Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Kalkaanslag op glazen

Kalkaanslag op glazen

Kalkaanslag op glazen is een veelvoorkomend probleem, vooral bij gebruik van hard water. Ontdek hier hoe kalkaanslag op glazen ontstaat, de impact op de vaatwasser en handige manieren om het te voorkomen en verwijderen. En vergeet niet, Remon Waterontharders biedt een oplossing voor kalkvrij water in je hele huis!

Hoe ontstaat kalkaanslag op glazen?

Kalkaanslag ontstaat door gebruik te maken van hard water, waar veel kalk in zit. Wanneer je dit harde water verwarmt, bijvoorbeeld tijdens het afwassen of in de vaatwasser, komen de kalkdeeltjes in het water vrij. Deze deeltjes hechten zich vervolgens aan je glazen en andere oppervlakken. Dit zorgt voor lelijke witte vlekken en aanslag – je glazen zien er minder helder uit.

Kalkaanslag in de vaatwasser

Kalkaanslag komt niet alleen op je glazen voor, maar nestelt zich ook in de vaatwasser. Deze kalkophoping zorgt voor uitdagingen bij het schoonmaken van je servies. Een verstopte vaatwasser maakt minder goed schoon en veroorzaakt zelfs problemen op de lange termijn:

 • – Verstopte sproeiarmen en filters: kalk verstopt de kleine gaatjes in de sproeiarmen en de filters van de vaatwasser. Hierdoor wordt het moeilijker voor water om goed te stromen, en dat betekent minder goede reiniging van je vaat.
 • – Aantasting van het verwarmingselement: kalkaanslag komt ook op het verwarmingselement terecht. Dat betekent dat de vaatwasser langer moet draaien en dus meer energie verbruikt.
 • – Schade aan de vaatwasser: in ernstige gevallen zorgt kalkaanslag voor schade aan de vaatwasser. Denk aan lekkages of zelfs kapotte onderdelen. Dat kan flink wat geld kosten om te repareren, of zelfs betekenen dat je de vaatwasser moet vervangen.

Kalkaanslag laat dus niet alleen je vaat er minder schoon uit zien, het belemmert ook de werking van apparaten als de vaatwasser. Dit gebeurt vooral wanneer je geen onthardingszout in de vaatwasser gebruikt.

Als je een waterontharder hebt, zoals die van Remon Waterontharders, hoef je je geen zorgen te maken over kalkaanslag. Onze waterontharders zorgen dankzij een speciale techniek met ionenwisseling voor zacht water, waardoor kalkaanslag in de vaatwasser niet meer voorkomt.

Hoe verwijder ik kalk op mijn glazen?

Hier zijn simpele tips voor het verwijderen van kalkaanslag op je glazen.

 • – Azijnoplossing: meng warm water met azijn in gelijke delen (1:1). Laat je glazen hier 15-30 minuten in weken. Dit helpt de kalk op te lossen. Spoel de glazen goed af met water om de azijngeur te verwijderen.
 • – Citroensap: wrijf met een halve citroen over de kalkvlekken. Laat het even inwerken en spoel vervolgens af met water. Citroensap heeft natuurlijke ontkalkende eigenschappen.
 • – Antikalkmiddel: gebruik een speciaal antikalkmiddel voor glas. Volg simpelweg de instructies op de verpakking. Deze middelen zijn ontworpen om kalkvlekken effectief te verwijderen.

Kalkaanslag op je glazen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Op deze manieren voorkom je kalkaanslag op je glazen.

 • – Droog je glazen goed af: als je afwast, zorg er dan voor dat je je glazen goed afdroogt. Gebruik een theedoek of laat ze natuurlijk aan de lucht drogen. Hierdoor voorkom je witte vlekken op je glazen.
 • – Vaatwasser met onthardingszout: voeg speciaal onthardingszout toe aan je vaatwasser. Dit zout helpt om kalkvorming te voorkomen tijdens het afwassen.
 • – Gebruik een glansspoelmiddel: een glansspoelmiddel toevoegen aan je vaatwasroutine helpt om waterstrepen en kalkvlekken op je glazen te voorkomen. Dit zorgt voor een sprankelende finish.
 • – Gebruik zacht water: maak je hard water automatisch zacht door gebruik te maken van een waterontharder. Deze haalt kalk uit het water, waardoor de kans op kalkvlekken op je glazen wordt geminimaliseerd. Zo blijven je glazen langer mooi en helder.

Extra tips

Het is belangrijk om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken en agressieve producten zoals schuurmiddelen of chloor te vermijden, omdat deze het glas beschadigen. Wees ook voorzichtig met krabbers, omdat ze krassen veroorzaken waar kalkaanslag in vast komt te zitten. Dit maakt het moeilijker om de kalkaanslag volledig te verwijderen.

Verwijder kalkvlekken zo snel mogelijk, want ze zijn moeilijker te verwijderen als je ze langer op het glas laat zitten. Het is altijd beter om preventieve maatregelen te nemen en voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van je glazen om ze in goede staat te houden.

De voordelen van zacht water voor je glazen

Zacht water heeft veel voordelen voor je glazen:

 • – Langere levensduur: zonder kalk gaat je glaswerk langer mee. Dat betekent dat je langer van je mooie glazen kunt genieten.
 • – Minder kans op krassen: zacht water is vriendelijker voor je glazen. Hierdoor is de kans op krassen kleiner, waardoor je glazen er langer als nieuw uitzien.
 • – Helderder glaswerk: zonder kalk blijven je glazen stralend helder. Geen troebele vlekken meer, alleen glanzend schoon glas.
 • – Efficiëntere vaatwasser: zoals je eerder hebt gelezen, werkt een vaatwasser zonder kalk beter en efficiënter. Dit betekent schoner servies en geen werk voor jou om de kalkaanslag van je glazen te halen. Zacht water maakt je vaatwasser blij!

Remon Waterontharders: de oplossing voor kalkvrij water

Een waterontharder van Remon Waterontharders zorgt voor zacht water in je hele huis. Met deze oplossing hoef je je geen zorgen meer te maken over kalkaanslag op glazen en geniet je van vele andere voordelen van zacht water.

Onze waterontharders gebruiken een bewezen technologie om kalk in water te verminderen. Hierdoor krijg je goede kwaliteit, water en prestaties. Hiermee ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en optimale prestaties.

De keuze voor het juiste type waterontharder hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huishouden, beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren. Wat je behoeften ook zijn, er is altijd een waterontharder die perfect aansluit bij jouw situatie.

Bij Remon Waterontharders geven we gratis advies op maat. Als je klaar bent met vervelende kalkproblemen en denkt aan het kopen van een waterontharder, staan we klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies en zeg gedag tegen kalkproblemen in je huis!

Meer weten over onze waterontharder?

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.