Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Verschillende soorten waterontharders

Verschillende soorten waterontharders

Wanneer u ervoor kiest om een waterontharder aan te schaffen, zodat u kunt genieten van zacht en kalkvrij water, wilt u natuurlijk weten welke soorten er zijn. Waterontharders zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Een magnetische waterontharder, een waterontharder die werkt op basis van zout en een waterontharder met filters. Lees hieronder meer over deze verschillende soorten.

Magnetische waterontharder

Een magnetische waterontharder werkt op basis van magnetisme. Hij zorgt ervoor dat calcium en magnesium zich niet aan elkaar kunnen hechten. Het is een waterontharder die als een magneet op de waterleiding wordt geplaatst. Een groot voordeel van deze waterontharder is dat hij vrij goedkoop in aanschaf is. Voor een relatief klein bedrag kunt u al zo’n magneet aanschaffen. De werking van een magnetische waterontharder is echter niet wetenschappelijk bewezen! 

Waterontharder op basis van zout

Een waterontharder kan ook werken op basis van onthardingszout. Dit noemen wij ook wel het regeneratiezout. Deze waterontharders zijn er in uitvoeringen met 1 of 2 cilinders. De eerste cilinder bevat kunstharskorrels. Deze korrels zorgen ervoor dat calcium en magnesium aan het water onttrokken worden. Vervolgens zorgt deze ervoor dat het natrium uit de tweede cilinder wordt toegevoegd. De tweede cilinder is de cilinder die het regeneratiewater bevat. Hiermee worden de kunstharskorrels uit de eerste cilinder schoongespoeld wanneer deze verzadigd zijn. Het kalkwater wordt vervolgens afgevoerd naar het riool en het kalkvrije water stroomt verder door de leidingen. 

Deze waterontharder op basis van zout kunt u zo plaatsen dat u overal in huis zacht water krijgt. Het is wel een grotere investering, maar dat is hij zeker waard als u kijkt naar het grote voordeel dat u hiervan heeft.

Waterontharder met filter

Een waterontharder met filter doet letterlijk wat hij zegt. Hij filtert het kalk uit het water dat door de leidingen stroomt. Bij een waterontharder in deze vorm blijft er nog een klein deel kalk in het water achter, maar grotendeels wordt het door de filter tegengehouden. Bij deze soort waterontharders wordt er gewerkt met zogenoemde watertonnen. Deze watertonnen zijn ook weer relatief goedkoop in aanschaf en tevens gemakkelijk mee te nemen. Het voordeel daarvan is dat u door de mobiliteit van dit apparaat overal kunt genieten van zacht water. 

Deze waterontharder vergt wel iets meer onderhoud. Dit onderhoud is iets kostbaarder omdat de filters los aangeschaft dienen te worden wanneer deze aan vervanging toe zijn. De filters zijn niet recyclebaar en kunnen dus ook niet hergebruikt worden. 

Remon waterontharders

Wij van Remon bieden verschillende soorten waterontharders. Wij onderscheiden ons door ons uitgebreide assortiment. Remon heeft gegarandeerd een type waterontharder dat aansluit bij uw wensen. Waterontharders, zoals hierboven genoemd, op basis van zout óf met een unieke dubbele bodem om bacterievorming te voorkomen. Waterontharders voor grote of kleinere ruimtes, de keus is enorm en er is er vast één die bij u past. 

Wilt u een waterontharder kopen? Ontdek welke soorten waterontharders wij aanbieden!

prijs waterontharders

Wilt u graag meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.