Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Is het rendabel om een waterontharder te plaatsen?​

Tegenwoordig laten veel huishoudens een waterontharder plaatsen in kader van duurzaamheid en de kans is groot dat u zelf ook nadenkt over een waterontharder in uw woning. De stroomtarieven zijn erg gestegen, maar heeft dit invloed op uw gewenste waterontharder. Is het op deze manier wel rendabel om een waterontharder te plaatsen? Hoe werkt een waterontharder? En wat zijn tegenwoordig de beste keuzes op gebied van aanschaffen van een waterontharder? Hier ontdekt u of het nog een slimme zet is om een waterontharder aan te schaffen voor nu en in de toekomst.

De huidige situatie en de toekomst​

Het is moeilijk om in de toekomst te kunnen kijken, ook wij van Remon waterontharders vinden dit lastig. Wat wij wel weten is dat het kalk gehalte in Nederland hoger wordt en dit is iets wat wij verwachten niet zal afnemen in de toekomst. Door dat huishoudens meer kalk hebben in het drinkwater zal deze kalk nadelig zijn voor alle apparaten zoals wasmachine, vaatwasser enz. Apparaten krijgen het moeilijker om te verwarmen door de kalk, dit houdt in dat ze meer stroom verbruiken voor hetzelfde resultaat.

Wat zijn de nadelen van een waterontharder

5 redenen om waterontharder te installeren​

Waarom het nog steeds interessant is om een waterontharder aan te schaffen? Het duurt misschien een aantal jaren voordat u de waterontharder heeft terugverdiend, alsnog is het erg aantrekkelijk om voor een waterontharder te kiezen.  Lees hieronder de 5 voordelen om vandaag nog een waterontharder aan te schaffen. 

  • Bespaar op schoonmaakkosten, door vermindering van kalk in uw woning hoeft u minder zeep, schoonmaakmiddelen en wasverzachter te gebruiken. 
  • Langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten, omdat kalk de boosdoener is van 80% van defecten huishoudelijke apparaten zorgt kalkvrijwater voor een langere levensduur. 
  • Duurzaamheid, is tegenwoordig een belangrijke rol. Antikalkmiddelen zijn niet meer nodig en daarnaast is er geen verkalking meer van uw warmte elementen waardoor de energiekosten zo laagmogelijk blijven. 
  • Gezondere huid en haar, door kalk droogt de huid sneller uit waardoor u sneller last krijgt van eczeemklachten en droge huid. Met kalkvrijwater is de kans hier op vele malen kleiner. 
  • Betere smaak van uw koffie en thee, omdat er geen kalk in uw drank zit komen de smaken helemaal tot hun rechten. Uw drank smaakt voller en zachter. Kom langs in onze showroom om het te ervaren!

Aandachtspunten bij de aankoop van een waterontharder

Er zijn vele verschillende merken en modellen aanwezig op de markt. Bij het aankopen van een waterontharder zijn een aantal vragen belangrijk. Uit hoeveel personen bestaat mijn huishouden? In welke ruimte wil ik mijn waterontharder plaatsen? En heeft de gewenste waterontharder een ontsmettingsmodule? U wilt natuurlijk een waterontharder aanschaffen die zo lang mogelijk mee kan en de laatste innovatieve opties heeft.

Zijn waterontharders nog rendabel na 2023?​

Ja zeker! In en na 2023 zijn waterontharders nog steeds rendabel. Ondanks de stijgende energieprijzen verdient u nog steeds de investering binnen enkele jaren terug. Een waterontharder heeft namelijk meer voordelen dan nadelen. Benieuwd naar wat er mogelijk is voor uw woning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Ontdek uw mogelijkheden met een waterontharder​

Duurzaamheid is erg belangrijk onderdeel van onze toekomst en steeds meer huishoudens zijn er mee bezig om hun woning zo duurzaam mogelijk te maken. Een waterontharder plaatsen is zowel nu en als in de toekomst rendabel. Er zijn tevreden klanten die al meer dan 20 jaar nog steeds de zelfde waterontharder hebben, terwijl de verwachting is dat u na 5 jaar al de waterontharder installatie heeft terugverdiend. De conclusie is dat het niet uitmaakt of u dit jaar of in 2023 een waterontharder koopt, het zal de komende jaren interessant zijn om hiervoor te kiezen.

Soorten waterontharders

Meer informatie over waterontharders?​

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.