Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Water ontkalken

Veel huishoudens kampen met een hoge kalk gehalte. Dit zorgt voor overbodig schoonmaakwerk, hoge kosten op uw energierekening en kortere levensduur van uw apparaten. Kalkaanslag is hardnekkig dus liever zou u het water ontkalken, maar hoe? Een waterontkalker biedt uitkomst.

Kalk; een kleine introductie

Kalk is een aanduiding voor alkalische zouten van calcium welke van nature in de grond aanwezig zijn. Omdat in Nederland het drinkwater in de meeste gevallen uit de (kalkrijke) grond gewonnen wordt, zien we hoge concentraties calcium terug in het water. Dit is niet slecht voor de volksgezondheid maar het zorgt wel voor kalkaanslag en alle ongemakken die dat met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan de aanslag in uw douchecabine, uw serviesgoed en uw wasmachine. Gelukkig is er een oplossing: u kunt uw water ontkalken.

Glas water

Ga de strijd aan tegen kalk

Of beter gezegd, ga niet langer de strijd aan tegen kalk. Een waterontharder zorgt namelijk dat het water ontkalkt wordt door de kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water te filteren met een ionenwisselaar. Het werkt als volgt:

  1. Er stroomt hard water in de waterontharder.
  2. De harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen, filteren de kalkdeeltjes uit het water waardoor er zacht water ontstaat.
  3. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn, worden deze automatisch gereinigd met zout water.
  4. Het zoute water wordt direct afgevoerd naar het riool en komt niet in aanraking met het drinkwater.
  5. Na het reinigen, ook wel regenereren genoemd, zijn de harsbolletjes opnieuw klaar voor gebruik zodat u kunt blijven genieten van ontkalkt water.

De kosten van water ontkalken met een waterontharder

Om uw water te ontkalken, kunt u het beste een waterontharder kopen. Bij Remon koopt u al een waterontharder vanaf €1400. Dit is inclusief montage van de waterontharder. Jaarlijks komt er een monteur van Remon bij u langs om de waterontharder te controleren zodat u zeker weet dat deze naar behoren werkt. Het gaat tenslotte wel om uw drinkwater! Daarnaast verbruikt een waterontharder zout. Een gemiddeld huishouden heeft zo’n 50 tot 75 kilogram zout per jaar nodig, dit zout neemt de monteur voor u mee tijdens het jaarlijkse bezoek. Met deze investering kunt u dus makkelijk uw water ontkalken en zorgeloos genieten van zacht water.

Hoe krijg ik water zonder kalk?

Om geen kalk meer in uw water te krijgen heeft u een waterontharder nodig. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat het water 100% kalkvrij wordt. Wij van Remon waterontharders adviseren u graag naar de mogelijkheden en wist u ook al dat wij een showroom hebben? Hier kunt u zelf water zonder kalk ervaren!

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.