Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Wat is een waterontharder?

Het is geen geheim dat water een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, te koken, schoon te maken en te douchen. Maar wist je dat het water in Nederland niet overal gelijk is en dat er in veel regio’s sprake is van hard water? Het probleem van hard water is dat het kan leiden tot verschillende problemen, zoals kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, een droge huid en dof haar. Ontdek waarom een waterontharder bij deze problemen een waardevolle toevoeging is voor jouw huishouden!

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat kalk uit water haalt. Je krijgt hierdoor onthard water, ook wel zacht water genoemd. Er zijn veel voordelen van onthard water, met als grootste pluspunt: het voorkomen van kalkaanslag in leidingen, huishoudelijke apparaten en boilers.

Verschillende soorten waterontharders

Waterontharders zijn er in verschillende uitvoeringen, waarbij we onderscheid maken tussen twee verschillende soorten waterontharders:

  1. Ionenwisselaars
  2. Magnetische waterontharders

De betrouwbaarste variant is de ionenwisselaar. Alleen met de waterontharders die op basis van ionenwisseling werken, ben je verzekerd van volledige verwijdering van kalk uit het water. Dit in tegenstelling tot de magnetische waterontharders. Bij dit type blijft er altijd een hoeveelheid kalk achter in het water, waardoor de negatieve gevolgen van hard water niet worden weggenomen.

Wanneer je kiest voor een waterontharder van Remon Waterontharders, maak je automatisch een keuze voor de perfecte combinatie van uitmuntende kwaliteit en bewezen effectiviteit van de beste technologie. Onze waterontharders maken gebruik van de ionenuitwisselingstechnologie, waardoor ze stuk voor stuk hoogwaardige prestaties leveren.

Hoeveel stroom verbruikt een waterontharder?

Het stroomverbruik van een waterontharder is afhankelijk van het model en de grootte van de waterontharder. Tegenwoordig zijn waterontharders zo ontworpen dat ze weinig stroom verbruiken. Gemiddeld kun je rekenen op 9 kWh op jaarbasis. In de technische specificatie van de waterontharder, vind je het exacte verbruik. De waterontharder van Remon Waterontharders is uitgerust met een 4W-motor. Dit staat gelijk aan een paar euro aan stroomkosten per jaar.

Bij Remon Waterontharders vind je waterontharders die niet alleen topprestaties leveren, maar ook rekening houden met energie-efficiëntie. De modellen zijn ontworpen met geavanceerde regelsystemen die het stroomverbruik minimaliseren, waardoor je duurzaam kunt genieten van de voordelen van zacht water.

Hoeveel geluid maakt een waterontharder?

Het geluidsniveau van een waterontharder varieert en is afhankelijk van het type waterontharder en de fabrikant. Moderne waterontharders zijn zo ontworpen dat het geluid tijdens de normale werking beperkt blijft tot heel licht gezoem. Een geluid dat meestal niet als storend wordt ervaren. Tijdens het regenereren kan de waterontharder meer geluid maken. Omdat de geluidsniveaus verschillen per model, is het verstandig om hierover informatie op te vragen van de waterontharder die je overweegt te kopen.

De waterontharders van Remon Waterontharders zijn zorgvuldig ontworpen met het oog op een minimaal geluidsniveau. Zo ondervind je nauwelijks hinder tijdens het gebruik. Door de waterontharder in een afgesloten ruimte, zoals een kast, te plaatsen en het regeneratieproces ‘s nachts te laten plaatsvinden, blijft het geluid tot een absoluut minimum beperkt.

Waar moet een waterontharder geplaatst worden?

Een waterontharder in huis wordt meestal geïnstalleerd op de plaats waar het water het huis binnenkomt. Vaak is dit in de buurt van de meterkast. Zo wordt al het water behandeld, voordat het naar de verschillende kranen en apparaten wordt verspreid. Dit wordt gedaan met behulp van twee flexibele leidingen, waarmee de waterontharder na de watermeter op de hoofdleiding wordt aangesloten. Ben je handig met gereedschap en wil je zelf de waterontharder installeren? Dat kan! Ook kun je ervoor kiezen om de installatie over de laten aan één van de 45 ervaren monteurs van Remon Waterontharders.

Geschikte ruimtes voor het plaatsen van een waterontharder:

  • • Meterkast
  • • Trapkast
  • • Was- of cv-ruimte
  • • Kelder
  • • Bijkeuken
  • • Watermeterput

Waar moet je op letten bij een waterontharder?

Bij het kiezen van een waterontharder moet je met verschillende factoren rekening houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel water jouw huishouden dagelijks verbruikt. Op basis daarvan kies je het model met de juiste capaciteit. Daarnaast is de grootte van de waterontharder en de beschikbare ruimte belangrijk om te bepalen. Andere dingen waar je op moet letten zijn: het soort regeneratieproces, benodigde onderhoud, het geluidsniveau, stroomverbruik en de garantievoorwaarden. Door rekening te houden met deze factoren, kies je de beste waterontharder.  

Wat jouw wensen ook zijn, bij Remon Waterontharders heb je keus uit een breed assortiment. Heb je weinig beschikbare ruimte, dan is de Remon Deluxe Tara bijvoorbeeld een geschikt model voor jou. Heb je net iets meer plek dan is de Remon Deluxe Neva de perfecte keuze. Hoe groot jouw huishouden of beschikbare ruimte ook is, er is altijd een model dat past bij jouw situatie.

Benieuwd welk model waterontharder bij jouw situatie past?

Wil je ook af van kalkaanslag en overweeg je daarvoor een waterontharder aan te schaffen? Bij Remon Waterontharders helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag geheel vrijblijvend een gratis advies op maat aan en ontdek de voordelen zelf.    

Meer weten over onze waterontharder?

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.