BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder het antwoord op uw vragen rondom waterontharders.

Financieel

Alles over de kosten en financiële regelingen rond waterontharders.

Onze waterontharders zijn het resultaat van meer dan 40 jaar doorontwikkeling en kenmerken zich door hun sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Lees hier alles over de prijs van onze waterontharders. 

U zal in 2023 0,97 euro per m3 drinkwater betalen exclusief btw. De prijzen zijn fors gestegen en waren voorheen meer dan 0,10 euro goedkoper in 2022. De prijzen zijn geïndexeerd vanuit het gemiddelde van alle waterleveranciers in Nederland.

Bij Remon bent u niet verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten. Door onze ontsmettingsmodule wordt het hars van de ionenwisselaar automatisch gedesinfecteerd. Dit scheelt hoge kosten want wij hoeven hierdoor niet jaarlijks langs te komen om het hars met een speciale harscleaner te desinfecteren. Lees hier meer

Wij hanteren betaling na oplevering. Heeft u een product besteld zoals zouttabletten of zelfmontage pakket? Dan kunt u vooraf (online) betalen. 

Waterontharder installatie

De meest voorkomende vragen bij aanschaf en tijdens installatie.

Ja, het is mogelijk om de waterontharder zelf te installeren. Wij hebben een complete zelfmontage handleiding voor u samengesteld. 

Ja, wij hebben dagelijks meer de 40 monteurs die de waterontharders door heel Nederland plaatsen. 

Wilt u zelf de waterontharder installeren? Dan heeft u wel enige technische kennis nodig en moet u handig zijn met gereedschappen. 

Gemiddeld kunnen wij binnen 3 weken de waterontharder leveren en installeren. 

Waterontharder

De meest voorkomende vragen bij aanschaf en tijdens installatie.

Ja, een waterontharder heeft zeker zin.
Uiteraard verschilt het aan de waterhardheid dat u thuis heeft. Heeft u thuis een hoge hardheidsgraad dan merkt u enorm verschil, wanneer u thuis een lagere hardheidsgraad heeft dan bevat het water over het algemeen al minder kalk dan normaal. Het verschil zal dan dus minder zijn dan extreem hardwater. Ga naar onze test pagina om de hardheid te testen bij uw woonplaats.

Het onthardingszout zorgt ervoor dat het hars wordt gereinigd en de waterontharder zijn werking weer terug krijgt. Een gemiddeld 4-persoons huishouden gebruikt zo’n 70 kilo zout per jaar. Remon levert alleen de beste kwaliteit onthardingszout met een zuiveringsgraad van 99,9%, zonder E-nummers of antiklontermiddel. Remon onthardingszout voldoet aan de hoogste Europese Norm wat betreft zuiverheidsklasse: EN 973 Type A.  U kunt ons zout gemakkelijk online bestellen.

Bent u overtuigd van de voordelen die een waterontharder biedt? Dan wilt u natuurlijk weten welke waterontharder het beste bij uw situatie past. Bij Remon hebben we een serie waterontharders ontwikkeld met een geschikt model voor bijna ieder huishouden:  Lees hier meer

Door middel van ionenwisseling wordt het kalk uit het water gefilterd. De harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. De geladen harsbolletjes hebben de eigenschap het calcium aan zich te binden en het natrium weer af te staan. Zo ontstaat zacht water. Als de harsbolletjes allemaal verzadigd zijn stopt de werking en moet het filter worden gespoeld.

Water en kalk

Belangrijke vragen over water en kalk.

Nee, ontkalken van drinkwater is niet slecht voor de gezondheid. Uit onderzoek van de World Health Organisation (WHO) Hardness in Drinking-water (PDF) blijkt dat onthard water op basis van ionenuitwisseling geschikt is voor menselijke consumptie. De hoeveelheid mineralen die tijdens het ontkalken uit het water verdwijnen is zo laag dat dit verwaarloosbaar is.

Tijdens het regeneratieproces komt het pekelwater niet in aanraking met uw drinkwater, het ontharde water smaakt dan ook niet zout.
Stilstaand water bevordert over het algemeen de bacteriegroei. Door simpelweg de waterontharder even te laten spoelen na langdurige stilstand vormt dit geen enkel probleem. U kunt dit vergelijken met het opendraaien van de kranen bij thuiskomst van vakantie. Om het nog eenvoudiger te maken beschikt de Deluxe over een vakantiemodus, in dit geval spoelt de waterontharder automatisch tijdens uw vakantie.

Ja, er is smaak verschil tussen hard en zacht water doordat het water gefilterd is en geen kalk bevat. Kalk geeft water een hardere en minder vollere smaak. In combinatie met bijvoorbeeld thee of koffie proeft u ook duidelijk het verschil.

Kennisbank

We vertellen je graag meer over water, kalk, ionenwisselaar en andere termen. Binnen onze kennisbank is ruimte voor achtergrond, diepgang en meer informatie over waterontharders. Ontdek het!

Staat uw vraag er niet tussen?

Stuur uw vraag naar ons en onze adviseurs staan u te woord.

Alle vragen

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.