Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale!

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Waterontharder plaatsen

Over de plaatsing van een waterontharder

Wil je voorgoed afrekenen met kalkaanslag en genieten van zacht water? Bij Remon Waterontharders hebben we de oplossing waar al meer dan 100.000 mensen dagelijks van profiteren. Als je een waterontharder koopt bij Remon Waterontharders, kun je voorgoed gedag zeggen tegen kalkaanslag.

Het plaatsen van een Remon waterontharder is een fluitje van een cent: hij past in elke ruimte. Op deze pagina lees je alles over de perfecte plek voor jouw waterontharder, inclusief de ideale opstellingsruimte, belangrijke aandachtspunten en praktische tips.

Zo vind je gegarandeerd de beste locatie voor optimale prestaties en heb je langdurig plezier van de voordelen van een waterontharder.

waterontharder in meterkast

Waar moet je opletten bij het bepalen van de opstellingsruimte?

Een waterontharder moet altijd na de watermeter worden geplaatst, hier komt het leidingwater je woning binnen. De opstellingsruimte moet voldoen aan de volgende eisen:

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van een waterontharder? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van de geschiktste oplossing voor jouw situatie.

Waar kun je een waterontharder plaatsen?

Een waterontharder in meterkast

De populairste plek voor het installeren van een waterontharder in huis is de meterkast. Dit is het centrale punt in de woning waar alle leidingen samenkomen. Met twee flexibele RVS-leidingen sluiten we de waterontharder eenvoudig aan op de hoofdleiding na de watermeter.

De Remon Deluxe Tara is perfect voor het plaatsen van een waterontharder in de meterkast. Dankzij de twee losse compartimenten past dit model zelfs in kleine ruimtes.

waterontharder meterkast
Neva in kelder met hoes

Een waterontharder in de kelder

Als je kelder een watermeter heeft, is dit een perfecte plek voor de installatie van een waterontharder.

Onze waterontharders kunnen spoelwater tot wel 6 meter hoog afvoeren, dus zelfs als je afvoerbuis hoger zit, is dat geen probleem. Je kunt ook de hemelwaterafvoer gebruiken.

Het voordeel van een waterontharder plaatsen in de kelder is dat de waterontharder gemakkelijk bereikbaar is voor onderhoud en bijvullen van zout.

De Remon Deluxe Neva is een alles-in-een-model dat speciaal geschikt is voor plaatsing in de kelder.

Kruipruimte en watermeterput

Een kruipruimte of watermeterput zijn ook geschikte plekken zijn voor het plaatsen van een waterontharder. In deze gevallen raden we de Remon Deluxe Tara aan. De harscilinder past dan in de kruipruimte of watermeterput, terwijl het zoutreservoir in de meterkast blijft voor gemakkelijke toegang bij het bijvullen van onthardingszout.

Overige ruimtes

Naast de eerder genoemde locaties, kun je er ook voor kiezen om de waterontharder te plaatsen in de garage, de trapkast, de berging of de bijkeuken. We maken een lus van twee leidingen direct na de watermeter naar de ruimte waar de waterontharder staat.

Heb je een nieuwbouwwoning? Geen probleem! We hebben ook de perfecte oplossing voor een waterontharder voor nieuwbouw. Op deze pagina lees je wat belangrijk is bij het kiezen van een geschikte ruimte voor onze waterontharder.

Daarnaast bieden we een handige installatiehandleiding waarin je stap voor stap kunt zien hoe je een waterontharder moet aansluiten.

Twijfel je over de opstellingsruimte?

Twijfel je over de geschiktste ruimte voor het plaatsen van de waterontharder? Plan een advies op maat gesprek met één van onze adviseurs. Zij kijken graag met je naar de mogelijkheden. Je kunt de waterontharder altijd laten plaatsen door onze ervaren monteurs. Ook kun je de Neva en Tara vergelijken om te bepalen welke het beste in jouw ruimte past.

De waterontharder zelf plaatsen

Wil je niet gebruik maken van onze montageservice, maar plaats je de waterontharder liever zelf? Dan hebben we een handige optie voor je. Bekijk onze installatiehandleiding, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de waterontharder installeert. 

 

We leveren ook een installatiekit met de meest benodigde materialen om de waterontharder aan te sluiten. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle installatie. Natuurlijk staat ons team ook altijd klaar om je te helpen als je ergens vastloopt.

Wij plaatsen onze waterontharders altijd volgens de eisen​

Alle waterontharders van Remon Waterontharders worden op professionele wijze en door ervaren monteurs geïnstalleerd. Hierbij nemen we alle richtlijnen en voorschriften in acht. Wij sluiten de afvoer aan met een open verbinding op het riool. Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurd KIWA-aansluitmateriaal.

Professionele installatie en certificering

Zowel de waterontharders als het hars zijn gekeurd en beschikken over de juiste certificaten. Het allerbelangrijkste certificaat is dat van TÜV Rheinland. TÜV staat sinds 1872 voor veiligheid en kwaliteit van mens, omgeving en technologie. TÜV heeft onze waterontharders getest, gemonitord, geïnspecteerd, ge-audit en tenslotte gecertificeerd. 

Wil je een waterontharder plaatsen van ons, dan kun je erop vertrouwen dat een waterontharder van Remon Waterontharders een veilige waterontharder is van hoogwaardige kwaliteit. Alle handelingen, inclusief montage, zijn meegenomen in prijs voor een waterontharder. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Lees alle ervaringen van onze klanten.

Certificaten Remon waterontharder kleiner

NSF is wereldwijd marktleider in productcertificering in de voedselveiligheid. NSF staat voor ‘National Sanitation Foundation’. Als een product door het NSF gecertificeerd is, weet je dat het bedrijf waarvan het product afkomstig is, voldoet aan de NSF gehanteerde normen en procedures. Omdat onze waterontharder jouw leidingwater onthard, vinden wij het van belang dat je zeker weet dat ons product aan alle veiligheidseisen voldoet. Het NSF-certificaat is daarvan het meest overtuigende bewijs.


Het NSF-certificaat van Remon Waterontharders met betrekking tot de waterontharders betreft de kwaliteit van het hars in de waterontharder. Dit hars heeft levensmiddelenkwaliteit. Met het NSF-certificaat ben je er zeker van dat materialen en werkwijze streng zijn getest om aan alle standaardvereisten te voldoen. Het NSF-agentschap voert met enige regelmaat en onverwacht inspecties uit.

De Remon waterontharder heeft een Gold Seal-productcertificering. Water Quality Association (WQA) hanteert een wetenschappelijke methode om de veiligheid en werking te garanderen van onze apparaten. WQA biedt een onafhankelijk keurmerk voor een verscheidenheid aan drinkwaterbehandelingsproducten. Deze worden alleen toegekend na strenge laboratoriumtests, literatuuronderzoek en materiaalbeoordeling.
De hoge prestatienormen die de WQA hanteert zorgt ervoor dat u vertrouwen kunt hebben in onze waterontharder én in de monteur die de waterontharder installeert en onderhoudt. Het professionele certificatieprogramma van WQA is uniek in zijn soort.

Het ACS is een organisatie van het Franse directoraat-generaal Gezondheid in Frankrijk. Het Sanitair Conformiteitscertificaat dat door deze organisatie wordt toegekend, is van toepassing op de materialen die in contact komen met water dat uitsluitend bestemd is voor menselijke consumptie. Dit officieel Sanitair Conformiteitscertificaat geeft aan dat alle materialen die in contact komen met het leidingwater in de Remon waterontharders, volledig getest en geaccordeerd zijn door het ACS.

Bij de installatie van een waterontharder wordt uitsluitend gebruikgemaakt van KIWA-goedgekeurd aansluitmateriaal. Dit betekent dat de kenmerken van de gebruikte aansluitmaterialen door KIWA bevestigd zijn. Deze bevestiging volgt op een strenge controle. De beoordeling is in overeenstemming met de vastgestelde eisen of normen. Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van organisaties op het gebied van testen, inspectie en certificering. Je bent er dus zeker van dat ons aansluitmateriaal degelijk, veilig en van goede kwaliteit is.

Bij Remon Waterontharders hoef je geen onderhoudscontract af te sluiten. Onze ontsmettingsmodule zorgt automatisch voor de reiniging van het hars in de ionenwisselaar, waardoor jaarlijkse onderhoudsbezoeken niet nodig zijn. Het hars wordt elke week automatisch gedesinfecteerd, wat zorgt voor altijd veilig drinkwater. Dankzij onze eigen ontwikkelde dubbele bodem in het zoutvat is het schoonmaken van het zoutvat slechts een jaarlijkse taak.

Onze installateur geeft na installatie een duidelijke uitleg over de waterontharder en het benodigde onderhoud. Ook leveren we standaard een handleiding mee, zodat je op elk moment kunt nalezen hoe je het onderhoud kunt doen. Als je liever wilt dat een van onze specialisten het onderhoud uitvoert, kan dat natuurlijk tegen betaling.

Bij de aanschaf van een waterontharder van Remon Waterontharders ontvang je 30 jaar garantie op de goede werking van het hars.

Er zijn maar liefst 45 servicemonteurs dagelijks op pad om onze klanten te helpen. Dit betekent dat we in geval van storing snel bij je kunnen zijn om de problemen te verhelpen.

Jazeker. Dagelijks zijn onze 45 installatie- en servicemonteurs, verspreid over onze 4 vestigingen in Leek, Marum, Dalfsen en Ospel en in de rest van Nederland actief. Zij voeren installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan verschillende waterbehandelingsinstallaties. Ook onze adviseurs zijn in heel Nederland actief. Waar je ook woont, wij komen graag langs om je advies te geven.

U kunt de waterontharder zo nu en dan (jaarlijks) goed schoonmaken. Dit houdt in dat u even een doekje door het pekelvat haalt en de buitenkant schoonmaakt. Voor het technisch onderhoud aan de besturingselementen van de waterontharder is het aan te raden een Remon monteur langs te laten komen.

Tijdens de onderhoudsbeurt zullen we de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 

✓ De harsvulling van de ontharder controleren op werking en indien nodig reinigen.

✓ Controle van kleppen, afsluiters en lekkages.

✓ Controleren scheiding drinkwater en pekelwater.

✓ Controleren van de werking van de vlotterbeveiliging.

✓ Controleren van de aan- en afvoerleidingen op lekkages.

✓ Reiniging van het besturingsventiel.

✓ Het onderzoeken van de waterhardheid na de waterbehandeling.

✓ Controle/herberekening spoelinstellingen.

✓ Diverse andere kleine controlepunten.

Na deze onderhoudsbeurt kun je weer zorgeloos genieten van zacht water.

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.