Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Waterontharder magneet

De waterontharder magneet is klein en goedkoper dan een waterontharder met zout, maar werkt hij ook? Op deze pagina vertellen we je hoe een magnetische waterontharder werkt, of het effectief is, wat het verschil is met een traditionele zout waterontharder en waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterontharder. We laten je ook onze beste waterontharders voor op de waterleiding zien.

waterontharder magneet

Magnetische waterontharder

Tara waterontharders met hoezen

Waterontharder met zout

Ga snel naar:

Hoe werkt een waterontharder magneet?

Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Dit harde water veroorzaakt kalkaanslag in leidingen en andere oppervlakken die in contact komen met het water. Een waterontharder magneet (antikalk magneet) produceert een magnetisch veld op de waterleiding. Dit veld moet ervoor zorgen dat de positieve kalk ionen in het water een negatieve lading krijgen, zodat kalksteen niet meer neerslaat op huishoudelijke apparaten en sanitair. 

Kun je water ontharden met een magneet?

Op veel fora op het internet zijn negatieve ervaringen met magnetische waterontharders te lezen. Verschillende onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat magnetische waterontharders geen meetbare invloed hebben op de waterhardheid. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van een magnetische waterontharder. Een magneet is niet in staat om zo’n sterk magnetisch veld te creëren dat dit enig effect heeft op de lading van de ionen. Het magnetische veld op de waterleidingbuis is zo beperkt dat de ionen na de magneet automatisch hun positieve lading weer terugkrijgen.

Als je problemen ondervindt door kalkaanslag of hard water, is het raadzaam om te investeren in een bewezen en betrouwbare wateronthardingsmethode. 

Het verschil tussen een magnetische waterontharder en een traditionele waterontharder

Een magnetische waterontharder werkt, zoals de naam al zegt, met een magneet. Een traditionele waterontharder verwijdert het calcium en magnesium uit het water middels “ionenwisseling”. Bij dit proces wordt hars gebruikt. Wanneer het water met het hars in aanraking komt, houdt het hars het calcium en magnesium in het water vast, waardoor alleen zacht water overblijft. Dit is een effectieve en bewezen methode om water te ontharden en biedt vele voordelen voor huishoudelijk gebruik. Voor meer informatie over hoe een waterontharder werkt, zie hoe werkt een waterontharder?

Een traditionele waterontharder gebruikt ook zogeheten regeneratiezout om het harsbed te hernieuwen. Het harsbed kan daardoor weer beter zijn werk doen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Waterontharders zorgen ervoor dat er minder kalk in water aanwezig is. Dit betekent ook minder kalkaanslag in leidingen en huishoudelijk apparatuur. De levensduur van uw apparaten wordt er dus door verlengd. Door minder kalk in water hoef je ook minder zeep te gebruiken bij het afwassen en het douchen. Kalk vermindert namelijk de werking van zeep, dus hoe minder kalk, hoe minder zeep je hoeft te gebruiken. Bovendien hoef je minder chemische (anti-kalk) schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze middelen zijn schadelijk voor het milieu. Een waterontharder aansluiten op een waterleiding is dus een milieubewuste keuze. Voor nog meer voordelen, zie de voordelen van een waterontharder.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een waterontharder?

Hieronder vind je belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een waterontharder.

  1. Aantal bewoners: met hoeveel personen woon je in huis? Let goed op dat je een waterontharder kiest dat geschikt is voor de grootte van jouw huishouden.
  2. Waterverbruik: aan de hand van jouw huidige waterverbruik en verwachte toekomstige waterverbruik kan een inschatting gemaakt worden van welke waterontharder het meest geschikt voor je is.
  3. Verwachtingen: wat zijn jouw verwachtingen op het gebied van zacht water? Denk hier goed over na, zodat je niet teleurgesteld raakt.
  4. Onderhoud: informeer naar het vereiste onderhoud van de waterontharder. Sommige systemen vereisen regelmatige reiniging of hervulling van zout, terwijl andere systemen minder onderhoud nodig hebben.

Wat voor soort waterontharder is de beste?

Er zijn vele verschillende merken en modellen aanwezig op de markt. Wij kunnen met trots zeggen dat we alleen de beste waterontharders leveren. De twee modellen die wij leveren zijn ontwikkeld op basis van meer dan 40 jaar ervaring.

  • Remon Deluxe Neva onderscheidt zich met een luxe en innovatief display scherm, een unieke ontsmettingsmodule waardoor het water nooit lang stil blijft staan en geen kans hebben op bacteriën en virussen. 
  • Remon Deluxe Tara onderscheidt zich door de verschillende groottes waardoor deze geschikt is voor elke huishouden en locatie binnen huis.
Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.