Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Ieder voordeel heeft zo zijn nadeel wordt er wel eens gezegd. Echter kennen onze waterontharders weinig tot geen nadelen. Toch worden er wel eens nadelen benoemd en deze willen wij graag ontkrachten.

Een waterontharder heeft jaarlijkse onderhoudskosten

De aanschaf van onze waterontharders is het grootste gedeelte van de kosten. Bij Remon bent u niet zoals bij andere partijen verplicht om een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten. Vaak wordt er door onze klanten na 2 – 3 jaar gekozen om onderhoud uit te voeren.

De enige kosten aan de waterontharder na de plaatsing ervan, is het onthardingszout bijvullen. Dit zout kan gewoon bij ons worden besteld en de kosten hiervoor zijn niet hoog.

De installatie van een waterontharder duurt heel lang

Het antwoord is nee. De gemiddelde tijdsduur om een waterontharder te installeren is 2 tot 3 uur. Soms kan het korter, maar ook langer duren. In de gevallen dat de installatie langer duurt, komt dit voornamelijk doordat de rioolaansluiting voor de waterafvoer niet altijd in de buurt van de waterontharder aanwezig is. Het kan dan zijn dat er via de kruipruimte interieur een aansluiting moet worden geplaatst. Over het algemeen is de monteur dus binnen 3 uur klaar met de installatie.

Een waterontharder is niet goed voor het milieu

Onze waterontharders dragen een steentje bij aan het milieu. Doordat het water onthard is, is het kalk eruit gefilterd en hierdoor ontstaat zacht water. Door het zachte water hoeft u minder schoonmaakmiddelen te gebruiken, gaan huishoudelijke apparaten langer mee en gebruiken deze minder stroom. Daarnaast gaan onze waterontharders lange tijd mee en ziet uw badkamer er altijd als nieuw uit. Door de geïntegreerde techniek zijn de waterontharders onderhoudsarm en geven ze aan wanneer er iets aan mankeert. Mocht het voorkomen dat een onderdeel kapot is en vervanging nodig heeft, dan hebben wij deze onderdelen op voorraad en kan de waterontharder gemaakt worden. Dit kunnen wij waarmaken omdat Remon Waterontharders zelf de waterontharders produceert.

Wanneer er geen stroom is stopt de waterontharder met werken

Er is een stroomstoring, wat nu? Geen paniek want de waterontharder gaat gewoon door met zijn werk. Door de negatief geladen deeltjes in het hars worden de positieve kalkdeeltjes nog steeds eruit gefilterd en blijft u zacht water houden. Het enige gedeelte wat tijdelijke stopt, is het regeneratieproces. Zodra de stroom er weer op staat werkt dit zoals voorheen. Door de memorymodus blijven de instellingen bewaard. Door de automatische back-up maakt het apparaat herinneringen aan en zal het als vanouds weer werken.

Een waterontharder maakt veel geluid

Een waterontharder gaat over het algemeen stil te werkt. Het enige geluid wat het maakt is een alarmmelding, dit gebeurt wanneer het regeneratiezout moet worden aangevuld of dat er een andere melding voordoet. Of wanneer de ontharder aan het regenereren is. Het regeneratieproces gebeurt vaak in de nacht.

kalk verwijderen badkamer

Benieuwd naar de voordelen van een waterontharder?

Onze adviseurs vertellen je graag de voordelen van een waterontharder. Plan een vrijblijvend advies-op-maatgesprek.

Na het plaatsen van de waterontharder zijn de enige kosten, het onthardingszout bijvullen. Dit zout kan gewoon bij ons worden besteld en de kosten hiervoor zijn niet hoog.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.