Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Waterontharder installatie

Waterontharder installeren

U heeft zojuist een waterontharder gekocht of u bent van plan om deze te gaan kopen. Dan bent u natuurlijk benieuwd of de installatie door u gedaan kan worden of dat u een monteur moet inschakelen. In onze video kunt u gemakkelijk zien hoe de installatie in zijn werking gaat en hoe u een waterontharder aansluit. Wij hebben ook nog een uitgebreide handleiding die kunt u vinden op deze pagina

Mocht het installeren te ingewikkeld zijn dan kunt u gebruik maken van onze montage service. Onze monteurs installeren dagelijks meer dan 100 waterontharders door heel Nederland.

Soorten waterontharders

Installatie van een Remon waterontharder

Tijdens het installeren is het belangrijk dat de waterontharder in een droge en niet te warme ruimte staat, ook moet deze op een rechte oppervlakte staan. Na dat u de waterontharder heeft gepositioneerd kunt u beginnen met het installeren. Bekijk hier onder de installatie video van een Remon Deluxe Tara.

Waarom Remon Waterontharders?

De prijs van een Remon waterontharder?

De prijs van een waterontharder is sterk afhankelijk van uw waterverbruik en uw toekomstige plannen, ook spelen uw wensen een grote rol. Daarom is een advies gesprek met onze adviseurs een belangrijke stap in de aanschaf van een waterontharder.

Benieuwd naar de kosten voor uw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Montage waterontharder

Onder de kosten van een waterontharder vallen ook de installatiekosten. Remon onderscheidt zich van de concurrentie door de scherpe prijsstelling en de wijze waarop de waterontharders door onze professionele installateurs worden geïnstalleerd. De waterontharders worden volledig volgens de voorschriften geplaatst. De waterontharder wordt bij voorkeur direct na de watermeter aangesloten zodat de gehele woning wordt voorzien van zacht water. De installateur stemt de installatie vooraf met u af en gaat netjes en vakkundig te werk. Hij maakt gebruik van een open verbinding, flexibele siliconen aansluitslangen en een overloopbeveiliging. Onze installateurs kennen alle ins- en outs van de waterontharder en nemen uitgebreid de tijd om u wegwijs te maken. Hij gaat niet weg totdat alles is opgeruimd en u tevreden bent. Lees hier hoe onze klanten de installatie van Remon Waterontharders ervaren.

Veelgestelde vragen

Bij Remon bent u niet verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten. Door onze ontsmettingsmodule wordt het hars van de ionenwisselaar automatisch gedesinfecteerd. Dit scheelt hoge kosten want wij hoeven hierdoor niet jaarlijks langs te komen om het hars met een speciale harscleaner te desinfecteren. Door deze module wordt het hars vrijwel wekelijks automatisch gedesinfecteerd en bent u altijd verzekerd van 100% veilig drinkwater. Door onze, unieke eigen ontwikkelde, dubbele bodem in het zoutvat wordt klontvorming van het zout drastisch beperkt. Eens per jaar het zoutvat schoonmaken is hierdoor het enige overgebleven onderhoud.

Na installatie van de waterontharder voorziet onze installateur u uiteraard van een uitgebreide uitleg over de waterontharder en het benodigde onderhoud hieraan. Standaard leveren wij de waterontharder met een handleiding, zodat u later rustig kunt teruglezen hoe u het onderhoud uit kunt voeren. Wilt u dat het onderhoud toch door één van onze specialisten wordt gedaan dan kunt u het uiteraard ook tegen betaling door ons laten uitvoeren.

Bij aanschaf van een Remon waterontharder ontvangt u 30 jaar garantie op de goede werking van het hars.

Er zijn maar liefst 45 servicemonteurs dagelijks op pad om onze klanten te ondersteunen. Dit betekent dat wij in geval van storing snel bij u kunnen zijn om de storing te verhelpen.

Jazeker. Dagelijks zijn onze 45 installatie- en servicemonteurs, verspreid over onze 4 vestigingen in Leek, Marum, Dalfsen en Ospel, in heel Nederland actief. Zij voeren installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan verschillende waterbehandelingsinstallaties. Ook onze adviseurs zijn in heel Nederland actief. Waar u ook woont, wij komen graag langs om u van gedegen advies te voorzien.

U kunt de waterontharder zo nu en dan (jaarlijks) eens goed schoonmaken. Dit houdt in dat u even een doekje door het pekelvat haalt en de buitenkant schoonmaakt. Voor het technisch onderhoud aan de besturingselementen van de waterontharder is het aan te raden een Remon monteur langs te laten komen.

Tijdens de onderhoudsbeurt zullen wij de volgende werkzaamheden uitvoeren:

✓ De harsvulling van de ontharder controleren op werking en indien nodig reinigen.
✓ Controle van kleppen, afsluiters en lekkages.
✓ Controleren scheiding drinkwater en pekelwater.
✓ Controleren van de werking van de vlotterbeveiliging.
✓ Controleren van de aan- en afvoerleidingen op lekkages.
✓ Reiniging van het besturingsventiel.
✓ Het onderzoeken van de waterhardheid na de waterbehandeling.
✓ Controle/herberekening spoelinstellingen.
✓ Diverse andere kleine controlepunten.

Na deze onderhoudsbeurt kunt u weer zorgeloos genieten van zacht water.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.