Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Wat is beter een kalkfilter of een waterontharder?

Een waterontharder is beter wanneer u op zoek naar een langetermijnoplossing. Een kalkfilter heeft namelijk vaker vervanging nodig van filters waardoor u het regelmatig moet controleren, terwijl bij een waterontharder dit alleen maar jaarlijks hoeft.Β 

Wat is een kalkfilter

Een kalkfilter is een apparaat dat wordt gebruikt om kalk te verwijderen uit water. Kalk is een mineraal dat voorkomt in hard water en kan leiden tot kalkaanslag in waterleidingen, boilers, heetwaterkranen en andere huishoudelijke apparaten.

Een kalkfilter werkt door het water te laten stromen door een bed van koolstof of een ander absorberend materiaal dat de kalk uit het water verwijdert. Dit kan worden gedaan door middel van een fysieke barrière of door chemische reacties te gebruiken om de kalk vast te houden en te verwijderen. 

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen, zodat het zacht wordt. Hard water is water dat een hoog gehalte heeft aan mineralen, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen kunnen na een tijd (enkele weken tot maanden) leiden tot kalkaanslag in leidingen, op sanitair en in huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder werkt door het harde water te filteren en de mineralen te verwijderen, zodat het water zacht wordt. Dit kan ervoor zorgen dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en dat er minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig zijn.

Conclusie

In veel gevallen is een waterontharder een betere keuze dan een kalkfilter, maar dit is afhankelijk van de behoeften van uw huishouden. Het is aan te raden om de opties te vergelijken en professioneel advies te vragen voordat u een waterontharder aanschaft.

Wat is het verschil?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een waterontharder en een kalkfilter:

  1. Effectiviteit: waterontharders verwijderen de mineralen uit het water, terwijl kalkfilters alleen de kalkaanslag verwijderen. Dit betekent dat een waterontharder effectiever is in het verminderen van de hardheid van het water.

  2. Onderhoud: waterontharders vragen regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de zouttank en het schoonmaken van de cilinder. Kalkfilters hebben minder onderhoud nodig, maar moeten wel regelmatig worden vervangen.

  3. Kosten: waterontharders zijn over het algemeen duurder dan kalkfilters. Wel vervang je ze minder vaak dan een kalkfilter, wat op lange termijn zorgt voor lagere kosten.

Wat is beter?

Een waterontharder en een kalkfilter zijn beide apparaten die worden gebruikt om hard water te behandelen, maar ze werken op verschillende manieren.

Een waterontharder werkt door het harde water te filteren en de mineralen, zoals calcium en magnesium, te verwijderen, zodat het water zacht wordt. Dit gebeurt meestal door middel van een proces genaamd ionenwisseling.

Een kalkfilter werkt door het water te laten stromen door een filtermedium, zoals koolstof of kristallen, dat de kalkaanslag uit het water verwijdert.

In het kort is een waterontharder effectief in het voorkomen en verwijderen van kalkaanslag. Een kalkfilter richt zich vooral op het verwijderen van kalkaanslag, maar is minder effectief in het voorkomen ervan.

Waterontharders pakken ook de mineralen aan die de hardheid van water veroorzaken, terwijl kalkfilters zich vooral richten op de zichtbare kalkaanslag.


Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.