Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Black Friday

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

De prijs van een waterontharder

De prijs van een waterontharder

Onze waterontharders zijn het resultaat van meer dan 40 jaar doorontwikkeling en kenmerken zich door hun sterke prijs-kwaliteitverhouding. Welke waterontharder voor jouw het geschiktst is, hangt af van je specifieke situatie.

Inmiddels genieten al meer dan 100.000 mensen dagelijks van zacht water dankzij Remon Waterontharders. 

Ontdek op deze pagina de waarde van Remon Waterontharders: betaalbare oplossingen zonder in te leveren op kwaliteit. Ons uitgebreide assortiment biedt waterontharders met unieke eigenschappen, waaronder een innovatieve dubbele bodem die klontvorming van het zout voorkomt, en een ontsmettingsmodule die bacterievorming tegengaat. Bij Remon Waterontharders staat de gezondheid van je drinkwater centraal en nemen we geen enkel risico. Laat je inspireren door onze veelzijdige reeks waterontharders en maak een weloverwogen keuze voor optimaal comfort in jouw huishouden.

Soorten waterontharders

Wat kost een waterontharder?

Over het algemeen liggen de prijzen van waterontharders tussen de € 1000 en € 3000, exclusief installatiekosten. De installatiekosten liggen meestal tussen de € 200 en € 500.

De prijs van een waterontharder kan dus variëren, afhankelijk van het type waterontharder, de capaciteit, de merknaam en de extra functies die het biedt. Om een goede keuze te kunnen maken voor een waterontharder die bij je past, is het belangrijk om te bedenken wat je precies zoekt in een waterontharder. Hieronder geven we je meer informatie over de factoren die de prijs van een waterontharder bepalen.

Waarom Remon Waterontharders?

Ionenwisselaar prijs

Een ionenwisselaar is het meest voorkomende type waterontharder en kost tussen de € 1000,- en € 3000,- exclusief installatie. Dit type waterontharder gebruikt onthardingszout om de harde mineralen uit het water te filteren. Lees meer over de werking van een waterontharder in ons blogartikel “Hoe werkt een waterontharder?”.

Factoren die de prijs van een waterontharder beïnvloeden

In de zoektocht naar de ideale waterontharder voor je huishouden, zijn er diverse factoren die de uiteindelijke prijs van het apparaat beïnvloeden. Van het specifieke type ontharder en de capaciteit ervan tot de merknaam en eventuele extra functies: elk aspect speelt een rol in het bepalen van de waarde én de kosten. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de prijs van waterontharders bepalen, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Type waterontharder

Er zijn verschillende soorten waterontharders beschikbaar, zoals magnetische waterontharders, ionenwisselaars en omgekeerde osmosesystemen. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, gebaseerd op de technologie, de werking en effectiviteit ervan. De waterontharders van Remon Waterontharders zijn ionenwisselaars, ook wel bekend als hars- of harsbedwaterontharders. Ionenwisseling is de effectiefste methode om water te ontharden. Het is een bewezen technologie die al tientallen jaren wordt gebruikt en is gebaseerd op wetenschappelijke principes.

Merknaam

Hoewel bekende merken soms geassocieerd worden met hogere prijzen vanwege hun reputatie en de gegarandeerde kwaliteit, betekent een sterke merknaam niet altijd een zwaarder prijskaartje. Bij een bekend merk kies je voor betrouwbaarheid en duurzaamheid, en bij Remon Waterontharders streven we ernaar om een gerespecteerde merknaam op te bouwen zonder onze oplossingen onbereikbaar te maken. Wij geloven dat kwaliteit, betrouwbaarheid en een uitstekende klantenservice niet per se met een hoger prijskaartje hoeven te komen, en zetten ons in om hoogwaardige, betaalbare waterontharders aan te bieden die een waardevolle investering zijn voor elk huishouden.

Capaciteit

De capaciteit van een waterontharder, vaak uitgedrukt in liters per minuut, is een factor om te overwegen bij je keuze. Bij Remon Waterontharders begrijpen we dat een hogere capaciteit niet noodzakelijkerwijs hoeft te resulteren in een hogere prijs. Wij bieden oplossingen met een hoge capaciteit die zowel kostenefficiënt als effectief zijn, om te verzekeren dat je een waterontharder kiest die naadloos aansluit bij de waterbehoefte van jouw huishouden.

Extra functies

Onze waterontharders worden geleverd met extra functies, zoals automatische regeneratie, zoutbesparingstechnologie en energiezuinige instellingen. Door gebruik te maken van deze extra functies bieden onze waterontharders niet alleen de voordelen van zachter en kalkvrij water, maar ook het gemak van automatisch onderhoud, kostenbesparing en duurzaamheid. Dit alles zorgt voor een comfortabel en zorgeloos gebruik van de waterontharder, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een milieubewust huishouden. Geniet van optimaal comfort met onze waterontharders en investeer in langdurig gemak.

Bijkomende kosten bij een waterontharder

Naast de prijs van de waterontharder zelf, zijn er nog enkele bijkomende kosten voor de aanschaf van een waterontharder waar je rekening mee moet houden:

Prijs installatie waterontharder

Bij Remon Waterontharders streven we ernaar om het installatieproces van jouw waterontharder zo eenvoudig en kostenefficiënt mogelijk te maken. Hoewel de installatie van een waterontharder eenvoudig kan zijn en veel van onze klanten ervoor kiezen om deze zelf uit te voeren, bieden we ook professionele installatiediensten aan voor degenen die extra hulp wensen. De prijs hiervoor varieert tussen de € 250 en € 450.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een ionenwisselaar waterontharder zijn over het algemeen bescheiden, zeker wanneer deze worden afgewogen tegen de voordelen zoals het verminderen van kalkaanslag en het verlengen van de levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Hoewel waterontharders vaak worden verkocht met een onderhoudscontract, is dit bij Remon Waterontharders niet verplicht. Wij vertrouwen op de kwaliteit van onze apparatuur en willen onze klanten de vrijheid bieden om te kiezen. Het enige dat nodig is voor optimale prestaties is het regelmatig bijvullen van regeneratiezout en het jaarlijks reinigen van het zoutreservoir met een doekje. Ter vergelijking: onderhoud bij andere leveranciers kost vaak tussen de € 50 en € 100 per jaar.

Verbruikskosten

Hoewel een waterontharder kan leiden tot besparingen op zeep, schoonmaakmiddelen en energie, is er wel een kleine toename in het verbruik van elektriciteit voor de waterontharder zelf. Deze kosten zijn over het algemeen echter minimaal.

Extra functies

Onze waterontharders worden geleverd met extra functies, zoals automatische regeneratie, zoutbesparingstechnologie en energiezuinige instellingen. Door gebruik te maken van deze extra functies bieden onze waterontharders niet alleen de voordelen van zachter en kalkvrij water, maar ook het gemak van automatisch onderhoud, kostenbesparing en duurzaamheid. Dit alles zorgt voor een comfortabel en zorgeloos gebruik van de waterontharder, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een milieubewust huishouden. Geniet van optimaal comfort met onze waterontharders en investeer in langdurig gemak.

Waterontharder kosten per jaar

De jaarlijkse kosten van een waterontharder zijn afhankelijk van het type waterontharder, het merk, de grootte van het huishouden en de specifieke omstandigheden. Hier zijn enkele kostenposten die je moet overwegen:

  • Onderhoud: Een waterontharder vereist weinig onderhoud. De kosten voor onderhoud kunnen variëren, maar over het algemeen liggen ze in het bereik van enkele tientallen euro’s per jaar. Bij Remon Waterontharders is een servicecontract echter niet nodig en zijn er geen onderhoudskosten.
  • Elektriciteitsverbruik: Een waterontharder heeft elektriciteit nodig om te functioneren. Dit bedrag is verwaarloosbaar.
  • Zoutverbruik: Sommige waterontharders werken met zout om de harsbolletjes te regenereren. De kosten van het zout kunnen variëren, afhankelijk van het type zout dat je gebruikt en de frequentie van bijvullen. Gemiddeld kun je rekening houden met een paar tientallen euro’s per jaar voor zout.
  • Eventuele reparatiekosten: Hoewel kwalitatieve waterontharders over het algemeen betrouwbaar zijn, bestaat altijd de mogelijkheid van reparaties in geval van storingen of defecten. Deze kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van de garantievoorwaarden en eventuele servicecontracten die je hebt.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de jaarlijkse kosten van een waterontharder aanzienlijk laag zijn, zeker wanneer deze worden afgezet tegen de talrijke voordelen die een waterontharder biedt. Denk hierbij aan het verlengen van de levensduur van je apparaten, het verminderen van schoonmaakinspanningen, en het reduceren van het verbruik van zeep en schoonmaakmiddelen, wat allemaal leidt tot besparingen op de langere termijn.

Heb je andere vragen over de prijs?

Bij Remon Waterontharders begrijpen we dat de investering in een waterontharder een belangrijke beslissing is en dat je wellicht nog meer vragen hebt over de prijs of andere gerelateerde zaken. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Of je nu meer wilt weten over onze producten, de installatie, of de mogelijke besparingen die een waterontharder je kan opleveren, we helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op

Profiteer nu

Black Friday

Profiteer tijdens Black Friday van 400 euro korting!

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.