Hoe auto wassen zonder kalkvlekken?

U kent het vast wel.. U bent thuis bezig uw vieze auto te wassen en na een half uurtje ziet hij er al helemaal schoon uit, alleen nog een beetje nat. Ondertussen bergt u alle schoonmaak spullen weer op en net wanneer u na 10 minuten weer terug komt bij uw auto, ziet u dat hij helemaal lelijk opdroogt. Help wat nu! Wij leggen in deze blog uit hoe uw auto glanzend opdroogt, zonder kalkvlekken. 

Wat zijn al die witten vlekken op mijn auto?

Wanneer er veel kalk in het water zit, dan is er een hele grote kans dat uw auto niet mooi opdroogt. Namelijk wanneer het water verdampt blijft alleen de kalk mineralen over op de auto, dat zijn dus de witte vlekken die u op de motorkap ziet. In de zomer gebeurt dit nog sneller wanneer de felle zon op de auto schijnt. Er zijn een aantal manieren om de witten vlekken ook wel kalkvlekken genoemd als nog te verwijderen, of kiest u er voor om al het kalk uit het water te halen? Lees meer hieronder!

auto wassen

Welke manieren zijn er om geen kalk meer op mijn auto te krijgen na het wassen?

Er zijn meerdere manieren om te zorgen dat uw auto glanzend opdroogt. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen dus wij adviseren om de kalk volledig te verwijderen uit het water. Dit kan doormiddel van een waterontharder, een waterontharder zorgt er voor dat het water 100% kalkvrij wordt, dus geen witte vlekken meer!

Inmiddels zijn er ook andere manier om met de kalk om te gaan. Wanneer u uw auto aan het wassen bent kunt u gebruikmaken van een regenton. Stel u vangt al het regenwater op dan kunt u uw auto afspoelen met regenwater, hier zit namelijk geen kalk in. Wat ook een mogelijkheid is om antikalk middel aan te schaffen. Dit kunt u in een emmer doen en aanmengen met water, echter is dit niet altijd een milieubewuste manier. 

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.