Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Water ontkalken

Veel huishoudens kampen met een hoge kalkgehalte. Dit zorgt voor overbodig schoonmaakwerk, hoge kosten op uw energierekening en kortere levensduur van uw apparaten. Kalkaanslag is hardnekkig dus liever zou u het water ontkalken, maar hoe? Een waterontharder biedt uitkomst om kalk uit water te halen. 

Wat is kalk en hoe ontstaat het?

Kalk is een aanduiding voor alkalische zouten van calcium die van nature in de grond aanwezig zijn. Omdat in Nederland het drinkwater in de meeste gevallen uit de (kalkrijke) grond gewonnen wordt, zien we hoge concentraties calcium en magnesium terug in het water. Dit is niet slecht voor de volksgezondheid, maar het zorgt wel voor kalkaanslag en alle ongemakken die dat met zich mee brengt. Wanneer hard water verdampt, blijven de mineralen achter en vormen ze kalkaanslag. Naast verdamping zijn er ook andere factoren die bijdragen aan de vorming van kalk. 

• De hardheid van het water is een belangrijke factor. Hoe harder het water, hoe meer mineralen het bevat en hoe meer kalkaanslag er zal ontstaan. 

• De temperatuur van het water speelt ook een rol. Warm water zorgt namelijk voor snellere kalkvorming, omdat het de mineralen sneller doet verdampen. Ook de snelheid waarmee het water verdampt, heeft invloed op de vorming van kalkaanslag.

Kalkaanslag zie je terug in de vorm van bijvoorbeeld witte vlekken in uw douchecabine, uw serviesgoed en uw wasmachine. Gelukkig is er een oplossing: u kunt uw water ontkalken. Door kalk uit het water te verwijderen, kunt u de vorming van kalkaanslag verminderen.

 

Wat gebeurt er als ik kalkaanslag te lang laat zitten?

 

Kalkaanslag zorgt op den duur voor verschillende problemen als het niet op tijd wordt aangepakt:

  • • Verstoppingen: kalk stapelt zich op in leidingen, waardoor de waterstroom vermindert of zelfs geheel stopt. Dit leidt tot een verminderde waterdruk in douches en kranen.
  • • Verminderde efficiëntie van apparaten: kalkaanslag op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers en wasmachines zorgt ervoor dat deze apparaten harder moeten werken, wat resulteert in een hoger energieverbruik.
  • • Slijtage van apparatuur: kalk verkort de levensduur van apparaten aanzienlijk, aangezien deze harder moeten werken door de kalkaanslag. Wasmachines, boilers, koffiezetapparaten en andere apparatuur gaan daarom eerder kapot.
  • • Onaantrekkelijk uiterlijk: kalkvlekken en kalkaanslag laten oppervlakken en apparaten er oud en onverzorgd uitzien.
  • • Groei van bacteriën: in kalkaanslag nestelen zich gemakkelijk bacteriën. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer leidt dit tot onhygiënische omstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat, welke manier je ook kiest, regelmatig onderhoud de vorming van kalkaanslag vermindert. De installatie van een waterontharder helpt om kalk uit water te verwijderen – en werkt zo preventief tegen kalkaanslag. Maar ook het schoonmaken van je apparaten en het regelmatig ontkalken van je leidingen helpen allemaal om kalkaanslag te voorkomen.

Glas water

Ga de strijd aan tegen kalk

Of beter gezegd, ga niet langer de strijd aan tegen kalk. Een waterontharder zorgt namelijk dat het water ontkalkt wordt door de kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water te filteren met een ionenwisselaar. Het werkt als volgt:

  1. Er stroomt hard water in de waterontharder.
  2. De harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen, filteren de kalkdeeltjes uit het water waardoor er zacht water ontstaat.
  3. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn, worden deze automatisch gereinigd met zout water.
  4. Het zoute water wordt direct afgevoerd naar het riool en komt niet in aanraking met het drinkwater.
  5. Na het reinigen, ook wel regenereren genoemd, zijn de harsbolletjes opnieuw klaar voor gebruik om opnieuw kalk uit het water te halen. Zo blijft u genieten van de voordelen van ontkalkt water.

De kosten van water ontkalken met een waterontharder

Om uw water te ontkalken, kunt u het beste een waterontharder kopen. Bij Remon koopt u al een waterontharder vanaf €1400. Dit is inclusief montage van de waterontharder. Jaarlijks komt er een monteur van Remon bij u langs om de waterontharder te controleren, zodat u zeker weet dat deze naar behoren de kalk uit het water haalt. Het gaat tenslotte wel om uw drinkwater! Daarnaast verbruikt een waterontharder zout. Een gemiddeld huishouden heeft zo’n 50 tot 75 kilogram zout per jaar nodig, dit zout neemt de monteur voor u mee tijdens het jaarlijkse bezoek. Met deze investering kunt u dus makkelijk uw water ontkalken en zorgeloos genieten van zacht water.

Hoe krijg ik water zonder kalk?

Om kalk uit water te verwijderen heeft u een waterontharder nodig. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat het water 100% kalkvrij wordt. Wij van Remon waterontharders adviseren u graag naar de mogelijkheden en wist u ook al dat wij een showroom hebben? Hier kunt u zelf water zonder kalk ervaren!

Einde kalkaanslag en er is drinkbaar water

“Waar ik woon, is het water zo kalkrijk dat het echt niet lekker is om te drinken. Overal zit kalk: douchekop regelmatig schoonmaken; waterkoker; kan niet goed zijn voor apparaten. Monteur werkte snel en netjes. Uitleg had misschien uitgebreider gekund en rustiger, maar boekje dat erbij zit, is ook zeer duidelijk.”

20 september 2023 – Louise uit Oss

De aankoop perfect geregeld.

Vriendelijke monteur die meedacht en de juiste oplossing voor de plaatsing bedacht. Snel en netjes gewerkt. Zacht water is gewoon heerlijk. Het resultaat is nog beter dan we verwacht hadden. Smaak van het water vinden wij beter. Het water voelt totaal anders en eindelijk geen kalkaanslag meer in pannen, waterkoker, koffiezetapparaat, douche etc. Een genot!

29 oktober 2023 – Math uit Sint-Odiliënberg

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.