Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Hoe kan ik water ontkalken?

In Nederland kennen we allemaal de uitdaging van hard water dat rijk is aan kalk. Dit harde water leidt tot kalkaanslag. De witte vlekken en strepen die hierdoor ontstaan, kom je bijvoorbeeld tegen in je waterkoker, badkamervloeren en zelfs in apparaten zoals wasmachines en vaatwassers. Hoewel het in wasmachines en vaatwassers vaak niet goed te zien is, zorgt de aanwezigheid van kalk voor ongewenste ophopingen.

De gevolgen van kalkaanslag blijven niet alleen bij het uiterlijk van oppervlakken. Een ophoping van kalk zorgt ervoor dat apparaten minder goed gaan werken en dat de levensduur wordt verkort. Gelukkig is het mogelijk om hard water te ontkalken, waardoor je problemen met oppervlakken en apparaten voorkomt.

Kies voor een waterontharder

Een makkelijkere manier voor het ontkalken van water is om te kiezen voor een waterontharder. Deze zorgt ervoor dat de kalk uit het water wordt gefilterd en er zacht water overblijft. Dit zijn de grootste voordelen van een waterontharder:

  • Langdurige oplossing: met een waterontharder heb je continu een oplossing voor waterontharding, waardoor je er niet meer naar om hoeft te kijken. 
  • Moderne technologie: waterontharders maken gebruik van ionenwisseling met speciale harsbolletjes om kalk makkelijk te verwijderen.
  • Weinig onderhoud: een waterontharder zorgt voor weinig onderhoud doordat het systeem zelf veel van de nodige taken uitvoert, zoals automatische reiniging van de harsbolletjes. Het enige onderhoud wat nog moet plaatsvinden is aan zaken zoals het bijvullen van zout, periodieke reiniging (volgens de richtlijnen van de waterontharder), of het oplossen van eventuele technische problemen.

Leo R. Bekker uit Julianadorp: “Een glas water smaakt beter”

“Waterontharder ‘Tara 19’ nu 3 weken in gebruik en wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Een glas water smaakt beter en we zien direct het verschil met de kalkaanslag op kranen glazen douchecabine e.d. Ook gebruiken we nu halve blokjes in de vaatwasser en minder wasmiddel in de wasmachine, het resultaat is prima. Ook de plaatsing verliep vlot, netjes en zonder problemen.”

Tamara uit Lelystad: “Geen moment spijt van gehad!”

“Ik merk duidelijk verschil in de douche en apparaten nu er geen kalk meer in het water zit. Het water is ook echt zachter.”

Hoe werkt waterontharding?

Hard water bevat mineralen zoals calcium en magnesium, wat we kennen als ‘kalkwater’. Tijdens waterontharding worden deze mineralen dan ook uit het water gehaald. Hoe gebeurt dit nu precies? 

Een waterontharder heeft kleine harsbolletjes binnenin. Deze harsbolletjes zijn bedekt met kleine ionen. Als water met harde mineralen door de waterontharder stroomt, wisselen de harde mineralen ionen met de harsbolletjes uit. De harde mineralen blijven achter op de harsbolletjes, terwijl de zachte mineralen in het water vrijkomen.

Een waterontharder heeft een harscilinder die is gevuld met kleine harsbolletjes. Deze harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. Als water met harde mineralen door de waterontharder stroomt, wisselen de harde mineralen (calcium en magnesium) ionen met de natriumionen op de harsbolletjes uit. De harde mineralen blijven achter op de harsbolletjes, terwijl de natriumionen op de harsbolletjes achterblijven. Zo ontstaat zacht water.

In het kort: een waterontharder maakt hard water zacht dankzij ionenwisseling. Wil je meer weten? Hier gaan we uitgebreider in op hoe een waterontharder werkt.

Welke waterontharder is de beste?

Het is belangrijk om de juiste waterontharder te kiezen om te zorgen voor zacht, kalkvrij water. Zo moet de waterontharder bijvoorbeeld krachtig genoeg zijn voor de hoeveelheid kalk in het water, een groot huishouden bedienen, of zelf bepaalde taken uitvoeren zodat het systeem goed blijft werken.

Bij Remon hebben we meerdere waterontharders in ons assortiment die geschikt zijn voor verschillende behoeften. Hieronder bekijken we twee populaire modellen: de Remon Deluxe Neva en de Remon Deluxe Tara.

 

Remon Deluxe Neva

De Remon Deluxe Neva ziet er niet alleen goed uit dankzij de gepolijste glazen plaat en een ingebouwd kleurenscherm. Het model heeft ook handige functies zoals de ontsmettingsmodule en een vakantiemodus. De ontsmettingsmodule voorkomt de groei van bacteriën, terwijl de vakantiemodus ervoor zorgt dat het water niet te lang stilstaat wanneer je een periode niet thuis bent. 

De Neva is verkrijgbaar in verschillende maten om zo aan jouw behoeften te voldoen, zoals de Neva 12.5 en de Neva 25 XL. Voeg daar 15 jaar garantie aan toe en je hebt niet alleen een aantrekkelijke toevoeging aan je huis, maar ook een duurzame en betrouwbare oplossing voor het ontkalken van water.

 

Remon Deluxe Tara 

De Remon Deluxe Tara is de meest verkochte waterontharder. Het is dan ook een van de slimste waterontharders in Nederland. Dankzij de vele beschikbare groottes is het model voor vele huishoudens te gebruiken. Het model is ruimtebesparend en heeft net zoals de Neva een ontsmettingsmodule en een vakantiemodus. Dankzij het heldere kleurenbeeldscherm is het gemakkelijk om informatie af te lezen.

Wat de Tara uniek maakt, is dat deze een dubbelwandige uitvoering heeft. Dit minimaliseert condensvorming en verkleint de kans op bacteriën. Dit komt doordat het water in de cilinder geen hoge temperaturen meer aanneemt. Je kiest bij ons uit meerdere modellen, zoals de Tara 10, Tara 13, of Tara 19. Zo vind je een model dat bij jou past. Uiteraard krijg je ook bij deze modellen 15 jaar garantie.

Tara waterontharders met hoezen

Begin met je water ontkalken

Overweeg je om je water te ontkalken? Het is een slimme zet om ervoor te zorgen dat je apparaten langer meegaan, naast allerlei andere voordelen. Bij Remon Waterontharders ben je aan het juiste adres voor een effectieve oplossing om kalk uit het water te halen. Sinds 1979 zorgen we voor schoon en helder water. Of dit nu is op het gebied van waterontharding, waterzuivering of bronboringen, onze grote passie is water.

Wil je meer weten over wat waterontharding voor jouw situatie betekent? Vraag dan gratis advies op maat aan en ervaar zelf de positieve veranderingen.

Veelgestelde vragen over water ontkalken

Hieronder vind je antwoorden op andere vragen die veel gesteld worden door onze klanten. Staat je vraag er niet tussen? Wij zijn altijd bereikbaar per e-mail of telefoon. We helpen je graag verder!

Wanneer is het verstandig om te beginnen met water ontkalken?

Zodra je merkt dat er kalkaanslag ontstaat in apparaten of oppervlakken, zoals de waterkoker, badkamer of huishoudelijke apparaten. Ook als je last hebt van een droge huid of strepen op je servies.

Hoe vaak moet ik water ontkalken?

Een waterontharder werkt continu om je water te ontkalken, waardoor je zelf geen regelmatige ontkalking hoeft uit te voeren. 

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De kosten van een waterontharder verschillen. Dit is afhankelijk van het type, de capaciteit en extra functies. Over het algemeen liggen de prijzen van waterontharders tussen de € 1000 en € 3000, exclusief installatiekosten. De installatiekosten liggen meestal tussen de € 200 en € 500.

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.