BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om het water in huis te behandelen en te ontharden. Dit betekent dat het apparaat kalk uit het water haalt, wat ervoor zorgt dat het water zachter wordt. Kalk kan zich opstapelen in leidingen en keukenapparatuur zoals koffiezetapparaten of vaatwassers en boilers, wat kan leiden tot een slechte werking van deze apparaten en een hogere energierekening. Door het gebruik van een waterontharder kun je dit voorkomen.

Wat voor soorten waterontharders zijn er?

Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt, waaronder ionenwisselaars, magnetische waterontharders en elektronische waterontharders. Ionenwisselaars zijn de gebruikelijkste waterontharders en werken door het uitwisselen van kationen (positief geladen ionen) in het water met natriumionen. Dit zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in het water worden vervangen door natriumdeeltjes, wat het water zachter maakt. Magnetische waterontharders werken met een magnetisch veld om de kalkdeeltjes te laten coaguleren en te verwijderen uit het water. Elektronische waterontharders werken door middel van elektrolyse om het water te ontharden

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterontkalker?

In wezen verwijzen “waterontharder” en “waterontkalker” naar hetzelfde apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen. Beide termen worden door elkaar gebruikt om te verwijzen naar een apparaat dat mineralen zoals calcium en magnesium uit het water verwijdert.

Er is echter een subtiel verschil tussen de twee termen. “Waterontharder” wordt gebruikt om te verwijzen naar een apparaat dat specifiek ontworpen is om de hardheid van het water te verminderen door calcium en magnesium te verwijderen. Dit apparaat werkt door het harde water door een tank te laten stromen die gevuld is met ionenwisselaarhars. Het hars verwijdert de mineralen uit het water en vervangt ze door natriumionen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een waterontharder. Zo zullen leidingen en apparaten minder snel verstopt raken met kalk en zullen ze langer meegaan. Ook kan het gebruik van een waterontharder leiden tot een lagere energierekening, omdat apparaten efficiënter werken als het water zachter is. Bovendien kan het gebruik van een waterontharder ervoor zorgen dat huishoudelijke producten, zoals wasmiddel en afwasmiddel, efficiënter werken, omdat ze beter oplossen in zacht water.

Meer weten over onze waterontharder?

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.