Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Ontkalk je waterkoker

Waterkokers gebruiken we elke dag, of we nu een kopje thee zetten om de dag te beginnen of heet water nodig hebben voor het koken. Door regelmatig gebruik ontstaat kalkaanslag in de waterkoker. Kalkaanslag beïnvloedt de efficiëntie van het apparaat en kan ook de smaak van het water veranderen. 

Waarom is ontkalken belangrijk?

Kalkaanslag in waterkokers is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door de mineralen in het water. Water met veel kalk wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Wanneer water wordt verwarmd, worden de mineralen gescheiden en vormen ze een witte, korrelige laag in het apparaat. 

Kalkaanslag kan leiden tot verschillende problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verminderde werking van de waterkoker, een kortere levensduur van het apparaat en zelfs een veranderde smaak van het water en de dranken die ermee worden bereid.

De wetenschap achter kalkaanslag

Kalkaanslag is een afzetting van calciumcarbonaat dat zich vormt wanneer hard water wordt verwarmd. Calciumcarbonaat is de chemische verbinding waar kalksteen (en schelpen, krijt en eierschalen) voornamelijk uit bestaat. De afzettingen van calciumcarbonaat kunnen zich ophopen en uiteindelijk de verwarmingselementen van de waterkoker bedekken Het apparaat moet daardoor harder werken en meer energie verbruiken om het water te verwarmen. Dit resulteert niet alleen in hogere energierekeningen, maar kan ook de levensduur van de waterkoker aanzienlijk verkorten.

Stappenplan voor het ontkalken van jouw waterkoker

Ontkalken is een proces dat je gemakkelijk zelf kunt doen met enkele artikelen die je bijna altijd in huis hebt. Hier volgt een gedetailleerde en stapsgewijze handleiding voor het ontkalken van je waterkoker met azijn, een veilig en natuurlijk ontkalkingsmiddel.

Stap 1: Mengen en vullen

Meng gelijke delen water en witte azijn om een ontkalkingsoplossing te maken. Vul de waterkoker met deze oplossing tot ongeveer driekwart vol.

Stap 2: Koken en weken

Breng de oplossing aan de kook en laat hem vervolgens minstens een uur weken om de kalkaanslag los te maken.

Stap 3: Schoonmaken en spoelen

Giet de oplossing uit de waterkoker en gebruik een zachte doek of spons om eventuele resterende kalkaanslag te verwijderen. Spoel de waterkoker daarna grondig uit met schoon water.

Alternatieve methoden

Heb je geen azijn in huis? Misschien heb je een van onderstaande middelen in huis. Met de volgende middelen kun je ook jouw waterkoker ontkalken.

Vaatwastablet

Voor de meeste waterkokers volstaat kwart van een vaatwastablet. Doe het tablet in de waterkoker, vul deze met water en zet hem aan. Na het koken, laat je het even intrekken. Spoel vervolgens goed uit met schoon water. Voor een snelle ontkalking is dit een efficiënte methode, ideaal als je weinig tijd hebt.

Soda

Voor de meeste waterkokers heb je ongeveer één eetlepel soda nodig. Voeg dit toe aan de waterkoker, vul deze met water en breng aan de kook. Soda is relatief veilig, zelfs voor oudere of tweedehands waterkokers. Na het koken laat je het een tijdje intrekken en spoel je het uit. Dit is een milieuvriendelijke optie, maar let op dat je de waterkoker grondig spoelt na gebruik.

Citroen of citroensap

Het sap van een hele citroen is meestal voldoende voor het ontkalken van een standaard waterkoker. Als alternatief kun je ook ongeveer 30 ml citroenconcentraat gebruiken. Vul de waterkoker met water, voeg het citroensap toe en laat het koken. Citroensap is een milieuvriendelijke keuze en iets zachter dan azijn. Na het koken laat je het even intrekken en spoel je het uit.

Ontkalkingstablet

Er zijn diverse ontkalkingstabletten op de markt, van huismerken tot premiummerken speciaal voor design waterkokers. De kosten kunnen variëren. Gebruik een ontkalkingstablet speciaal voor waterkokers en volg de instructies op de verpakking. Sommige tabletten kunnen chemische stoffen bevatten, dus als je milieubewust bent, kijk dan naar biologisch afbreekbare opties.

Voor alle methoden geldt: wacht een paar minuten na het ontkalken voordat je de waterkoker weer gebruikt. Zorg er altijd voor dat je de waterkoker grondig spoelt na het ontkalken!

Voorkom kalkaanslag met een waterontharder

Terwijl regelmatig ontkalken belangrijk is voor het onderhoud van je waterkoker, bieden waterontharders van Remon een langetermijnoplossing om kalkaanslag volledig te voorkomen. Waterontharders verwijderen de mineralen die kalkaanslag veroorzaken uit je watertoevoer, waardoor je apparaten beschermd worden en hun levensduur wordt verlengd.

Kies voor Remon Waterontharders

Remon Waterontharders zijn ontworpen met de klant in gedachten, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Door te kiezen voor een waterontharder van Remon Waterontharders, kies je niet alleen voor een kalkvrije toekomst, maar ook voor een apparaat dat je kunt vertrouwen. Onze waterontharders zijn ontworpen om maximale prestaties te leveren met minimale onderhoudsvereisten, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de dingen die er echt toe doen.

Voordelen van een waterontharder

  • Energie-efficiëntie: verminder het energieverbruik van je huishoudelijke apparaten door kalkaanslag te voorkomen.
  • Langere levensduur van apparaten: bescherm je apparaten tegen schadelijke kalkaanslag en verleng hun levensduur.
  • Betere smaak: geniet van helderder, smaakvoller water en verbeter de smaak van je dranken en maaltijden.
  • Huid- en haargezondheid: ervaar de voordelen van zacht water voor je huid en haar.

Ervaringen van onze klanten

Bij Remon Waterontharders geloven we in de kracht van echte klantverhalen en ervaringen. Onze klanten hebben de voordelen van onze waterontharders uit de eerste hand ervaren, van het verbeteren van de smaak van hun drinkwater tot het verlengen van de levensduur van hun huishoudelijke apparaten. Hier zijn enkele van hun verhalen. 

Leo R. Bekker uit Julianadorp: “Een glas water smaakt beter”

“Waterontharder ‘Tara 19’ nu 3 weken in gebruik en wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Een glas water smaakt beter en we zien direct het verschil met de kalkaanslag op kranen glazen douchecabine e.d. Ook gebruiken we nu halve blokjes in de vaatwasser en minder wasmiddel in de wasmachine, het resultaat is prima. Ook de plaatsing verliep vlot, netjes en zonder problemen.”

Tamara uit Lelystad: “Geen moment spijt van gehad!”

“Ik merk duidelijk verschil in de douche en apparaten nu er geen kalk meer in het water zit. Het water is ook echt zachter.”

Het ontkalken van je waterkoker is een belangrijke stap om de efficiëntie en levensduur van het apparaat te behouden. Door te kiezen voor een waterontharder van Remon Waterontharders, kun je een blijvende oplossing bieden voor kalkproblemen in je hele huis. Maak de sprong naar een kalkvrije toekomst, bescherm je apparaten, en geniet van de vele voordelen van zacht, zuiver water met Remon Waterontharders.

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.