Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Kraanwater beter laten smaken

U bent benieuwd hoe u kraanwater beter kan laten smaken? Wij geven u graag een paar tips en oplossingen hoe u het kraanwater bij u thuis kunt zuiveren en dus ook beter kunt laten smaken.

Waar bestaat kraanwater uit?

Kraanwater is water dat uit de kraan of waterleiding van een huis of gebouw komt en is bedoeld om te drinken, koken, te wassen en andere huishoudelijke doeleinden te vervullen.

Kraanwater kan bestaan uit verschillende stoffen, afhankelijk van de oorspronkelijke bron en de behandeling die het water heeft ondergaan. In Nederland bevat kraanwater bijvoorbeeld kalk, ijzer, magnesium, chloor en fluoride. Soms bevat het ook andere stoffen zoals zouten, bacteriën of algen, afhankelijk van de kwaliteit van het oppervlaktewater of grondwater waaruit het is afgeleid. De hoeveelheid en soort stoffen in kraanwater kan variëren afhankelijk van de regio. In sommige gebieden kan het kraanwater bijvoorbeeld een hogere hoeveelheid mineralen bevatten dan in andere gebieden.

4 manieren om kraanwater beter te laten smaken

Er zijn een aantal manieren om kraanwater te verbeteren als het niet lekker smaakt:

  1. Voeg citrusvruchten toe: Door een schijfje citroen, limoen of sinaasappel toe te voegen aan het glas water, krijgt het een frissere smaak.
  2. Voeg fruit of kruiden toe: Door fruit of kruiden zoals aardbeien, munt of basilicum toe te voegen aan het water, kun je de smaak van het water versterken. Laat het fruit of de kruiden een tijdje in het water staan voordat je het drinkt, zodat de smaak goed kan intrekken.
  3. Gebruik een waterfilter of waterontharder: Een waterfilter of waterontharder kan helpen om onzuiverheden en andere stoffen uit het water te verwijderen die de smaak kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten waterfilters en waterontharders op de markt, zoals waterontharder, karaffilters, kranenfilters en tafelwaterfilters.
  4. Koel het water: Sommige mensen vinden het water uit de kraan beter smaken als het gekoeld is. Probeer het water een tijdje in de koelkast te laten staan voordat je het drinkt.
Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.