Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Waterontharder met filter

Veel mensen kennen de witte aanslag op hun bestek of glazen. Dit is kalkaanslag, dat wordt veroorzaakt door hard water. Zelfs de tegels in je badkamer kunnen bedekt raken met witte vlekken. Bovendien heeft hard water een sterkere uitdrogende werking op je huid en haar vergeleken met zacht water. 

Een waterontharder met filter biedt hierbij een oplossing, doordat het hard water verzacht, vaak met behulp van ionenwisseling.

De voordelen van een waterontharder met filter

Hier zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een waterontharder met filter.

1. Voorkomen van kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat doordat calcium- en magnesiumdeeltjes in hard water neerslaan. Deze neerslag is een natuurlijk proces dat gebeurt wanneer hard water in contact komt met lucht of andere oppervlakken, zoals apparaten, leidingen en tegels. Dit proces versnelt wanneer water verdampt door bijvoorbeeld het koken van water of water dat opdroogt. Na een tijd zorgt hard water voor een ophoping van kalk. Een waterontharder met filter houdt de mineralen uit hard water vast voordat ze de kans krijgen om zich te hechten aan oppervlakken en apparaten. 

2. Apparaten gaan langer mee

Warm water zorgt voor meer kalkaanslag, vooral in apparaten zoals waterkokers, boilers, verwarmingssystemen, wasmachines en vaatwassers. Omdat er veel mineralen in hard water zitten, moeten deze apparaten extra hard werken. Een waterontharder met filter helpt dit te verminderen. Hierdoor gaan apparaten langer mee, omdat ze minder snel slijten en verstopt raken.

3. Duurzaam en milieuvriendelijk

Een waterontharder met filter is goed voor het milieu doordat je apparaten langer meegaan. Het beschermt tegen de kalkaanslag veroorzaakt door mineralen zoals calcium en magnesium in hard water. Hierdoor slijten je apparaten minder snel en hoef je ze niet zo vaak te vervangen. Ook komen ze minder snel in het afval terecht. Bovendien hoef je geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken om kalkaanslag te verwijderen.

De verschillende typen filters

Nu we weten waarom een waterontharder met filter belangrijk is, kunnen we kijken naar veelvoorkomende typen filters die beschikbaar zijn.

Omgekeerde osmose

Deze filteringstechniek verwijdert bijna alle deeltjes uit het water. Het werkt als een heel fijn zeefje dat niet alleen mineralen, maar ook bacteriën en chemische deeltjes uit het water filtert. Het water wordt met hoge druk door de zeef geperst, waardoor alleen zeer zuiver water overblijft.

Gebruik: omgekeerde osmose wordt eigenlijk alleen maar voor laboratoria, ziekenhuizen en andere omgevingen gebruikt waar de zuiverheid van het water zeer belangrijk is. 

Actieve koolstoffilters

Actieve koolstoffilters maken gebruik van actieve kool. Deze kool heet ‘actieve kool’ doordat deze ‘actief’ is in het vasthouden van dingen. Door een behandeling met stoom komen er veel kleine gaatjes in de kool. Hierdoor kan de kool deeltjes in water opnemen, vergelijkbaar met een spons. De kool wordt vaak verkregen uit materialen zoals kokosnootschalen, eikenhout, kokoshout of bamboe.

Gebruik: actieve koolstoffilters zijn niet goed in het verwijderen van kalk omdat ze meer gericht zijn op het opnemen van andere stoffen in water. Dit filter wordt daarom ook wel als voorfilter in een waterzuiveringssysteem gebruikt om algemene onzuiverheden in water te verwijderen.

Keramische filters

Een keramische waterontharder maakt gebruik van keramische parels, gemaakt van keramisch materiaal zoals klei en silica. Deze parels verwijderen effectief deeltjes in het water, zoals bacteriën en microplastics. Een keramische filter werkt niet goed voor het verwijderen van mineralen en hardheid. De moleculen van calcium zijn namelijk te klein om door zo’n filter te worden tegengehouden. 

Gebruik: handig voor mensen die deeltjes uit het water willen halen zonder zout te gebruiken, maar het werkt niet goed om kalk te verwijderen en te voorkomen.

Ionenwisseling 

Onze waterontharders maken gebruik van ionenwisseling, waarbij harsbolletjes de kalk uit het water filteren. Deze harsbolletjes zijn geladen met natrium. Dit betekent dat de harsbolletjes kleine deeltjes natrium hebben die zich binden aan de mineralen in het harde water.  

In een waterontharder stroomt hard water door een tank gevuld met kleine harsbolletjes die natriumionen bevatten. Deze harsbolletjes zijn geladen met natriumionen door een proces dat regeneratie wordt genoemd. Wanneer hard water, dat rijk is aan calcium- en magnesiumionen, door deze harslaag stroomt, vindt er een ionenuitwisseling plaats. De calcium- en magnesiumionen in het water hechten zich aan de harsbolletjes, en in ruil daarvoor geven de harsbolletjes natriumionen af aan het water.

Gebruik: effectief in het behandelen van hard water in meerdere omgevingen, waaronder huishoudens, bedrijven en industrieën. Lees hier de ervaringen van onze klanten over deze vorm van filtering.

Leo R. Bekker uit Julianadorp: “Een glas water smaakt beter”

“Waterontharder ‘Tara 19’ nu 3 weken in gebruik en wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Een glas water smaakt beter en we zien direct het verschil met de kalkaanslag op kranen glazen douchecabine e.d. Ook gebruiken we nu halve blokjes in de vaatwasser en minder wasmiddel in de wasmachine, het resultaat is prima. Ook de plaatsing verliep vlot, netjes en zonder problemen.”

Tamara uit Lelystad: “Geen moment spijt van gehad!”

“Ik merk duidelijk verschil in de douche en apparaten nu er geen kalk meer in het water zit. Het water is ook echt zachter.”

Onze waterontharders met filter

Bij Remon Waterontharders hebben we gekozen voor ionenwisseling als filtratiemethode om 100% kalkvrij water te garanderen. Met meerdere soorten waterontharders om uit te kiezen vind je gemakkelijk iets wat bij jou past. Onze waterontharders hebben handige functies, zoals ontsmettingsmodules en een vakantiemodus. Zo blijft de waterkwaliteit behouden – zelfs als je een tijd niet thuis bent.

Onze waterontharders kunnen verschillende hoeveelheden water behandelen en zijn geschikt voor 1 tot 8 personen. Met 15 jaar garantie en meer dan 40 jaar ervaring zorgen we voor kwaliteit en uitstekende service. 

Gratis advies

Vind je het lastig om een waterontharder met filter te kopen? Of wil je meer weten over onze waterontharders die gebruikmaken van ionenwisseling? Wij helpen je met vrijblijvend advies op maat. Voor vragen kun je ook op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen via 088 648 8064, of vul eenvoudig het contactformulier in. We staan klaar om je te helpen!

Tara waterontharders met hoezen

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.