeding zoals vruchten, zuivelproducten, brood en vlees. Kalkdeeltjes […]

Lees meer

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Een waterontharder verwijdert calcium en magnesium uit drinkwater. Als bron van deze mineralen is drinkwater echter verwaarloosbaar. Slechts 3,3% van de calcium en 1,1% van de magnesium in onze voeding is afkomstig uit leidingwater.

Lees meer

Is ontkalken van drinkwater slecht voor de gezondheid?

Nee, ontkalken van drinkwater is niet slecht voor de gezondheid. Uit onderzoek van de World Health Organisation (WHO) Hardness in Drinking-water (PDF) blijkt dat onthard water op basis van ionenuitwisseling geschikt is voor menselijke consumptie. De hoeveelheid mineralen die tijdens het ontkalken uit het water verdwijnen is zo laag dat dit verwaarloosbaar is.

Lees meer

Hoe komt de zoutoplossing uit het zoutvat in de harscilinders?

De volautomatische besturing van de waterontharder bepaalt aan de hand van een volumemeter wanneer er geregenereerd moet worden. De waterontharder werkt zowel op stroom als op waterdruk.