BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Wat is beter een kalkfilter of een waterontharder?

Een waterontharder is beter wanneer u opzoek bent naar een lang termijn oplossing. Een kalkfilter heeft namelijk vaker vervanging nodig van filters waardoor u regelmatig controles moet uitvoeren terwijl bij een waterontharder dit alleen maar jaarlijks hoeft. 

Wat is een kalkfilter

Een kalkfilter is een apparaat dat wordt gebruikt om kalk te verwijderen uit water. Kalk is een mineraal dat voorkomt in hard water en kan leiden tot kalkaanslag in waterleidingen, boilers en andere huishoudelijke apparaten.

Een kalkfilter werkt door het water te laten stromen door een bed van koolstof of een ander absorberend materiaal dat de kalk uit het water verwijdert. Dit kan worden gedaan door middel van een fysieke barrière of door chemische reacties te gebruiken om de kalk te binden en te verwijderen. 

Wat is een waterontharder

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen, zodat het zacht wordt. Hard water is water dat een hoog gehalte heeft aan mineralen, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen kunnen op den duur leiden tot kalkaanslag in leidingen, op sanitair en in huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder werkt door het harde water te filteren en de mineralen te verwijderen, zodat het water zacht wordt. Dit kan helpen om de levensduur van huishoudelijke apparaten te verlengen en om het gebruik van zeep en detergent te verminderen.

Conclusie

In sommige gevallen kan een waterontharder een beter alternatief zijn dan een kalkfilter, afhankelijk van de specifieke behoeften van een huishouden. Het is aan te raden om de opties te vergelijken en professioneel advies te vragen voordat je een beslissing maakt.

Wat is het verschil?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een waterontharder en een kalkfilter:

  1. Effectiviteit: Waterontharders verwijderen de mineralen uit het water, terwijl kalkfilters alleen de kalkaanslag verwijderen. Dit betekent dat een waterontharder meer effectief is in het verminderen van de hardheid van het water.

  2. Onderhoud: Waterontharders vereisen regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de zouttank en het schoonmaken van de cilinder. Kalkfilters vereisen minder onderhoud, maar moeten wel regelmatig worden vervangen.

  3. Kosten: Waterontharders zijn doorgaans duurder dan kalkfilters. Ze vereisen echter minder frequent vervanging van filters, wat op lange termijn kan leiden tot lagere kosten.

 

Wat is beter?

Een waterontharder en een kalkfilter zijn beide apparaten die worden gebruikt om hard water te behandelen, maar ze werken op verschillende manieren.

Een waterontharder werkt door het harde water te filteren en de mineralen, zoals calcium en magnesium, te verwijderen, zodat het water zacht wordt. Dit gebeurt meestal door middel van een proces genaamd ionenwisseling.

Een kalkfilter werkt door het water te laten stromen door een filtermedium, zoals koolstof of kristallen, dat de kalkaanslag uit het water verwijdert.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.