Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Hoe auto wassen zonder kalkvlekken?

Waarschijnlijk herkent u het wel: u hebt uw vieze auto gewassen, bergt de schoonmaakspullen op en wanneer u terugkomt ziet u dat uw auto lelijk aan het opdrogen is. De auto zit vol met witte vlekken. Wat nu?

De witte vlekken op uw auto zijn kalkvlekken. Deze kalkvlekken zijn gelukkig goed te voorkomen. Hoe? In deze blog leggen wij uit hoe u uw auto glanzend laat opdrogen, zonder die vervelende kalkvlekken.

Het ontstaan van kalkvlekken op auto’s

Voordat we uitleggen hoe u de kalkvlekken op uw auto kunt schoonmaken of voorkomen, is het belangrijk dat u begrijpt hoe kalkvlekken op uw auto ontstaan.

Kalkvlekken ontstaan doordat er veel kalk in het water zit. Bij het opdrogen van uw auto verdampt het water en blijven kalk mineralen achter. Het gevolg: die vervelende witte vlekken. In de zomer ontstaan deze kalkvlekken nog sneller, door de felle zon. Als er veel kalk in uw water zit, is de kans dus groot dat uw auto niet mooi opdroogt.

De beste oplossing is om kalk in uw water te verwijderen. Met een waterhardheidstest kunt u de waterhardheid en dus de kalkhoeveelheid van uw water meten.

auto wassen

Voorkom kalkvlekken met een waterontharder​​

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom adviseren wij om kalk volledig te verwijderen uit uw water. Dit kunt u doen door middel van een waterontharder. Een waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, zorgt ervoor dat uw water 100% kalkvrij wordt. Hierna weet u zeker dat uw auto voortaan stralend schoon opdroogt. Naast een stralende auto heeft een waterontharder nog vele andere voordelen.

Regenwater en een antikalk middel​

Naast een waterontharder zijn er ook andere manieren om kalkvlekken op uw auto te voorkomen. Zo kunt u gebruikmaken van regenwater om uw auto te wassen. In regenwater zit geen kalk en voorkomt daardoor die vervelende kalkvlekken. U heeft hiervoor een regenton nodig, waarmee u het regenwater kunt opvangen. Het grote nadeel: u bent erg afhankelijk van de regen en de hoeveelheid regenwater dat u heeft opgevangen om uw auto te kunnen wassen.

Een andere mogelijkheid is om antikalk middel aan te schaffen. Dit middel doet u in een emmer en mengt u aan met water. Vervolgens kunt u hiermee uw auto wassen. Dit is echter geen milieubewuste manier om kalkvlekken te voorkomen.

 

Advies op maat​

Twijfelt u om een waterontharder te kopen? Onze specialisten kunnen u een advies op maat geven.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.