Onthardingszout voor waterontharder

Zout bestellen voor uw waterontharder doet u bij Remon Waterontharders. Wij leveren alleen de beste kwaliteit regeneratiezout / onthardingszout voor alle waterontharders / ionenwisselaars. Remon onthardingszout voldoet aan de hoogste Europese Norm wat betreft zuiverheidsklasse: EN 973 Type A en heeft een zuiverheidsgraad van maar liefst 99,9%.  Hoeveel zakken wilt u bestellen?

  De 10 kg- en 25 kg-zakken worden doorgaans binnen 14 dagen geleverd.
  Onderstaande prijzen zijn inclusief btw en verzending.

  Bezorging van pallets mogelijk op aanvraag.

  Uw gegevens

  Naam: *

  Adres: *

  Postcode: *

  Woonplaats: *

  Telefoonnummer: *

  E-mailadres: *

  Aantal zakken à 8kg (blokzout): (uitermate geschikt voor de Aquacell ontharder)

  Aantal zakken à 10kg (tabletten):

  Aantal zakken à 25kg (tabletten):

  Aanvullende vragen of opmerkingen:

  Onthardingszout voor uw waterontharder

  Onthardingszout is nodig om uw waterontharder optimaal te laten functioneren. Het werkt namelijk zo; om de kalk uit het water te filteren, wordt het leidingwater door het harsreservoir gestuurd. In het harsreservoir onttrekken kunstharsbolletjes calcium en magnesiumionen aan het water en houden deze vast. Wanneer de hardbolletjes verzadigd zijn, moet de waterontharder geregenereerd worden. Tijdens dit proces wordt er vanuit het zoutreservoir een zoutwateroplossing over de hardbolletjes geleid waardoor de calcium en magnesiumionen loslaten. Dit water wordt opgevangen en weggeleid naar het riool. De harsbolletjes zijn weer schoon en klaar om opnieuw het water te ontharden. Omdat het onthardingszout nooit in aanraking komt met het leidingwater, smaakt dit niet zout.

  Onthardingszout waterontharder bestellen

  Welk type zout heeft u nodig?

  Om zo lang mogelijk van kalkvrij water te genieten, is het van belang dat u zuiver zout gebruikt voor het regenereren. Soms wordt er goedkopere soorten zout aangeboden zoals rotszout of zeezout. Deze zouten bevatten echter veel onzuiverheden waardoor het zout niet in zijn geheel kan oplossen. Dit zorgt dat er eerder aanslag ontstaat en de waterontharder vaker gereinigd moet worden. Beter is om ingedampt zout te gebruiken. Ingedampt zout wordt gewonnen uit ondergrondse mijnen. Daarna wordt het grondig bewerkt, ingedampt en tot vacuümtabletten geperst. Naast dat dit het meest zuivere type zout is, heeft dit zout nog een voordeel: de tabletten blijven hard waardoor het water in de ontharder vrij kan blijven circuleren en er geen zoutpap ontstaat. Dit kan bij andere soorten zout bij losse korrels bijvoorbeeld wel gebeuren.

  De beste kwaliteit onthardingszout

  Remon levert al jaren de beste kwaliteit onthardingszout aan duizenden agrarische bedrijven t.b.v. de industriële ionenwisselaars. Ditzelfde zout kunt u gebruiken voor uw waterontharder. Remon onthardingszout voldoet aan de hoogste Europese norm wat betreft zuiverheidsklasse: EN 973 Type A en heeft een zuiverheidsgraad van maar liefst 99,9%. De zouttabletten zijn verkrijgbaar in standaard 25kg-zakken en in handzame 10kg-zakken. Ook voor zoutblokken van 4kg, uitermate geschikt voor de Aquacell waterontharder, kunt u bij Remon terecht. Bovendien kunt u hieronder gemakkelijk online uw waterontharder zout bestellen, zodat u kunt blijven genieten van kalkvrij water!

  Zouttabletten