Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

BTW-vrije dagen!

Voor elke ruimte een geschikte waterontharder​

Over de plaatsing van een waterontharder

Een Remon waterontharder kan in principe in elke ruimte geplaatst worden. Lees op deze pagina wat belangrijk is bij het bepalen van een geschikte opstellingsruimte.

Inmiddels genieten al meer dan 100.000 mensen dagelijks van zacht water dankzij Remon Waterontharders

waterontharder in meterkast

Waar moet u opletten bij het bepalen van de opstellingsruimte?

Een waterontharder moet altijd na de watermeter worden geplaatst, hier komt het leidingwater uw woning binnen. De opstellingsruimte moet voldoen aan de volgende eisen:

Neem contact met ons op voor meer informatie over de plaatsingsmogelijkheden. Onze adviseurs kijken graag met u mee naar de meest geschikte oplossing.

Ruimtes waar u een waterontharder kunt plaatsen:

Meterkast

De meest gekozen opstellingsruimte voor het installeren van de waterontharder is de meterkast. Dit is het centrale punt in de woning waar alle leidingen binnenkomen. Met twee RVS flexibele leidingen sluiten wij de waterontharder eenvoudig aan op de hoofdleiding na de watermeter.

De Remon Deluxe Tara is uitermate geschikt voor het plaatsen in de meterkast. Doordat de Tara uit twee losse compartimenten bestaat is dit model eenvoudig te plaatsen in beperkte ruimtes.

waterontharder meterkast
Neva in kelder met hoes

Kelder

Indien uw kelder beschikt over een watermeter, is dit tevens een geschikte opstellingsruimte voor de waterontharder. Onze waterontharders kunnen het spoelwater tot 6 meter hoog afvoeren. Een hoger gelegen afvoerbuis is dan ook geen probleem. Daarnaast is de hemelwaterafvoer ook een geschikte afvoermogelijkheid.

Het plaatsen in de kelder heeft als voordeel dat de waterontharder makkelijk te bereiken is voor onderhoud en het bijvullen van onthardingszout

De Remon Deluxe Neva is een van onze alles-in-een-modellen die geschikt is voor plaatsing in de kelder. 

Kruipruimte en watermeterput

Een kruipruimte of een watermeterput zijn ook mogelijke opstellingsruimtes voor een waterontharder. In deze situaties adviseren wij de Remon Deluxe Tara. De harscilinder kan in dat geval in de kruipruimte of watermeterput worden geplaatst en het zoutreservoir in de meterkast, zodat deze goed bereikbaar is voor het bijvullen van onthardingszout. 

Overige ruimtes

Tot slot kunt u ervoor kiezen de waterontharder onder andere te plaatsen in de garage, de trapkast, de berging of de bijkeuken. Direct na de watermeter maken wij een lus van twee leidingen naar de ruimte waar de waterontharder staat.

Twijfelt u over de opstellingsruimte?

Twijfelt u over de meest geschikte ruimte voor het plaatsen van de waterontharder? Plan een advies op maat gesprek met één van onze adviseurs. Zij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Wij plaatsen onze waterontharders altijd volgens de eisen​

Alle Remon waterontharders worden op professionele wijze en door ervaren monteurs geïnstalleerd. Hierbij nemen wij alle richtlijnen en voorschriften in acht. Wij sluiten de afvoer aan met een open verbinding op het riool. Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurd KIWA-aansluitmateriaal.

Zowel de waterontharders als het hars zijn gekeurd en beschikken over de juiste certificaten. Het allerbelangrijkste certificaat is dat van TÜV Rheinland. TÜV staat sinds 1872 voor veiligheid en kwaliteit van mens, omgeving en technologie. TÜV heeft onze waterontharders getest, gemonitord, geïnspecteerd, ge-audit en tenslotte gecertificeerd. U kunt er dan ook op vertrouwen dat een waterontharder van Remon een veilige waterontharder is van hoogwaardige kwaliteit.

Certificaten Remon waterontharder kleiner

NSF is wereldwijd marktleider in productcertificering in de voedselveiligheid. NSF staat voor Public Health and Safety Organization. Als een product door het NSF gecertificeerd is, weet u dat het bedrijf waarvan het product afkomstig is voldoet aan de NSF gehanteerde normen en procedures. Omdat onze waterontharder uw leidingwater onthard, vinden wij het van belang dat u zeker weet dat ons product aan alle veiligheidseisen voldoet. Het NSF-certificaat is daarvan het meest overtuigende bewijs.
Het NSF certificaat van Remon met betrekking tot de waterontharders betreft de kwaliteit van het hars in de waterontharder. Dit hars heeft levensmiddelenkwaliteit. Met het NSF certificaat bent u er zeker van dat materialen en werkwijze streng zijn getest om aan alle standaardvereisten te voldoen. Het NSF agentschap voert met enige regelmaat en onverwacht inspecties uit.

De Remon waterontharder heeft een Gold Seal-productcertificering. Water Quality Association (WQA) hanteert een wetenschappelijke methode om de veiligheid en werking te garanderen van onze apparaten. WQA biedt een onafhankelijk keurmerk voor een verscheidenheid aan drinkwaterbehandelingsproducten. Deze worden alleen toegekend na strenge laboratoriumtests, literatuuronderzoek en materiaalbeoordeling.
De hoge prestatienormen die de WQA hanteert zorgt ervoor dat u vertrouwen kunt hebben in onze waterontharder én in de monteur die de waterontharder installeert en onderhoudt. Het professionele certificatieprogramma van WQA is uniek in zijn soort.

Het ACS is een organisatie van het Franse directoraat-generaal Gezondheid in Frankrijk. Het Sanitair Conformiteitscertificaat dat door deze organisatie wordt toegekend, is van toepassing op de materialen die in contact komen met water dat uitsluitend bestemd is voor menselijke consumptie. Dit officieel Sanitair Conformiteitscertificaat geeft aan dat alle materialen die in contact komen met het leidingwater in de Remon waterontharders, volledig getest en geaccordeerd zijn door het ACS.

Bij de installatie van een waterontharder wordt uitsluitend gebruik gemaakt van KIWA goedgekeurd aansluitmateriaal. Dit betekent dat de kenmerken van de gebruikte aansluitmaterialen door KIWA bevestigd zijn. Deze bevestiging volgt op een strenge controle. De beoordeling is in overeenstemming met de vastgestelde eisen of normen. Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van organisaties op het gebied van testen, inspectie en certificering. U bent er dus zeker van dat ons aansluitmateriaal degelijk, veilig en van goede kwaliteit is.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.