Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Waterontharder in meterkast

Mag een waterontharder in de meterkast

Een van de meest gestelde vragen aan onze adviseurs is: ‘mag een waterontharder in de meterkast?’. Hier is een duidelijk antwoord op: ja, een waterontharder mag in de meterkast! Dat een waterontharder in de meterkast mag worden geplaatst is voor veel een fijne bijkomstigheid naast het zachte water. Doordat de waterontharder in de meterkast wordt geplaatst gebruikt u ‘loze ruimte’ en is de waterontharder uit het zicht en staat hij niemand in de weg.

Passen alle waterontharders in de meterkast?

Of een waterontharder in de meterkast past is afhankelijk van het formaat van de waterontharder en de meterkast. Bij Remon Waterontharders hebben wij verschillende zeer compacte waterontharders. Er is dus bijna altijd een waterontharder die in uw meterkast past. De Remon Deluxe Tara is speciaal ontwerpen voor het plaatsen in de meterkast. Doordat het zoutvat en de harscilinder bij deze serie los van elkaar geplaatst kunnen worden, past de ontharder ook gemakkelijk in kleinere ruimtes. Meer tips vindt u op deze duurzame-producten
Benieuwd of de Tara in uw meterkast past? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs en krijgt advies op maat over de mogelijkheden

Voordelen waterontharder in meterkast

De meterkast is goed bereikbaar.

Tijdens het installeren van de waterontharder is het natuurlijk noodzakelijk dat onze monteurs voldoende ruimte hebben om de waterontharder te installeren. Daarnaast is het belangrijk dat u voldoende ruimte heeft om het regeneratiezout aan te vullen.

Dicht bij de waterleiding.

In de meterkast zit al het binnenkomende leidingwerk. Zo ook de hoofdleiding van het water. Door de waterontharder direct na de watermeter te plaatsen, wordt het water gelijk ontharder voordat het verder door het huis wordt verspreid.

Uit het zicht.

De meterkast is één van de minst gebruikte ruimtes van het huis. Hierdoor is de waterontharder altijd uit het zicht.

Afvoer.

Voor de afvoer is het niet van belang dat deze in de meterkast zit. De afvoer mag ook verder op in de woning zitten. Daarnaast kan de waterontharder afvoerwater omhoog afvoeren.

Hoe wordt een waterontharder in de meterkast geplaatst?

Voor de plaatsing van een waterontharder wordt gekeken naar de meest geschikte plek. In de meeste gevallen is dit de meterkast. De waterontharder wordt in de meterkast neergezet en aangesloten op zowel de toe- als afvoer van het water. Afhankelijk van welke waterontharder er wordt geplaatst, wordt er gekeken naar de beste plek in de meterkast. Door de flexibele opstellingsmogelijkheden van de waterontharder lukt het om 99% van de situaties succesvol in de meterkast te plaatsen.

Is het niet gevaarlijk een waterontharder in de meterkast?

Remon waterontharders zijn dubbelwandige waterontharders en worden standaard geleverd met een anti-condenshoes. Dit zorgt ervoor dat er geen condensvorming ontstaat in de meterkast. Hierdoor is het plaatsen van een waterontharder in de meterkast niet gevaarlijk.

Een waterontharder in uw meterkast?

Bent u benieuwd of een waterontharder in uw meterkast past? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder!

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.