Bacteriepreventie

Ontsmetting van alledaagse objecten blijkt in deze tijden van levensbelang te zijn. Neem daarom ook geen risico met uw (drink)water en kies voor een ontharder met ontsmettingsmodule.

Ik wil direct vrijblijvend advies op maat

Neem geen risico met uw (drink)water en kies voor een waterontharder met ontsmettingsmodule

Een veilige waterontharder
Al sinds 1979 werken onze medewerkers met water in de meest uiteenlopende sectoren. Met ca. 200 collega’s bestaan onze dagelijkse werkzaamheden uit het produceren en monteren van zuiveringsinstallaties die vervuild grond-, regen- en oppervlaktewater veranderen in het zuiverste drinkwater van de hoogste kwaliteit. Kortom, wij zuiveren water tot de kwaliteit die onze klant nodig heeft. Water dient absoluut kiemvrij te zijn en dus geen bacteriën en virussen bevatten.

Wij leveren, onderhouden en ontsmetten voor talloze bedrijven het complete watersysteem, waardoor wij als geen ander weten dat een bacterie/legionella besmetting ook voor een normaal huishouden een reëel risico vormt.

Afb. een Remon waterontstmetter voor in de tuinbouw. Een uniek (gepatenteerd) instrument voor grootwaterverbruikers dat zelfs het meest besmette water vol bacteriën en virussen reinigt voor hergebruik. Dit bewijst dat u bij ons aan het juiste adres bent voor bacterievrij en veilig drinkwater!

 

Risico van stilstaand water
Het risico op een legionellabesmetting ontstaat wanneer water stil staat. Optimale groeiomstandigheden voor bacteriën worden gecreëerd in stilstaand water met een temperatuur tussen 25 en 40 °C. U kunt hierbij denken aan systemen waarbij het water tijdelijk niet wordt gebruikt zoals bijvoorbeeld zwembaden, fonteinen of warmwatersystemen. Al na enkele dagen kan het al niet meer veilig zijn om hier in te gaan zwemmen of uit te drinken.

Het gevaar van stroomloze waterontharders
Opgewarmd water wat al een week stilstaat in uw regenton, fontein of waterkoker gaat een verstandig persoon niet opdrinken. Maar als dit stilstaande water gewoon uit uw keukenkraan stroomt, dan is de kans groot dat u dit gewoon opdrinkt! Dit risico zien wij vaak met verouderde types stroomloze waterontharders, die waterdruk aangestuurd zijn. Deze ontharders beschikken niet over de mogelijkheid om het besmette water zelfstandig af te voeren. De temperatuur van het stilstaande water in de waterontharder stijgt hierdoor al snel naar meer dan 25 °C, waarbij groei van bacteriën kan plaatsvinden. U zult denken; geen probleem ik gebruik mijn waterontharder altijd. Maar dit is juist het verraderlijke. Een gevaarlijke situatie kan zich al voordoen na een weekje vakantie. Bij geen waterverbruik, staat het water bij een waterontharder op waterdruk geheel stil. U verbruikt op dat moment geen water, waardoor bacteriën snel kunnen gaan groeien.

 

Vitens waarschuwt voor onveilige waterontharders
Vanwege de onwetendheid van veel consumenten, waarschuwt Vitens voor mogelijke bacterievorming bij het gebruik van onveilige waterontharders. Zij adviseren om de waterkwaliteit in uw woning op de juiste manier te bewaken en te beheren. Bacteriën door stilstaand water kunnen zich bijvoorbeeld op het filter in een waterontharder in een snel tempo vermeerderen. Geciteerd van www.vitens.nl “Vervang en ververs daarom deze filters op tijd, zodat dit geen negatieve gevolgen heeft voor uw waterkwaliteit”.
 

Waarom u met een Remon waterontharder niet bang hoeft te zijn voor bacterievorming

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van waterzuivering in de meest uiteenlopende sectoren, hechten wij ontzettend veel waarde aan een veilige waterontharder en dus veilig drinkwater. Wij verzekeren u dat kans op een bacteriële besmetting via drinkwater bij een Remon waterontharder nagenoeg uitgesloten is. Remon waterontharders zijn namelijk voorzien van maar liefst vijf maatregelen tegen bacterievorming.

Remon waterontharders hebben een:

  1. Bacteriedodend voorfiltratiefilter (extra zuiveringsstap bacteriën)
  2. Periodieke verversingsregeneratie (verversing tijdens korte afwezigheid)
  3. Ontsmettingsmodule (ontsmetting hars en harswand)
  4. Vakantiemodus (verversing tijdens langere afwezigheid)
  5. Geïsoleerde harscilinder (maatregel om het water koel te houden in de harscilinder)

 
1. Voorfiltratiefilter

 

Het AquaPure filter bevat een speciale zilvercoating die bacteriedodend werkt. Het filtersysteem verbetert smaak, neutraliseert geur en verwijdert schadelijke stoffen, zoals medicijnresten (o.a. antibiotica) en pesticiden. Daarnaast behoudt het de van nature aanwezige mineralen in uw drinkwater.
 
 
 
 
 

2. Verversingsregeneratie

De Remon waterontharders zijn volumegestuurd. Mocht het vereiste volume echter niet bereikt worden dan treedt er toch een automatische verversingsregeneratie in werking. Dit is een verversing die de hars in de waterontharder reinigt. Stilstaand water en dus bacterievorming wordt hiermee voorkomen. Deze functie staat automatisch ingesteld bij elke Remon waterontharder. Dit is een van de grote verschillen met andere soorten waterontharders. In principe is dit de eerste vereiste waarover een waterontharder moet beschikken.

 

3. Ontsmettingsmodule

Onze waterontharders zijn voorzien van een ontsmettingsmodule. Dankzij de ontsmettingsmodule kunnen er zich geen bacteriën en virussen hechten aan de wand van de harscilinder. Deze ontsmettingsmodule werkt door middel van zoutelektrolyse. Door middel van twee elektroden wordt er een klein beetje chloor aangemaakt waarmee de harscilinder wordt gereinigd. Deze minimale hoeveelheid chloor wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool en komt dus nooit in uw drinkwater terecht. In Nederland is een ontsmettingsmodule niet verplicht, omdat we uitstekend drinkwater hebben. In Duitsland en een aantal andere Europese landen is het echter wel verplicht. Beschouw een ontsmettingsmodule dus als een extra veiligheidsmaatregel tegen bacterievorming.

 

4. Vakantiemodus

 

 

Op een Remon waterontharder zit een speciale ”vakantiemodus” functie waardoor de waterontharder automatisch spoelt tijdens (te lange) afwezigheid van de gebruiker. Tijdens de vakantiemodus wordt er geen zout verbruikt. Deze modus is heel gemakkelijk in te stellen met één druk op de knop. Door de combinatie van de ontsmettingsmodule en de vakantiemodusfunctie, zullen bacteriën geen enkele kans krijgen in uw (drink)water.

 

 

 

5. Geïsoleerde harscilinder

Door temperatuurverschillen tussen het water in de harscilinder en de omgeving kan er condensvorming rondom de harscilinder ontstaan. Bij een Remon waterontharder wordt daarom standaard een speciaal ontworpen anti-condenshoes geleverd. Deze geïsoleerde omkleding komt om de harscilinder heen, waardoor er geen condensvorming meer plaats zal vinden. Daarnaast wordt de kans op bacterievorming ook nog eens verkleind, doordat het water in de cilinder door de geïsoleerde omkleding geen hoge temperaturen meer kan aannemen.

 

 

Bespaar niet op uw gezondheid!

Een waterontharder schaft u aan voor langdurig gebruik en het water drinkt u dagelijks. Wij vinden het echter volledig onverantwoord dat er nog steeds (simpele) waterontharders worden aangeboden, die nauwelijks functies tegen bacterievorming hebben. De prijsverschillen in het aanbod van waterontharders is al een indicatie dat bij de goedkope types op diverse onderdelen is bespaard. Bespaar echter nooit op uw gezondheid en koop daarom een veilige Remon waterontharder.

 

Ons team bestaat uit vriendelijk, deskundige adviseurs. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs of maken een belafspraak met u, zodat wij u de meest geschikte waterontharder kunnen adviseren. Wij bieden u zelfs de mogelijkheid aan van een proefperiode, waarin u onze waterontharder geheel kosteloos mag uitproberen.

 

Tijden een demonstratie van de waterontharder bij u thuis, zorgen we ervoor dat u een goed beeld krijgt van zacht water en kunt u het verschil voelen, proeven en zien. U krijgt een gedegen advies van een zeer vakkundige en ervaren partij!

Ik wil direct vrijblijvend advies op maat