Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag is een hardnekkig probleem dat in veel huishoudens te vinden is. Het komt op verschillende oppervlakken tevoorschijn, zoals kranen, tegels, douchewanden en in apparaten zoals de waterkoker en wasmachine. Kalkaanslag ziet er niet mooi uit, maar leidt ook tot schade en verstoppingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om kalkaanslag te voorkomen.

zo voorkom je kalkaanslag

Wat zorgt voor kalkaanslag?

Kalkaanslag komt voor wanneer water met kalk erin opdroogt. Het laat een wit laagje achter op oppervlakken in je huis, zoals de badkamer en keuken. Deze witte aanslag ontstaat wanneer hard water verdampt. Hier zitten mineralen in, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen blijven achter als het water verdampt en vormen dan kalkaanslag.

Hoe voorkom ik kalkaanslag?

1. Gebruik zacht water

De hardheid van water bepaalt de hoeveelheid kalk die erin zit. In gebieden met hard water is de kans op kalkaanslag groter. Door een waterontharder te installeren, wordt kalk uit het water gehaald, waardoor je kalkaanslag voorkomt.

2. Droog oppervlakken na gebruik

Wanneer hard water verdampt, blijven de mineralen achter op het oppervlak. Deze mineralen hechten zich aan het oppervlak en vormen kalk. Door oppervlakken na gebruik goed droog te maken, ga je de vorming van kalkaanslag tegen.

3. Gebruik antikalkproducten

Er zijn verschillende antikalkproducten op de markt die kalkaanslag voorkomen. Deze producten voeg je toe aan water of breng je direct aan op de oppervlakken waar kalkaanslag ontstaat.

4. Reinig apparaten regelmatig

Apparaten zoals de waterkoker en wasmachine krijgen snel last van kalkaanslag, omdat water hierin verdampt. Regelmatig een waterkoker ontkalken of SENSEO-apparaat ontkalken, bijvoorbeeld elke maand, voorkomt kalkaanslag en verleng je de levensduur van je apparaten.

5. Vermijd warm water zoveel mogelijk

Warm water verdampt sneller dan koud water. Dit betekent dat de mineralen in het water sneller achterblijven op oppervlakken en kalk kunnen vormen. Gebruik daarom waar mogelijk kouder water, bijvoorbeeld bij het afwassen of douchen.

6. Ventileer goed

Een vochtige omgeving bevordert de vorming van kalk. Ventilatie is een eenvoudige manier om kalk in huis te verminderen. Door de luchtvochtigheid te verlagen, creëer je een omgeving waar kalk minder snel kan vormen.

7. Gebruik regenwater

Het gebruik van regenwater is ook een manier om kalkaanslag te voorkomen. Vang het bijvoorbeeld op in een regenton en gebruik het voor het besproeien van de tuin, het wassen van de auto of het schoonmaken van het huis.

Extra tips

  • • Voeg een scheutje azijn toe aan het water tijdens het schoonmaken. Dit helpt om kalk te verwijderen en te voorkomen.
  • • Verwijder kalkresten direct. Hoe langer kalkresten op een oppervlak blijven zitten, hoe moeilijker het is om ze te verwijderen.
  • • Om kalkaanslag die al is gevormd te verwijderen, gebruik dan een ontkalkingsmiddel of natuurlijke middelen zoals azijn en citroenzuur.

De beste manier om kalkaanslag te voorkomen

De beste manier om kalkaanslag te voorkomen is door een waterontharder te installeren. Een waterontharder haalt kalk automatisch uit het water, waardoor je in het hele huis geniet van de voordelen van een waterontharder.

  • • Geen kalkaanslag meer op kranen, tegels, douchewanden en in apparaten;
  • • Zachtere huid en glanzender haar;
  • • Langere levensduur van apparaten;
  • • Minder schoonmaakwerk;
  • • Besparing op energiekosten.

Een waterontharder maakt gebruik van een slim proces wat ionenwisseling heet. Hierbij worden de kalkdeeltjes in het water vervangen door onschadelijke natriumdeeltjes. Het resultaat is zacht, kalkvrij water dat jouw huis en apparaten beschermt tegen kalkaanslag.

Remon Waterontharders: de oplossing om kalk te voorkomen

Met een waterontharder van Remon Waterontharders kies je voor een definitieve oplossing tegen kalkaanslag. Als specialist in waterontharding met meer dan 20 jaar ervaring, hebben we een ruime keuze aan waterontharders voor woningen en bedrijven.

Ben je benieuwd naar de voordelen van een waterontharder voor jouw huis of bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met Remon Waterontharders voor gratis advies op maat. Wij bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor jouw woning en budget. Geniet van zacht, kalkvrij water en alle voordelen die dit met zich meebrengt!

Meer weten over onze waterontharder?

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.