Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Bacteriepreventie

Ontsmetting van alledaagse objecten is erg belangrijk om ziekte en andere narigheden te voorkomen. Neem daarom ook geen risico met uw (drink)water en kies voor een ontharder met ontsmettingsmodule. Zo voorkomt u legionella en bacteriegroei.

Stilstaand water zorgt voor bacterievorming

Het risico op een legionellabesmetting ontstaat wanneer water stil staat. Optimale groeiomstandigheden voor bacteriën worden gecreëerd in stilstaand water met een temperatuur tussen 25 en 40 °C. U kunt hierbij denken aan systemen waarbij het water tijdelijk niet wordt gebruikt zoals bijvoorbeeld zwembaden, fonteinen of warmwatersystemen. Al na enkele dagen kan het al niet meer veilig zijn om hier in te gaan zwemmen of uit te drinken.

Stroomloze waterontharders vergroten de kans op bacteriegroei

Opgewarmd water wat al een week stilstaat in uw regenton, fontein of waterkoker gaat een verstandig persoon niet opdrinken. Maar als dit stilstaande water gewoon uit uw keukenkraan stroomt, dan is de kans groot dat u dit gewoon opdrinkt!

Bij verouderde types stroomloze waterontharders, die waterdruk aangestuurd zijn gaat u voor hetzelfde effect. Deze ontharders beschikken niet over de mogelijkheid om het besmette water zelfstandig af te voeren. De temperatuur van het stilstaande water in de waterontharder stijgt hierdoor al snel naar meer dan 25 °C, waarbij groei van bacteriën kan plaatsvinden. U zult denken; geen probleem ik gebruik mijn waterontharder altijd. Maar dit is juist het verraderlijke. Een gevaarlijke situatie kan zich al voordoen na een weekje vakantie. Bij geen waterverbruik, staat het water bij een waterontharder op waterdruk geheel stil. U verbruikt op dat moment geen water, waardoor bacteriën snel kunnen gaan groeien.

Vitens waarschuwt voor oudere waterontharders

Vanwege de onwetendheid van veel consumenten, waarschuwt Vitens voor mogelijke bacterievorming bij het gebruik van onveilige waterontharders. Zij adviseren om de waterkwaliteit in uw woning op de juiste manier te bewaken en te beheren. Bacteriën door stilstaand water kunnen zich bijvoorbeeld op het filter in een waterontharder in een snel tempo vermeerderen. Geciteerd van www.vitens.nl “Vervang en ververs daarom deze filters op tijd, zodat dit geen negatieve gevolgen heeft voor uw waterkwaliteit”.
Stroomloze wateorntharder

Remon waterontharders zijn standaard uitgevoerd met bacteriepreventie

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van waterzuivering in de meest uiteenlopende sectoren, hechten wij ontzettend veel waarde aan een veilige waterontharder en dus veilig drinkwater. Wij verzekeren u dat kans op een bacteriële besmetting via drinkwater bij een Remon waterontharder nagenoeg uitgesloten is. Remon waterontharders zijn namelijk voorzien van maar liefst vier maatregelen tegen bacterievorming.

Remon waterontharders hebben een:

Beeldscherm Neva - Remon Waterontharders

Verversingsregeneratie

De Remon waterontharders zijn volumegestuurd. Mocht het vereiste volume echter niet bereikt worden dan treedt er toch een automatische verversingsregeneratie in werking. Dit is een verversing die de hars in de waterontharder reinigt. Stilstaand water en dus bacterievorming wordt hiermee voorkomen. Deze functie staat automatisch ingesteld bij elke Remon waterontharder. Dit is één van de grote verschillen met andere soorten waterontharders. Wij vinden dit het eerste vereiste waarover een goede en betrouwbare waterontharder moet beschikken.

Ontsmettingsmodule

Onze waterontharders zijn voorzien van een ontsmettingsmodule. Dankzij de ontsmettingsmodule kunnen er zich geen bacteriën en virussen hechten aan de wand van de harscilinder. Deze ontsmettingsmodule werkt door middel van zoutelektrolyse. Door middel van twee elektroden wordt er een klein beetje chloor aangemaakt waarmee de harscilinder wordt gereinigd. Deze minimale hoeveelheid chloor wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool en komt dus nooit in uw drinkwater terecht. In Nederland is een ontsmettingsmodule niet verplicht, omdat we uitstekend drinkwater hebben. In Duitsland en een aantal andere Europese landen is het echter wel verplicht. Beschouw een ontsmettingsmodule dus als een extra veiligheidsmaatregel tegen bacterievorming.

vakantiemodus display

Vakantiemodus

Op een Remon waterontharder zit een speciale ”vakantiemodus” functie waardoor de waterontharder automatisch spoelt tijdens (te lange) afwezigheid van de gebruiker. Tijdens de vakantiemodus wordt er geen zout verbruikt. Deze modus is heel gemakkelijk in te stellen met één druk op de knop. Door de combinatie van de ontsmettingsmodule en de vakantiemodusfunctie, zullen bacteriën geen enkele kans krijgen in uw (drink)water.

Condensreduceerhoes

Door temperatuurverschillen tussen het water in de harscilinder en de omgeving kan er condensvorming rondom de harscilinder ontstaan. Bij een Remon waterontharder wordt daarom standaard een speciaal ontworpen anti-condenshoes geleverd. Deze geïsoleerde omkleding komt om de harscilinder heen, waardoor er geen condensvorming meer plaats zal vinden. Daarnaast wordt de kans op bacterievorming ook nog eens verkleind, doordat het water in de cilinder door de geïsoleerde omkleding geen hoge temperaturen meer kan aannemen

Anticondenseerhoes | Bacteriepreventie Remon Waterontharders

De werking van een Remon waterontharder

Remon waterontharders zijn goed bestand tegen bacterievorming en zijn uitgevoerd met verschillende functionaliteiten. Wij vertellen u graag meer over de werking van een Remon waterontharder.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.