Gratis montage actie!
Profiteer van 250 euro korting tijdens de herfstactie!
Nazomeractie t/m 30 september
BTW-vrije dagen!
Waterhardheid geeft aan hoeveel metaalionen zich in het water bevinden. Hierbij moet je denken aan magnesium- en calciumcarbonaat, bicarbonaten en sulfaten. Termen die je waarschijnlijk weinig zeggen. Toch ondervind je dagelijks de gevolgen, want hard water zorgt voor kalkaanslag. Deze aanslag wordt veroorzaakt door calcium dat tijdens het verhitten van het water, neerslaat als calciumcarbonaat (kalk). Water met een hoge hardheid veroorzaakt veel kalkaanslag en dit heeft veel nadelige gevolgen:
Een waterontharder zorgt dat de kalk uit het water gefilterd wordt en er zogenoemd zacht water ontstaat. Bekijk hoe een waterontharder de hardheid van het water tegengaat en waarom een waterhardheidstest belangrijk is.
Kalkaanslag ontstaat omdat kleine deeltjes calcium en magnesium in hard water neerslaan. Deze neerslag is een natuurlijk proces dat gebeurt wanneer hard water in contact komt met lucht of andere oppervlakken, zoals apparaten, leidingen en tegels. Het proces van kalkaanslag versnelt wanneer water verdampt, bijvoorbeeld tijdens het koken of wanneer water opdroogt. Na een tijdje zorgt hard water ervoor dat er een laagje kalk ontstaat. Dit kan binnen enkele weken tot maanden gebeuren. Met water ontkalken zorg je er voor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat.
Hard water zorgt voor kalkaanslag, tast huishoudelijke apparaten aan en kan ook huidirritatie veroorzaken. In Nederland ligt de hardheid van het leidingwater rond de 8°dH. dH betekent Duitse hardheid, en is een maat voor de hardheid van water. Tot 11°dH spreken we in Nederland volgens de officiële meting van een gemiddelde hardheid. Kalkaanslag treedt echter al op bij een hardheid van 3°dH. Wil je kalkaanslag tegengaan? Dan kun je een waterontharder kopen.
De waterhardheid in Nederland wordt gemeten aan de hand van Duitse Hardheid (dH). 1° dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter. Het meten van de hardheid doet men in België meestal met de Franse hardheid (fH). 1° fH staat voor 10 gram kalk per kubieke meter.
Maar wanneer is water nou eigenlijk hard? Bij water harder van 3° dH ontstaat de vaste stof calciumcarbonaat, oftewel kalkaanslag. Hoe hoger deze waarden oplopen, hoe harder het water en hoe erger de kalkaanslag.
Na het meten van de hardheid van het water kan je dus een weloverwogen beslissing nemen betreft het kopen van een waterontharder.
Wil je de hardheid van jouw water testen? Dat kan gemakkelijk met onze waterhardheid testset.
In Nederland wordt het leidingwater uit verschillende bronnen gewonnen en daarom is het water niet in iedere gemeente even hard. De hardheid in Nederland loopt uiteen van 1,9° dH in Hattem tot 16° dH in Goeree-Overflakkee. Een waterontharder kopen doe je niet zomaar en dat weten wij maar al te goed. Eerst de waterhardheid meten wordt daarom ook door ons aangeraden. Benieuwd hoe hard het water in jouw gemeente is? Test de waterhardheid in jouw gemeente met onze waterhardheidstest hierboven aan deze pagina. Wie weet geniet je dan binnenkort van je eigen zachte water!
Groningen
Drenthe
Flevoland
Zeeland
Eigen ontwikkelingsafdeling & dagelijks 45 servicemonteurs onderweg
Showroom
Van der Waalspark 26
9351 VC Leek
Ospel
Visvijverweg 6
6035 SM Ospel
Nederland
Dalfsen
De Singel 11
7722 RR Dalfsen
Nederland
Opent binnenkort
Remon Waterontharders
Van der Waalspark 26
9351 VC Leek
Toen mijn zus kwam logeren was het eerste dat haar opviel het zachte water dat uit de kraan kwam.. Lees meer
Remon Waterontharders
KVK-nummer: 7336 6099
Btw-nummer: NL 8594 88986 B01
Wij installeren in heel Nederland.