Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Kalkaanslag op bestek, glaswerk en servies

Water is een eerste levensbehoefte. Gemiddeld wordt er per persoon 120 liter water per dag verbruikt. Bij een gemiddelde waterhardheid, betekent dit dat er per jaar voor een gemiddeld gezin door het waterverbruik ca. 25 kilo aan kalk de leidingen gepasseerd is. U kunt zich voorstellen dat deze kalk problemen oplevert voor uw kostbare apparatuur, maar ook voor uw vaat.

Vaatwasser

Een vaatwasser biedt een uitkomst voor het dagelijks afwassen van de vaat. Simpelweg alle borden, bekers en bestek in de vaatwasser stoppen en u hebt er verder geen omkijken meer naar. De machine doet al het werk en zorgt ervoor dat alles schoon en droog wordt gemaakt. Als u ook een vaatwasser gebruikt om de vaat schoon te maken, dan herkent u echter vast wel die witte aanslag of doffe waas op uw bestek, glaswerk en servies. Ook ziet u het regelmatig op pannen zitten. Dit wordt veroorzaakt door kalkaanslag.

Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag op uw vaat en in uw afwasmachine is echter gemakkelijk te voorkomen. Het gebruik van een waterontharder is namelijk dรฉ manier om ervoor te zorgen dat u geen kalk meer ziet. Alle kalk die in het water zit wordt door de waterontharder direct tegengehouden. Een makkelijkere manier om kalkaanslag op uw vaat te voorkomen is er simpelweg niet.

Een waterontharder als oplossing

Een waterontharder is een systeem wat door middel van ionenuitwisseling het kalk aan het leidingwater onttrekt. In de cilinder van de waterontharder, waar het leidingwater doorheen stroomt, zitten kunstharskorrels die de eigenschap hebben dat ze het kalk aantrekken. Nadat de kunstharskorrels zijn verzadigd door het kalk zorgt een natriumoplossing, die door de vervuilde kunstharskorrels spoelt, ervoor dat het kalk loslaat van de kunstharskorrels en het vervuilde kalkwater afgevoerd wordt op het riool.

Heel veel voordelen

Het gebruik van een waterontharder laat kalkaanslag dus verdwijnen en laat uw vaat extra glanzen. Kalkaanslag op bestek, glaswerk en servies behoren hierdoor tot het verleden. U kunt uw vaatwasser na de installatie van een waterontharder op een lagere temperatuur instellen en u heeft nog maar de helft van de normale hoeveelheid wasmiddel nodig. Daarnaast heeft u ook geen zout en glansspoelmiddel meer nodig.

Schitterende vaat

Na het aanschaffen van een waterontharder in uw woning heeft u helemaal geen problemen meer met nare kalkaanslag. Gewoon zonder omkijken alle borden, bekers, glaswerk en bestek in de vaatwasser stoppen. De vaatwasmachine doet na de installatie van de waterontharder namelijk het schoonmaakwerk optimaal en zorgt ervoor dat alles schitterend schoon en droog wordt gemaakt zonder die nare kalkaanslag.

Besparen op alle fronten

Naast dat er flink wordt bespaard op energie door de lagere temperatuurinstelling, bespaart u ook nog eens op de wekelijkse boodschappen, omdat u veel minder wasmiddel nodig hebt en helemaal geen zout en glansspoelmiddel meer hoeft te kopen. Dit levert dus weer een besparing op in de wekelijkse boodschappen. Alle apparaten in uw woning die water gebruiken, zoals de wasmachine, de waterkoker, kranen enz. gaan overigens na montage van een waterontharder veel langer mee en hoe fijn is het om het toilet en de douchecabine niet meer te hoeven ontkalken of die doffe waas te hoeven verwijderen. Die glimmen voor altijd als nieuw, want alle kalkvlekken in uw woning behoren na de montage van een waterontharder tot het verleden. Het scheelt dus ook nog eens veel tijd in het huishouden รฉn uw bestek, servies en glaswerk blijft langdurig mooi.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.