Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Glas behandelen tegen kalk en kalkaanslag voorkomen

Kalkvlekken op uw doucheraam, glas in de badkamer of op een andere plek in uw woning is erg vervelend. Het verwijderen van kalkvlekken is vaak een hele klus. Bent u ook klaar met het extra schoonmaakwerk door kalkvlekken op uw glas?

Kalkvlekken op glas zijn goed te voorkomen en te behandelen. Wij helpen u in deze blog met een aantal tips om kalk op uw glas te voorkomen en te behandelen.

Kalkaanslag in badkamers

Kalkvlekken ontstaan als water opdroogt op bijvoorbeeld uw kranen of glas. Bij het opdrogen verdwijnt het water en blijven kalk mineralen achter. Wanneer u dit niet tijdig schoonmaakt, ontstaat er kalkaanslag.

Zeker in badkamers ontstaat kalkaanslag snel. Badkamers zijn vochtige ruimtes, waarbij water vaak op het sanitaire of het glas terechtkomt. Als dit na gebruik niet goed wordt schoongemaakt of afgedroogd, ontstaan er kalkvlekken.

Hoe harder uw water is, hoe meer last u heeft van kalkaanslag bij niet tijdig schoonmaken. De waterhardheid heeft dus grote invloed op de kalkvorming. Met een testset kunt u uw waterhardheid testen.

Glas tegen kalkaanslag behandelen​

U kunt uw glas behandelen om kalkaanslag te voorkomen. Hierbij maakt u gebruik van een zogenoemde nano coating. De nano coating wordt aangebracht op uw glas en zorgt ervoor dat water en kalk niet hechten aan het glas. Hiermee voorkomt u kalkaanslag.

Nano coating kunt u laten impregneren bij het bestellen van een glazen object bij de fabriek. Ook kunt u een speciale nano coating online bestellen die u thuis op uw glas kunt aanbrengen. 

Het nadeel is dat u al uw glas objecten moet impregneren met de nano coating om overal kalkaanslag te voorkomen.

Kalkaanslag op glas en sanitaire verwijderen

Kalk is erg hardnekkig en vaak lastig te verwijderen. Zeker als het op lastige plekken zit waar u niet goed bij kunt. Gelukkig zijn er diverse schoonmaakmiddelen waarmee u de kalk kunt verwijderen uit uw badkamer. Schoonmaakmiddelen zoals antikalk of een badkamer coating met een waterbestendige formule werken het beste. Deze middelen zijn relatief goedkoop.

Het nadeel is dat u de plekken die gevoelig zijn voor kalkaanslag hier regelmatig mee schoon moet blijven maken.

Kalkaanslag voorkomen met de waterontharder

Het aanschaffen van een waterontharder is de meest effectieve manier om kalkvlekken te voorkomen. De waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, zorgt ervoor dat uw water 100% kalkvrij wordt gemaakt. Hierdoor ontstaan er geen kalkvlekken op uw glas of sanitaire.

En dit is niet het enige voordeel van een waterontharder. Zo maakt de waterontharder uw drinkwater een stuk lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee. Bovendien hoeft u uw glas niet in te sprayen met dure coatings of constant de kalkaanslag te verwijderen met diverse schoonmaakmiddelen.

Advies nodig?

Twijfelt u over wat voor u de beste manier is om kalkvlekken te voorkomen op uw glas of sanitaire? Wij kunnen u helpen. Met een advies op maat bepalen we wat voor u de beste oplossing is.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.