Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Het belang van een waterontharder voor uw kostbare apparatuur.

Hard water (water met veel kalk) wordt niet beschouwd als ongezond, maar het kan wel voor problemen zorgen. Kalkafzetting in en rondom uw boiler, steamer, kokendwaterkraan en stoomdouche is de meest voorkomende oorzaak van problemen. Wanneer de elementen in uw kostbare apparaten verkalken, moeten deze namelijk vervangen worden.

Hard water zacht maken

Om vervanging te voorkomen kunt u gebruikmaken van een waterontharder. Deze compacte unit zorgt ervoor dat u onbezorgd gebruik kan maken van uw stoom- en heetwatertechniek. Waterontharders maken van hard leidingwater, zacht water en bewijzen hun nut in regio’s met hard water. Met een waterontharder voorkomt u dus kalkafzetting in uw Quooker, boiler, steamer en stoomdouche, waardoor ze veel langer meegaan.

Wat is een waterontharder?

Om vervanging te voorkomen kunt u gebruik maken van een waterontharder. Deze compacte unit zorgt ervoor dat u onbezorgd gebruik kan maken van uw stoom- en heetwatertechniek. Waterontharders maken van hard leidingwater, zacht water en bewijzen hun nut in regio’s met hard water. Met een waterontharder voorkomt u dus kalkafzetting in uw boiler, steamer, kokendwaterkraan en stoomdouche, waardoor ze veel langer meegaan.

Steamer

Het gebruiken van een steamer samen met een waterontharder is dus een must als u zeker wilt zijn van een feilloos werkende steamer die kalkvrij blijft en daardoor optimale resultaten bereikt. Zonder geur- en smaakverstorende stoffen en dus voor smakelijke gerechten. De constante waterkwaliteit die uit de waterontharders stroomt, beschermt de stoomgenerator en garandeert daarmee de beste resultaten. Zo blijven de onderhoudskosten van een steamer dankzij een waterontharder in de keuken laag en houdt u de kwaliteit van uw gerechten hoog.

Kokend waterkraan​

Altijd direct heet water uit de kokendwaterkraan is natuurlijk geweldig, maar de combinatie kokend water en kalk in het water is toch wat minder leuk, want hoe hoger de waterhardheid des te vaker de kraan moet worden ontkalkt. Na de montage van een waterontharder is het periodiek ontkalken van de heetwaterkraan echter niet meer nodig. U bent dan voor altijd van kalkaanslag verlost.

Stoomcabine

Heeft u een stoomcabine, maar geen waterontharder, dan zult u de stoomgenerator regelmatig moeten ontkalken, anders kan de generator schade oplopen. Wanneer de generator stoomt, komt  er namelijk zuivere waterdamp vrij. De kalk en mineralen uit het water blijven dan in de generator zitten en vormen een afzettingslaag. Die laag veroorzaakt slijtage van de generator. Na het plaatsten van een waterontharder is ontkalken van de stoomcabine niet meer nodig, want de waterontharder heeft de schadelijke kalk uit het water gefilterd, voordat het water in de generator aankomt.

Keuken apparatuur

Boiler

Naast bovenstaande luxe apparaten zorgt kalk er ook voor dat een gewone boiler minder goed werkt en rendement verliest door het harde water. Hierdoor moet u langer wachten op warm water en moet de boiler veel meer moeite doen om het water op temperatuur te krijgen waardoor er dus heel wat extra energie verloren gaat. Wist u dat een boiler bij 5 mm kalkaanslag, 25 procent meer energie verbruikt? Na een poosje gaat de boiler stuk en wordt u verrast door hoge herstellings- of vervangingskosten, én een hoge energierekening. Van een koude douche gesproken….. 

Keukenapparatuur

Een waterontharder biedt natuurlijk niet alleen voordelen voor de steamer, kokend waterkraan en boiler, maar ook voor al het andere keukenapparatuur. Zo vermindert een waterontharder in de keuken kalkaanslag op glazen, borden en bestek, waardoor de vaatwasser beter werkt. Andere apparaten die water gebruiken zoals een koffiezetapparaat of waterkoker, profiteren ook van zacht water. Zonder kalkaanslag gaan deze apparaten langer mee en blijven ze langer schoon, waardoor de kwaliteit van de thee of koffie behouden blijft en er minder onderhoud nodig is. Zelfs de keukenkraan en spoelbak blijven er langer als nieuw uitzien en werken beter dankzij zacht water. Als u een ijsblokjesmachine in de koelkast heeft, helpt een waterontharder zelfs om kalkafzetting in het ijs te voorkomen. 

Een waterontharder is een waardevolle aanvulling waarbij alle apparaten profiteren van zacht en kalkvrij water. De fijne eigenschappen van zacht water gelden niet alleen voor de keuken, maar komen ook in andere delen van het huis van pas. Wacht dus niet langer, laat ook een waterontharder monteren en geniet van alle voordelen.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.