Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Kalkvrij water: alles wat je moet weten

Als het gaat om de kwaliteit van het water dat uit onze kranen stroomt, is kalk een belangrijk onderwerp. Maar wat is nu echt waar als het gaat om kalkvrij water? Je leest het hieronder. Bovendien lees je meer over hoe een waterontharder, zoals die van Remon Waterontharders, kan bijdragen aan het krijgen van helder en zacht water voor jouw huishouden.

Hoe krijg ik kalkvrij water?

Kalkvrij water krijg je door een proces, genaamd ‘waterontharding’. Een waterontharder met ionenwisselaar haalt de mineralen, zoals calcium en magnesium uit het water. Een ionenwisselaar vervangt de harde mineralen door natriumionen. Dit zijn deeltjes (atomen) die van nature voorkomen in groente, fruit, bonen en granen. Ze spelen een cruciale rol in het menselijk lichaam door de zenuwen te ondersteunen en de waterbalans te reguleren. 

Door het proces van waterontharding heb je geen kalk meer in water. Daarnaast voelt het water zachter aan en wordt de kans op kalkaanslag minder. Wil je weten hoe hard het water in jouw regio is? Doe dan de waterhardheid test om een nauwkeurig beeld te krijgen.

Wat zijn de voordelen van kalkvrij water?

1. Apparaten gaan langer mee 

Kalkaanslag kan zich ophopen in apparaten zoals waterkokers, wasmachines en vaatwassers. Door kalk werken de apparaten minder efficiënt en gaan ze sneller kapot. Met kalkvrij water worden deze problemen verminderd en gaan je apparaten langer mee.

2. Minder zeep nodig

Kalk in water kan ervoor zorgen dat zeep minder effectief is. Hierdoor moet je meer zeep gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken. Met kalkvrij water heb je minder zeep nodig. Dit bespaart niet alleen op de kosten, maar is ook beter voor het milieu.

3. Positief effect op de gezondheid

Hoewel kalk op zichzelf niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het zachte water dat ontstaat na waterontharding voordelen hebben voor mensen met huidproblemen zoals eczeem. Zachter water kan de irritatie van de huid verminderen.

4. Minder huishoudelijke kosten

Dankzij zacht water gaan apparaten langer mee en is er minder zeep nodig. Zo kunnen je huishoudelijke kosten door kalk te verwijderen uit water aanzienlijk verminderen.

5. Minder energiekosten

Apparaten zoals waterkokers en boilers die water zonder kalk gebruiken, zijn over het algemeen efficiënter in energieverbruik. Bovendien verwarmt zacht water sneller dan hard water. Hierdoor heb je uiteindelijk lagere energiekosten.

Hoe gezond is kalkvrij water?

Kalkvrij water is veilig om te drinken en heeft geen negatieve gevolgen voor je gezondheid. De mineralen die worden verwijderd tijdens het ontharden van water zijn geen noodzakelijke voedingsstoffen. Daarom kun je met een gerust hart genieten van kalkvrij water uit je kraan. 

Wil je meer weten over hoe een waterontharder werkt? Ontdek dan hoe een waterontharder precies werkt en leer meer over de voordelen van een waterontharder wanneer je geen kalk meer in het water hebt.

Wordt water door een waterontharder 100% kalkvrij?

Uit onderzoek naar waterontharding blijkt dat bij het gebruik van een waterontharder met ionenwisselaar vrijwel al het calcium en magnesium in de waterontharder wordt vastgehouden, waardoor het uit het water wordt verwijderd. Wil je meer inzicht in wat een waterontharder precies is? Lees dan wat een waterontharder is en hoe het je kan helpen.

Veelgestelde vragen over kalkvrij water

 • Welk water bevat geen kalk?

  Gedestilleerd water en omgekeerd osmose water zijn vrij van kalk en andere mineralen. Deze soorten water worden echter meestal niet als drinkwater gebruikt vanwege het ontbreken van essentiële mineralen.

 • Is gekookt water ontkalkt?

  Het koken van water verwijdert geen kalk. Het koken van water kan er juist voor zorgen dat de concentratie van mineralen, waaronder kalk, toeneemt omdat het water verdampt en de mineralen achterblijven.

 • Waar koop ik kalkvrij water?

  Kalkvrij water kun je verkrijgen door het installeren van een waterontharder in je huis. Deze systemen zijn beschikbaar bij gespecialiseerde leveranciers zoals bij ons. Zo heb je automatisch geen kalk meer in water en hoef je er niet naar om te kijken.

 • Heeft flessenwater kalk?

  Ja, flessenwater bevat ook kalk. De hoeveelheid kalk in water uit een fles kan verschillen van water uit de kraan, maar er is geen algemene uitspraak te doen over of flessenwater minder kalk bevat dan kraanwater. Sommige flessenwaters hebben misschien minder kalk dan kraanwater, maar andere kunnen juist meer hebben.

 • Proeft water zonder kalk anders dan water met kalk?

  De smaak van kalkvrij water kan anders zijn dan die van water met kalk, maar dit verschil is erg klein. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen dit verschil niet proeven en water zonder kalk juist lekkerder vinden (Aquatell, n.d.).

Kalkvrij water kopen?

Wil je profiteren van de voordelen van kalkvrij water in je huishouden? Overweeg dan een waterontharder van Remon Waterontharders. Met onze kwalitatieve systemen heb je geen kalk meer in het water. Zo geniet je van zachter water en de vele voordelen die dit met zich meebrengt. Bezoek onze pagina’s over waterontharders kopen en onthardingszout bestellen voor meer informatie, zodat je een goede keuze kunt maken.

Meer weten over onze waterontharder?

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.