Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Ontkalken Delonghi

Ontkalken Delonghi

Heb je gemerkt dat je Delonghi koffiemachine niet meer zo soepel werkt? En ontdek je kalkaanslag? Dan is het belangrijk om je Delonghi te ontkalken, zodat je weer geniet van die perfect gezette kop koffie. 

We hebben hier een eenvoudige gids met stappen en handige tips om je Delonghi te ontkalken.

Waarom is je Delonghi ontkalken belangrijk?

Kalkaanslag hoopt zich op in je machine door het harde water dat je gebruikt. Als je dit negeert, zorgt dit voor verschillende problemen. Het maakt bijvoorbeeld je koffie bitter en vermindert de geur.

Maar dat is niet alles. Kalk kan ook je koffiemachine verstoppen, waardoor het water minder goed doorstroomt. Zo krijg je minder koffie per kopje. Als de kalkaanslag ophoopt in leidingen en verwarmingselementen zal het zelfs de binnenkant van je machine beschadigen, waardoor het minder lang meegaat.

Door je Delonghi te ontkalken, zorg je ervoor dat je koffie altijd lekker smaakt en dat je machine langer meegaat. Dus, neem vooral de tijd om te ontkalken en geniet langer van heerlijke koffie uit je Delonghi!

Hoe vaak moet je ontkalken?

De hoeveelheid kalk in je water bepaalt hoe vaak je je Delonghi koffiemachine moet ontkalken. In gebieden met hard water is er meer kalk in het water, waardoor je vaker moet ontkalken dan in gebieden met zacht water.

Als vuistregel geldt:

 • – In gebieden met hard water: ontkalk je machine elke 1 tot 2 maanden.
 • – In gebieden met zacht water: ontkalk je machine elke 3 tot 4 maanden.

Controleer de waterhardheid in jouw regio met onze handige tool om te bepalen hoe vaak je jouw machine moet ontkalken. Daarnaast kun je ook de waterhardheid opzoeken op de website van je waterleidingbedrijf. Je kunt ook een testset gebruiken om de waterhardheid te meten.

Tip: nieuwe Delonghi koffiemachines waarschuwen als ze ontkalkt moeten worden. Kijk eventueel of er in de handleiding instructies staan en hoe vaak het nodig is.

Voordat je begint met ontkalken

Volg deze stappen om je Delonghi koffiemachine veilig en effectief te ontkalken:

 • – Haal de stekker uit het stopcontact. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel om te nemen om elektrische schokken te voorkomen. Zorg ervoor dat de machine volledig is uitgeschakeld voordat je met het ontkalken begint.
 • – Verwijder de watertank en het waterfilter. Dit maakt het ontkalken van de machine eenvoudiger en zorgt ervoor dat alle kalkresten worden verwijderd. Leeg de watertank en het waterfilter voordat je ze terugplaatst in de machine.
 • – Leeg zowel de watertank als het lekbakje.  Dit voorkomt dat kalkresten tijdens het ontkalkingsproces in de machine achterblijven. Zorg ervoor dat je de watertank en het lekbakje na het ontkalken ook goed schoonmaakt.

De materialen die je nodig hebt

Verzamel de volgende materialen voordat je begint:

 1. Delonghi ontkalker: gebruik alleen de originele Delonghi ontkalker. Andere ontkalkers beschadigen de machine. Je kunt de originele ontkalker vinden in de webshop van Delonghi, bij erkende dealers of online retailers.
 2. Water: gebruik geen gefilterd of mineraalwater om te ontkalken. De mineralen, pH-waarde en onzuiverheden in deze watertypen reageren met de ontkalker en maken het minder effectief. Kies voor schoon, koud kraanwater om het beste resultaat te behalen.
 3. Lege bak: plaats een lege bak onder de koffie-uitloop om het kalkhoudende water op te vangen. Zorg ervoor dat de bak groot genoeg is om alle vloeistof op te vangen die tijdens het ontkalkingsproces vrijkomt.
 4. Doek: zorg ervoor dat je een doekje hebt om de machine na het ontkalken schoon te maken. Hiermee verwijder je eventuele kalkresten en laat je je machine glanzen.

Stappen om je Delonghi te ontkalken

Met deze eenvoudige stappen ontkalk je jouw Delonghi en verleng je de levensduur van het apparaat:

 1. Vul de watertank: vul de watertank met de juiste hoeveelheid water en ontkalker, volgens de instructies op de ontkalkerfles.
 2. Plaats de lege bak: plaats de lege bak onder de koffie-uitloop.
 3. Start het ontkalkingsprogramma: bekijk de handleiding van je Delonghi koffiemachine voor de stappen om het ontkalkingsprogramma te starten.
 4. Laat het programma lopen: het ontkalkingsprogramma duurt ongeveer 30 minuten. Volg de instructies op het display van je machine.
 5. Spoel de machine: na afloop van het programma spoel je de machine door twee keer de watertank te vullen met schoon water en het ontkalkingsprogramma opnieuw te laten draaien zonder ontkalker.
 6. Reinig de machine: maak de machine schoon met een vochtige doek.

Extra tip: gebruik een waterontharder

Naast het regelmatig ontkalken van je Delonghi koffiemachine, is het gebruik van een waterontharder zoals die van Remon Waterontharders een extra tip om kalkaanslag te voorkomen en de levensduur van je machine te verlengen. 

De waterontharder van Remon Waterontharders verwijdert kalk uit het water door middel van ionenuitwisseling. De kalkionen in het water worden vervangen door natriumionen, waardoor het water zacht wordt.

Voordelen van een waterontharder voor je Delonghi apparaat

 • – Minder kalkaanslag: met zacht water krijg je geen kalkaanslag meer in je Delonghi – en wordt ontkalken verleden tijd. Ook andere apparaten profiteren van de voordelen van een waterontharder, zoals de koffiemachine, waterkoker en vaatwasser. 
 • – Langere levensduur: kalkaanslag beschadigt je apparaten of laat ze harder werken, wanneer het kalk zich op de leidingen en verwarmingselementen van de apparaten ophoopt. Door het gebruik van een waterontharder verleng je de levensduur van je apparaten.
 • – Betere smaak van koffie: kalk beïnvloedt de smaak van je koffie. Door het gebruik van zacht water, komen de smaakstoffen in de koffie beter tot hun recht. 
 • – Minder schoonmaakwerk: kalk leidt tot vlekken en aanslag op apparaten en sanitair. Door het gebruik van zacht water heb je hier minder last van en is er minder schoonmaakwerk nodig.

Advies op maat nodig?

Wil je een waterontharder kopen of heb je graag advies op maat? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben kwalitatieve waterontharders die passen bij jouw behoeften. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ook makkelijk te onderhouden en vrij van bacteriën, zodat je geniet van hoge kwaliteit zacht water.

Heb je al een keuze gemaakt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en je krijgt die binnen 24 uur.  Ontdek de voordelen van een waterontharder en geniet langer van heerlijke koffie uit je Delonghi.

Meer weten over onze waterontharder?

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.