Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

SENSEO-apparaat ontkalken

Elke ochtend word je begroet door het rijke aroma van je favoriete koffie, vers gezet door je betrouwbare SENSEO-machine. Kwaliteitskoffie begint bij de keuze voor de beste koffiebonen. Daarnaast is een zorgvuldig onderhouden machine essentieel bij het zetten van een perfecte kop koffie. (Opdelen in twee zinnen, waardoor nog beter naar voren komt wat er wordt bedoeld.)

SENSEO-apparaat ontkalken met azijn

Ontkalken met azijn blijkt een eenvoudige, maar krachtige methode, die niet alleen de levensduur van je machine optimaliseert, maar ook de kwaliteit van je dagelijkse kopje koffie garandeert. Veel mensen denken dat azijn geschikt is om een SENSEO-apparaat te ontkalken. Echter, het wordt juist afgeraden om azijn te gebruiken. Lees in dit artikel hoe je jouw apparaat veilig kunt ontkalken zonder azijn.

Het belang van ontkalken

Het ontkalken van jouw SENSEO-apparaat is van groot belang om de levensduur en prestaties van jouw machine te behouden. Kalkaanslag kan zich in de loop van de tijd opbouwen in jouw machine en kan leiden tot verstoppingen en verminderde waterstroom. Daarnaast kan kalk de smaak en de kwaliteit van je koffie beïnvloeden. Koffie kan bijvoorbeeld een bittere smaak krijgen.

De impact van kalk op je SENSEO-machine

Kalkaanslag kan verschillende negatieve effecten hebben op jouw SENSEO-machine. Ten eerste kan het de stroom van heet water door de machine belemmeren, waardoor het langer duurt voordat jouw koffie klaar is. Dit kan vooral ‘s ochtends, als je haast hebt en snel een kopje koffie wilt drinken, erg frustrerend zijn.

 

Daarnaast kan kalk ervoor zorgen dat je machine harder moet werken om het water te verwarmen, waardoor de machine sneller slijt. Dit kan resulteren in een kortere levensduur en meer reparaties, wat op de lange termijn kostbaar kan zijn.

 

Maar dat is niet alles. Kalkaanslag kan ook invloed hebben op de smaak en kwaliteit van jouw koffie. De aanwezigheid van kalk kan de aroma’s en smaken van de koffie verstoren, waardoor het minder smaakvol wordt. Je wilt natuurlijk genieten van een heerlijk kopje koffie, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je SENSEO-machine in optimale conditie is.

Hoe vaak moet je een SENSEO ontkalken?

Hoe vaak je jouw SENSEO moet ontkalken, hangt af van verschillende factoren, zoals de hardheid van het water in jouw gebied en hoe vaak je de machine gebruikt. Door Philips wordt aangeraden om jouw SENSEO elke drie maanden te ontkalken. Een aantal modellen van SENSEO hebben ook een lampje, die aangeeft dat het apparaat ontkalkt moet worden. Dit lampje gaat ongeveer na 400 gezette kopjes koffie branden.

 

Maar hoe bepaal je of je in een gebied met hard water woont? ‘Hard water’ verwijst naar water dat een hoge concentratie aan kalk bevat. Een eenvoudige manier om dit te controleren is door te kijken naar de kalkaanslag op je waterkoker of andere apparaten die met water werken. Als je regelmatig kalkaanslag moet verwijderen, is de kans groot dat het water in jouw gebied hard is en dat je SENSEO-machine ook regelmatig moet worden ontkalkt. Daarnaast kun je de waterhardheid in jouw regio controleren via onze waterhardheid test.SENSEO-apparaat ontkalken met SENSEO-ontkalker

Ontkalken is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Je kunt speciale ontkalkingsmiddelen kopen die zijn ontworpen voor SENSEO-machines. Volg de instructies in de handleiding van jouw machine en je zult merken dat jouw SENSEO weer als nieuw werkt en jouw koffie weer heerlijk smaakt.

 

Kortom, het ontkalken van jouw SENSEO-machine is essentieel om de levensduur en prestaties ervan te behouden. Het voorkomt verstoppingen, verbetert de waterstroom en zorgt ervoor dat jouw koffie altijd heerlijk smaakt. Neem dus de tijd om je SENSEO regelmatig te ontkalken en geniet elke keer weer van een perfect kopje koffie!

 

Is jouw SENSEO-koffiezetapparaat toe aan een goede ontkalking? Geen zorgen, met de juiste benodigdheden en een stap-voor-staphandleiding kunt je jouw SENSEO weer laten stralen en genieten van heerlijke koffie. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je SENSEO te ontkalken.

Benodigdheden voor het ontkalken

Voordat je begint met het ontkalken van jouw SENSEO, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hieronder vind je een lijst met alles wat je nodig hebt:

 • De SENSEO-ontkalker: het middel om alle kalkresten uit jouw SENSEO-apparaat te verwijderen. Het gebruik van een andere ontkalker kan schadelijk zijn voor jouw SENSEO. Deze ontkalker is gemaakt op basis van citroenzuur, een middel dat je apparaat niet beschadigd.
 • Een leeg koffiekopje of maatbeker: deze heb je nodig om de ontkalker in op te vangen tijdens het ontkalkingsproces.
 • Een schone doek: gebruik een vochtige doek om de buitenkant van jouw SENSEO schoon te maken.

De stap-voor-staphandleiding

Volg deze eenvoudige stappen om jouw SENSEO te ontkalken:

 1. Vul het waterreservoir van je SENSEO met de ontkalker en verdun indien nodig volgens de instructies op de verpakking. Dit zorgt ervoor dat de kalkaanslag effectief wordt verwijderd.
 2. Zet een leeg koffiekopje of maatbeker onder het koffiezetgedeelte van je SENSEO. Dit voorkomt dat de ontkalker op je aanrecht terechtkomt.
 3. Zet de SENSEO aan en laat de ontkalker door het apparaat lopen, alsof je koffie zet. Dit zal de kalkaanslag in je SENSEO losweken en verwijderen.
 4. Herhaal dit proces een paar keer totdat alle ontkalker is gebruikt. Dit zorgt ervoor dat alle kalkaanslag grondig wordt verwijderd.
 5. Vul het waterreservoir opnieuw met schoon water en laat dit door de machine lopen om eventuele resten weg te spoelen. 
 6. Maak de buitenkant van je SENSEO schoon met een vochtige doek. Hierdoor ziet je SENSEO er weer als nieuw uit.
 7. Je SENSEO is nu ontkalkt en klaar om weer heerlijke koffie te zetten! Geniet van een heerlijk kopje koffie zonder kalkaanslag.

 

Door je SENSEO regelmatig te ontkalken met de SENSEO-ontkalker, verleng je niet alleen de levensduur van je machine, maar zorg je ook voor een consistente koffiekwaliteit. Het is essentieel om het ontkalkingsproces af te stemmen op de waterhardheid in je omgeving. Zo geniet je elke keer van een heerlijk kopje koffie zonder zorgen over kalkaanslag.

Makkelijkste manier van ontkalken

Er is een manier om jouw SENSEO-apparaat nog makkelijker te ontkalken. Als je namelijk geen kalk meer in jouw leidingwater hebt door je water te ontkalken, hoef je jouw SENSEO-apparaat niet meer te ontkalken. Water ontharden kan makkelijk met een waterontharder.

Waterontharder

Een waterontharder vermindert de hoeveelheid kalk in je leidingwater. Dit apparaat wordt aangesloten op de waterleiding en verwijdert de kalk uit het water, die verantwoordelijk is voor de vorming van kalkaanslag. Dit betekent dat je je SENSEO-apparaat niet meer hoeft te ontkalken.

 • Minder onderhoud: het gebruik van onthard water betekent dat je je SENSEO-apparaat niet meer hoeft te ontkalken, wat tijd en moeite bespaart.
 • Langere levensduur: onthard water verlengt de levensduur van je apparaat door het voorkomen van kalkaanslag, die de werking ervan belemmert.
 • Beter voor de smaak: zacht water verbetert de smaak van je koffie, doordat de mineralen die de smaak van de koffiebonen beïnvloeden niet meer aanwezig zijn.


Ben je geïnteresseerd in een waterontharder? Vraag advies aan om een passende oplossing te krijgen voor kalkvrij water. Zo kun je iedere dag opnieuw genieten van een heerlijke kop koffie, zonder kalk.

Leo R. Bekker uit Julianadorp: “Een glas water smaakt beter”

“Waterontharder ‘Tara 19’ nu 3 weken in gebruik en wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Een glas water smaakt beter en we zien direct het verschil met de kalkaanslag op kranen glazen douchecabine e.d. Ook gebruiken we nu halve blokjes in de vaatwasser en minder wasmiddel in de wasmachine, het resultaat is prima. Ook de plaatsing verliep vlot, netjes en zonder problemen.”

Tamara uit Lelystad: “Geen moment spijt van gehad!”

“Ik merk duidelijk verschil in de douche en apparaten nu er geen kalk meer in het water zit. Het water is ook echt zachter.”

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.