Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Over Remon Waterontharders

sponsor Remon waterontharders

Remon: passie voor zacht water

Remon Waterontharders zorgt al sinds 1979 voor schoon en helder water. Of dit nu is op het gebied van bronboringen, waterzuivering of waterontharding, Remon heeft één grote passie en dat is: water.

Het kraanwater in Nederland heeft echter een nadeel; het bevat veel kalk. We spreken ook wel van hard water. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit het water gefilterd wordt en er zacht water ontstaat. Dit wordt gedaan door middel van ionenwisseling. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). De harsbolletjes die hiervoor worden gebruikt, zijn geladen met natriumionen. De geladen harsbolletjes hebben de eigenschap het calcium aan zich te binden en het natrium weer af te staan. Zo ontstaat zacht water. Omdat het drinkwater niet in contact komt met het pekelwater, wordt er geen zout aan het drinkwater toegevoegd en smaakt dit ook niet zout.

Familiebedrijf sinds 1979

Remon is een echt familiebedrijf dat zich al sinds 1979 specialiseert in gezond, veilig en helder drinkwater. Het begon allemaal bij Andries Reitsema. Als stallenbouwer voor de veehouderij kwam hij dagelijks over de vloer bij boeren en daar zag hij hoe de opbrengst van een agrarisch bedrijf afhankelijk is van vele verschillende factoren. Zo moet het vee voorzien zijn van het beste voer, de beste stalinrichting en … het beste drinkwater. Hij ontdekte dat boeren de kwaliteit van het drinkwater ontzettend onderschatten als schakel in hun bedrijfsopbrengst. Hij besloot zich daarom te verdiepen in het optimaliseren van drinkwater en de gevolgen hiervan voor het welzijn van de dieren. Vanuit die gedachte ontwikkelde en installeerde Andries in 1979 zijn eerste ontijzeringsinstallatie op een boerderij. Het zuiveren van bronwater wat gezond, veilig en voordelig drinkwater oplevert die het vee beter doet functioneren. Hieruit ontstond zijn passie voor water!

 

Wat vanaf de oorsprong voornamelijk bedoeld was voor de agrarische sector, verbreedde zich al gauw naar overige sectoren zoals tuinders, industriebedrijven, aardwarmte, zwembaden, sportclubs en uiteraard waterontharders. Door zijn gedrevenheid en succes groeide het bedrijf al snel uit zijn jasje. Het kantoorpand naast het woonhuis van Andries in het Groningse plaatsje Opende werd verruild voor een hoofdkantoor in Marum en diverse vestigingen verspreid over het land. Inmiddels heeft het familiebedrijf zich in ruim 40 jaar tijd weten uit te bouwen tot een geweldige onderneming met liefde voor het vak en meer dan 150 medewerkers, zowel actief in Nederland als in het buitenland!

oude boorauto
"Er zijn weinig ondernemingen die meer ervaring hebben op het gebied van water dan Remon."
Grondboring Remon | Over Remon Waterontharders

Grondboringen

Remon is al sinds de oprichting een erkend grondboorbedrijf. Wij beschikken over 16 moderne geautomatiseerde boorwagens zodat we op elk terrein een waterbron kunnen realiseren. Wij boren tot wel 600 meter diepte met een royale diameter naar schoon, helder en veilig water. Water aanboren van goede kwaliteit is een grote kunst. Dit komt doordat het juiste water zich op een diepte bevindt die op iedere plaats in Nederland anders is. Onze ervaren boormeesters hebben dan ook de belangrijke taak om tijdens het boren constant bodemmonsters te analyseren om de waterkwaliteit te beoordelen. Remon is specialist in het vinden van kwaliteitswater waardoor er minder zuiveringscapaciteit nodig is.

Flowsysteem Waterzuiveringsinstallatie van Remon Waterbehandeling

Waterzuivering

Bent u op zoek naar een waterzuiveringsinstallatie met een industriële capaciteit? Kijk dan ook eens op www.remon.com voor onze grotere waterbehandelingsinstallaties.

Doormiddel van jarenlange ervaring en innovatieve vakprofessionals is Remon waterbehandeling namelijk in staat om voor iedere watervraag een passende oplossing te bieden. Of het nu gaat om een waterontijzeringsinstallatie voor uw veestal of om een EDI voor het maken van ultrapuur water. Remon fabriceert, levert, installeert en onderhoudt het allemaal zelf.

illustratie van aardwarmtelussen onder een huis

Aardwarmte

Het aangeboorde bronwater wordt daarnaast ook als duurzame energiebron gebruikt in woningen. Bij aardwarmte benutten wij de warmte uit de aarde voor de opwarming van woningen. Door middel van een bronboring kunnen wij een diepte bereiken waar het water tussen de 40-120°C is.

Soorten waterontharders

Waterontharders

Die passie voor water heeft ook geleid tot een logische stap in de richting van waterontharding. Met onze kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe wij de kwaliteit van het water voor ieder huishouden kunnen verbeteren. Door onze expertise bieden wij een breed aanbod van verschillende waterontharders voor zowel de zakelijke als de particuliere markt en kunnen wij maatwerk leveren om iedereen te laten genieten van zacht water.

De volgende generatie

De liefde voor het vak en de passie voor water zijn de kinderen van Andries Reitsema met de paplepel ingegoten. Begin 2019 was het dan ook voor niemand een verrassing, dat zijn dochters en zoon toetraden tot de onderneming. Op die manier wordt het vakmanschap doorgegeven aan de volgende generatie.

Onze visie

Als familiebedrijf zijn we ons ervan bewust dat schoon en veilig drinkwater een kostbaar goed is en voor iedereen bereikbaar moet zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat drinkwater veiliger, gezonder en zuiniger kan en staan dagelijks voor de uitdaging voor verbetering van onze producten en diensten. Eerlijk advies, een goede service en sociale betrokkenheid zijn kernwaarden waar wij als familiebedrijf voor staan in ons dagelijkse contact met onze collega’s en onze klanten.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.