Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Hoe kan ik kalk verwijderen?

Hoe kan ik kalk verwijderen?

U kent het wel… kalk in uw waterkoker, badkamer en keuken. Kalk zit vaak ook op plekken die u niet met het blote oog ziet zoals verwarmingselementen en leidingen. Wij zullen een aantal manieren behandelen hoe u kalk kunt verwijderen maar ook kunt voorkomen doormiddel van een anti kalk systeem ook wel genoemd een waterontharder. 

Kalk in water

In Nederland hebben wij kalk in ons drinkwater. Gelukkig is dit niet schadelijk voor uw gezondheid en zelfs goed voor uw lichaam omdat kalk een vorm is van calcium en magnesium. 

Inhoudsopgaven

Kalk uit water halen

Het is niet mogelijk om zelf kalk uit het water te halen met een middel. U heeft dan echt een filtersysteem of waterontharder nodig om het kalk uit het water te filteren.

Kalk verwijderen in badkamer

Er zijn meerdere manieren om kalk te verwijderen uit uw badkamer. Echter blijft het moeilijk te verwijderen, zeker wanneer de kalk al voor een langere tijd de kans heeft gehad om te hechten. Daarom is het belangrijk om de juiste middelen aan te schaffen die goed werken om de kalk te verwijderen.

  • Badkamer reiniger, is een middel die u wel in elke supermarkt of bouwmarkt kunt vinden. In badkamer reiniger zitten sterke chemicaliën die kalk goed los weken, alleen is dit niet bepaald veilig en goed voor uw gezondheid bij te lang inademen. 
  • Kalk reiniger, is een middel speciaal ontwikkeld tegen het bestrijden van hardnekkige kalk 
  • Schoonmaakazijn, bestaat uit een klein percentage uit azijnzuur. Schoonmaakazijn is een ideaal middelen tegen kalk zonder veel chemicaliën te gebruiken. 
  • Baking soda, kunt u alles mee schoon krijgen en is milieubewuste oplossing. U kunt vloeren, wasbakken, tapijt of andere oppervlaktes perfect mee reinigen. 
kalk verwijderen badkamer

Kalkaanslag

Wat is kalk aanslag? In Nederland hebben we een percentage kalk in ons drink water. Wanneer water op een bepaalde oppervlakte opdroogt blijft de resterende kalk in het water op de oppervlakte liggen. Dit kan bijvoorbeeld uw badkamertegel zijn of uw glazendouche deur, dit noemen wij kalkaanslag.

Anti kalk systeem en kalk ontharder

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Een anti kalk systeem is een apparaat die u kunt aansluiten in uw woning. Anti kalk systeem wordt ook wel waterontharder genoemd. Dit systeem haalt alle kalk uit het water voor dat het in uw woning komt, dit gebeurt doordat wij de waterontharder aansluiten in uw meterkast. 

Waterontharder Remon

Meer informatie over waterontharders?

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.