Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De prijs van een waterontharder

Inhoud op deze pagina

De prijs van een waterontharder

Wil je eindelijk af van kalkaanslag en genieten van de voordelen van zacht water? Dan ben je bij Remon Waterontharders aan het juiste adres. Onze waterontharders zijn het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een groot huishouden hebt of een kleine woning, er is altijd een geschikte waterontharder voor jouw situatie.

Meer dan 100.000 mensen maken al dagelijks gebruik van onze waterontharders en genieten van kalkvrij water. Bij Remon Waterontharders staat de gezondheid van jouw drinkwater voorop. Ons assortiment bevat verschillende modellen met unieke eigenschappen, zoals een dubbele bodem om klontvorming van het zout te voorkomen en een ontsmettingsmodule die bacterievorming tegengaat.

Soorten waterontharders

Wat kost een waterontharder?

Een waterontharder is een waardevolle investering voor jouw comfort en huishouden. Hoewel de kosten van een waterontharder van Remon Waterontharders tussen de € 1000 en € 3000 liggen, gaat deze wel minstens 15 jaar mee. 
 
Hierdoor bespaar je op lange termijn op kosten voor shampoo, schade aan apparaten, badkamerreiniging en kalkaanslag. Het is dus de moeite waard om de prijs te zien als een investering in jouw comfort en om kosten te besparen op lange termijn.
 
De uiteindelijke prijs van een waterontharder hangt af van een aantal factoren:
 
Soort waterontharder
Waterontharders met een ionenwisseling zijn duurder. DIt zijn waterontharders met een bewezen werking.
 
Capaciteit
Hoe meer water je per dag verbruikt, hoe groter de benodigde capaciteit en hoe hoger de prijs van de waterontharder.
 
Merk
Bekende merken zijn vaak iets duurder, maar bieden vaak betere service, kwaliteit of garantie
 
Extra functies
Sommige ontharders zoals die van Remon Waterontharders hebben extra functies, zoals automatische regeneratie of een ontsmettingsmodule.
 
Om een goede keuze te kunnen maken voor een waterontharder die bij je past, is het belangrijk om te bedenken wat je precies verwacht van een waterontharder. Verder op de pagina gaan we dieper in op bovenstaande factoren.

Waarom Remon Waterontharders?

Prijs van een waterontharder met ionenwisseling

Een waterontharder met een ionenwisselaar is een veelvoorkomend type en kost tussen de € 1000 en € 3000  zonder installatie.  Hoewel deze prijs hoger ligt dan die van andere typen waterontharders, is het belangrijk om te begrijpen waarom. Waterontharders met een ionenwisselaar maken gebruik van een bewezen methode die zorgt voor 100% kalkvrij water

Deze waterontharder gebruikt zout om de harde mineralen uit het water te halen. Als je meer wilt weten over hoe een waterontharder werkt, kun je ons blogartikel “Hoe werkt een waterontharder?” lezen. Op de lange termijn zorgt een waterontharder met ionenwisselaar voor aanzienlijke voordelen, zoals het voorkomen van kalkaanslag, het verminderen van schoonmaakkosten en het behouden van de efficiëntie van apparaten.

Factoren die de prijzen van waterontharders bepalen

De prijs van een waterontharder varieert tussen de € 1000 en € 3000 en is afhankelijk van de volgende vier factoren: type waterontharder, merk, capaciteit en extra functies.

Type waterontharder

Er zijn verschillende soorten waterontharders, zoals magnetische waterontharders, ionenwisselaars en omgekeerde osmose systemen. Elke soort waterontharder heeft zijn eigen prijsklasse, gebaseerd op de technologie, de werking en effectiviteit ervan.

Een waterontharder met ionenwisseling is de effectiefste en enige bewezen methode om altijd zacht en kalkvrij water te krijgen. Deze methode wordt al tientallen jaren gebruikt en is gebaseerd op wetenschappelijke principes. Bij Remon Waterontharders gebruiken we alleen ionenwisselaars, ook wel bekend als hars- of harsbedwaterontharders.

Merknaam

Bij het kiezen van een waterontharder speelt de merknaam een rol. Bekende merken staan vaak voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar dit betekent niet altijd een hogere prijs. 

Bij Remon Waterontharders streven we naar een goede reputatie zonder onze producten onbetaalbaar te maken. We geloven dat kwaliteit en betrouwbaarheid niet duur hoeven te zijn. Daarom bieden we hoogwaardige, betaalbare waterontharders aan die een slimme investering zijn voor elk huishouden.

Capaciteit

Bij het kiezen van een waterontharder is het belangrijk om naar de capaciteit te kijken, oftewel hoeveel water de ontharder per minuut kan verwerken. Deze capaciteit wordt meestal uitgedrukt in liters per minuut (L/min) of in liters per uur (L/u). Bij Remon Waterontharders bieden we oplossingen met verschillende capaciteiten, wisselend van bijvoorbeeld 10 liter per minuut tot 50 liter per minuut.

Bij Remon Waterontharders begrijpen we dat een hogere capaciteit niet altijd duurder hoeft te zijn. Onze oplossingen met een hoge capaciteit zijn zowel kostenefficiënt als effectief. Zo kun je er zeker van zijn dat je een waterontharder kiest die perfect past bij de waterbehoefte van jouw huishouden.

Extra functies

Onze waterontharders hebben handige extra functies, zoals automatische regeneratie, zoutbesparingstechnologie en energiezuinige instellingen. Deze functies zorgen niet alleen voor zacht en kalkvrij water, maar ook voor gemak, kostenbesparing en duurzaamheid. Zo geniet je van comfortabel gebruik en draag je bij aan een milieubewust huishouden. Met onze waterontharders investeer je in langdurig gemak en plezier.

Bijkomende kosten bij een waterontharder

Naast de prijs van de waterontharder zelf, zijn er nog enkele bijkomende kosten voor de aanschaf van een waterontharder waar je rekening mee moet houden.

Installatie van waterontharder

Bij Remon Waterontharders streven we naar een eenvoudige en kostenefficiënte installatie van jouw waterontharder. Hoewel veel klanten ervoor kiezen om de installatie zelf te doen, bieden we ook professionele installatiediensten aan voor extra hulp. De prijs hiervoor is tussen de € 250 en € 450.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een ionenwisselaar waterontharder zijn over het algemeen bescheiden, vooral als je kijkt naar de voordelen van een waterontharder zoals het verminderen van kalkaanslag en het verlengen van de levensduur van je apparaten.

Bij Remon Waterontharders is een onderhoudscontract niet verplicht. We geloven in de kwaliteit van onze apparatuur en geven onze klanten graag de vrijheid om te kiezen. Voor optimale prestaties is het alleen nodig om regelmatig regeneratiezout bij te vullen en het zoutreservoir jaarlijks schoon te maken.

Ter vergelijking: onderhoud bij andere leveranciers kost vaak tussen de € 50 en € 100 per jaar.

Verbruikskosten

Hoewel een waterontharder helpt om te besparen op op zeep, schoonmaakmiddelen en energie, is er wel een kleine toename in het verbruik van elektriciteit voor de waterontharder zelf. Met een gemiddelde stroomprijs van €0,23 per kWh, bedragen de jaarlijkse stroomkosten voor een waterontharder tussen de €11,50 en €34,50.

Extra functies

Onze waterontharders zijn uitgerust met handige extra functies, zoals automatische regeneratie, zoutbesparingstechnologie en energiezuinige instellingen. Deze functies bieden niet alleen de voordelen van zachter en kalkvrij water, maar ook het gemak van automatisch onderhoud, kostenbesparing en duurzaamheid. 

Zo kun je comfortabel en zorgeloos genieten van je waterontharder, terwijl je bijdraagt aan een milieubewust huishouden. Met onze waterontharders investeer je in langdurig gemak en plezier.

Waterontharder kosten per jaar

De jaarlijkse kosten van een waterontharder zijn afhankelijk van het type waterontharder, het merk, de grootte van het huishouden en de omstandigheden. Hier zijn enkele kostenposten:
 
Onderhoud
Een waterontharder vraagt weinig onderhoud. De kosten voor onderhoud kunnen verschillen, maar over het algemeen liggen ze in het bereik van enkele tientallen euro’s per jaar. Bij Remon Waterontharders is een servicecontract niet nodig en zijn er geen onderhoudskosten.
 
Elektriciteitsverbruik
Een waterontharder heeft elektriciteit nodig om te functioneren. Bij een gemiddelde stroomprijs van €0,23 per kWh, zou je jaarlijks tussen de €11,50 en €34,50 kwijt zijn aan stroomkosten voor de waterontharder.
 
Zoutverbruik
Een ionenwisselaar werkt met zout om de harsbolletjes te regenereren. De kosten van het zout kunnen wisselen, afhankelijk van het type zout dat je gebruikt en hoe vaak je het bijvult. Houd gemiddeld rekening met een paar tientallen euro’s per jaar voor zout.
 
Reparatiekosten
Hoewel kwalitatieve waterontharders over het algemeen betrouwbaar zijn, bestaat altijd de mogelijkheid van reparaties in geval van storingen of defecten. Deze kosten wisselen en zijn afhankelijk van de garantievoorwaarden en servicecontracten die je hebt.
Het is belangrijk om te benadrukken dat de jaarlijkse kosten van een waterontharder aanzienlijk laag zijn, vooral als je kijkt naar de vele voordelen die het biedt. Denk aan het verlengen van de levensduur van je apparaten, minder schoonmaken en het besparen op zeep en schoonmaakmiddelen. Dit alles leidt tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Heb je vragen over de prijs van een waterontharder?

Heb je nog vragen over de prijs? Bij Remon Waterontharders begrijpen we dat het investeren in een waterontharder een belangrijke beslissing is. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat. Of je nu meer wilt weten over onze producten, de installatie, of de mogelijke besparingen, we helpen je graag verder. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Over de auteurs

Geschreven door
Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door
Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, eigen productontwikkeling, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.