Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

BTW-vrije dagen!

Voorjaarsactie!

Waterontharder plaatsen

Over de plaatsing van een waterontharder

Als je een waterontharder koopt bij Remon Waterontharders kan deze in elke ruimte geplaatst worden. Lees op deze pagina wat belangrijk is bij het bepalen van een geschikte opstellingsruimte voor de installatie.

Inmiddels genieten al meer dan 100.000 mensen dagelijks van zacht water dankzij Remon Waterontharders

waterontharder in meterkast

Waar moet je opletten bij het bepalen van de opstellingsruimte?

Een waterontharder moet altijd na de watermeter worden geplaatst, hier komt het leidingwater je woning binnen. De opstellingsruimte moet voldoen aan de volgende eisen:

Neem contact met ons op voor meer informatie over de plaatsingsmogelijkheden. Onze adviseurs kijken graag met je mee naar de geschiktste oplossing.

Ruimtes waar je een waterontharder kunt plaatsen:

Meterkast

De meest gekozen opstellingsruimte voor het installeren van de waterontharder in huis is de waterontharder in de meterkast. Dit is het centrale punt in de woning waar alle leidingen binnenkomen. Met twee RVS flexibele leidingen sluiten wij de waterontharder eenvoudig aan op de hoofdleiding na de watermeter.

De Remon Deluxe Tara is uitermate geschikt voor het plaatsen in de meterkast. Doordat de Tara uit twee losse compartimenten bestaat, is dit model eenvoudig te plaatsen in beperkte ruimtes.

waterontharder meterkast
Neva in kelder met hoes

Kelder

Indien je kelder beschikt over een watermeter, is dit tevens een geschikte opstellingsruimte voor de waterontharder installatie.

Onze waterontharders kunnen het spoelwater tot 6 meter hoog afvoeren. Een hoger gelegen afvoerbuis is dan ook geen probleem. Daarnaast is de hemelwaterafvoer ook een geschikte afvoermogelijkheid.

Het plaatsen in de kelder heeft als voordeel dat de waterontharder makkelijk te bereiken is voor onderhoud en het bijvullen van onthardingszout

De Remon Deluxe Neva is een van onze alles-in-een-modellen die geschikt is voor plaatsing in de kelder. 

Kruipruimte en watermeterput

Een kruipruimte of een watermeterput zijn ook mogelijke opstellingsruimtes voor een waterontharder. In deze situaties adviseren wij de Remon Deluxe Tara. De harscilinder kan in dat geval in de kruipruimte of watermeterput worden geplaatst en het zoutreservoir in de meterkast, zodat deze goed bereikbaar is voor het bijvullen van onthardingszout. 

Overige ruimtes

Tot slot kun je ervoor kiezen de waterontharder onder andere te installeren in de garage, de trapkast, de berging of de bijkeuken. Direct na de watermeter maken we een lus van twee leidingen naar de ruimte waar de waterontharder staat.

Heb je een nieuwbouwwoning? Wij hebben ook de perfecte oplossing voor een waterontharder voor nieuwbouw. Op deze pagina lees je wat belangrijk is bij het bepalen van een geschikte ruimte voor onze waterontharder.

Ook hebben wij een handige installatiehandleiding waarin je stap voor stap kunt zien hoe je een waterontharder moet aansluiten. 

Twijfel je over de opstellingsruimte?

Twijfel je over de geschiktste ruimte voor het plaatsen van de waterontharder? Plan een advies op maat gesprek met één van onze adviseurs. Zij kijken graag met je naar de mogelijkheden. Je kunt de waterontharder altijd laten plaatsen door onze ervaren monteurs. Ook kun je de waterontharder vergelijken om te bepalen welke het beste in jouw ruimte past.

De waterontharder zelf installeren

Je kunt de waterontharder laten installeren met onze montageservice, maar je kunt dit ook zelf doen. Wanneer je ervoor kiest om de waterontharder zelf te installeren, bekijk dan eens onze installatiehandleiding. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de waterontharder installeert. Ook leveren we een installatiekit met de meest benodigde materialen om de waterontharder aan te sluiten. Zo heb je alles wat je nodig heeft voor een succesvolle installatie.

Wij plaatsen onze waterontharders altijd volgens de eisen​

Alle waterontharders van Remon Waterontharders worden op professionele wijze en door ervaren monteurs geïnstalleerd. Hierbij nemen we alle richtlijnen en voorschriften in acht. Wij sluiten de afvoer aan met een open verbinding op het riool. Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurd KIWA-aansluitmateriaal.

Zowel de waterontharders als het hars zijn gekeurd en beschikken over de juiste certificaten. Het allerbelangrijkste certificaat is dat van TÜV Rheinland. TÜV staat sinds 1872 voor veiligheid en kwaliteit van mens, omgeving en technologie. TÜV heeft onze waterontharders getest, gemonitord, geïnspecteerd, ge-audit en tenslotte gecertificeerd. 

Wil je een waterontharder plaatsen van ons, dan kun je erop vertrouwen dat een waterontharder van Remon Waterontharders een veilige waterontharder is van hoogwaardige kwaliteit. Alle handelingen zijn meegenomen in onze waterontharder installatiekosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Lees hier hoe onze klanten de installatie van Remon Waterontharders ervaren.

Certificaten Remon waterontharder kleiner

NSF is wereldwijd marktleider in productcertificering in de voedselveiligheid. NSF staat voor ‘National Sanitation Foundation’. Als een product door het NSF gecertificeerd is, weet je dat het bedrijf waarvan het product afkomstig is, voldoet aan de NSF gehanteerde normen en procedures. Omdat onze waterontharder jouw leidingwater onthard, vinden wij het van belang dat je zeker weet dat ons product aan alle veiligheidseisen voldoet. Het NSF-certificaat is daarvan het meest overtuigende bewijs.


Het NSF-certificaat van Remon Waterontharders met betrekking tot de waterontharders betreft de kwaliteit van het hars in de waterontharder. Dit hars heeft levensmiddelenkwaliteit. Met het NSF-certificaat ben je er zeker van dat materialen en werkwijze streng zijn getest om aan alle standaardvereisten te voldoen. Het NSF-agentschap voert met enige regelmaat en onverwacht inspecties uit.

De Remon waterontharder heeft een Gold Seal-productcertificering. Water Quality Association (WQA) hanteert een wetenschappelijke methode om de veiligheid en werking te garanderen van onze apparaten. WQA biedt een onafhankelijk keurmerk voor een verscheidenheid aan drinkwaterbehandelingsproducten. Deze worden alleen toegekend na strenge laboratoriumtests, literatuuronderzoek en materiaalbeoordeling.
De hoge prestatienormen die de WQA hanteert zorgt ervoor dat u vertrouwen kunt hebben in onze waterontharder én in de monteur die de waterontharder installeert en onderhoudt. Het professionele certificatieprogramma van WQA is uniek in zijn soort.

Het ACS is een organisatie van het Franse directoraat-generaal Gezondheid in Frankrijk. Het Sanitair Conformiteitscertificaat dat door deze organisatie wordt toegekend, is van toepassing op de materialen die in contact komen met water dat uitsluitend bestemd is voor menselijke consumptie. Dit officieel Sanitair Conformiteitscertificaat geeft aan dat alle materialen die in contact komen met het leidingwater in de Remon waterontharders, volledig getest en geaccordeerd zijn door het ACS.

Bij de installatie van een waterontharder wordt uitsluitend gebruikgemaakt van KIWA-goedgekeurd aansluitmateriaal. Dit betekent dat de kenmerken van de gebruikte aansluitmaterialen door KIWA bevestigd zijn. Deze bevestiging volgt op een strenge controle. De beoordeling is in overeenstemming met de vastgestelde eisen of normen. Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van organisaties op het gebied van testen, inspectie en certificering. Je bent er dus zeker van dat ons aansluitmateriaal degelijk, veilig en van goede kwaliteit is.

Bij Remon Waterontharders hoef je geen onderhoudscontract af te sluiten. Onze ontsmettingsmodule zorgt automatisch voor de reiniging van het hars in de ionenwisselaar, waardoor jaarlijkse onderhoudsbezoeken niet nodig zijn. Het hars wordt elke week automatisch gedesinfecteerd, wat zorgt voor altijd veilig drinkwater. Dankzij onze eigen ontwikkelde dubbele bodem in het zoutvat is het schoonmaken van het zoutvat slechts een jaarlijkse taak.

Onze installateur geeft na installatie een duidelijke uitleg over de waterontharder en het benodigde onderhoud. Ook leveren we standaard een handleiding mee, zodat je op elk moment kunt nalezen hoe je het onderhoud kunt doen. Als je liever wilt dat een van onze specialisten het onderhoud uitvoert, kan dat natuurlijk tegen betaling.

Bij de aanschaf van een waterontharder van Remon Waterontharders ontvang je 30 jaar garantie op de goede werking van het hars.

Er zijn maar liefst 45 servicemonteurs dagelijks op pad om onze klanten te helpen. Dit betekent dat we in geval van storing snel bij je kunnen zijn om de problemen te verhelpen.

Jazeker. Dagelijks zijn onze 45 installatie- en servicemonteurs, verspreid over onze 4 vestigingen in Leek, Marum, Dalfsen en Ospel en in de rest van Nederland actief. Zij voeren installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan verschillende waterbehandelingsinstallaties. Ook onze adviseurs zijn in heel Nederland actief. Waar je ook woont, wij komen graag langs om je advies te geven.

U kunt de waterontharder zo nu en dan (jaarlijks) goed schoonmaken. Dit houdt in dat u even een doekje door het pekelvat haalt en de buitenkant schoonmaakt. Voor het technisch onderhoud aan de besturingselementen van de waterontharder is het aan te raden een Remon monteur langs te laten komen.

Tijdens de onderhoudsbeurt zullen we de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 

✓ De harsvulling van de ontharder controleren op werking en indien nodig reinigen.

✓ Controle van kleppen, afsluiters en lekkages.

✓ Controleren scheiding drinkwater en pekelwater.

✓ Controleren van de werking van de vlotterbeveiliging.

✓ Controleren van de aan- en afvoerleidingen op lekkages.

✓ Reiniging van het besturingsventiel.

✓ Het onderzoeken van de waterhardheid na de waterbehandeling.

✓ Controle/herberekening spoelinstellingen.

✓ Diverse andere kleine controlepunten.

Na deze onderhoudsbeurt kun je weer zorgeloos genieten van zacht water.

Geschreven door Marnelle Schipper

Marnelle Schipper vervult met trots de rol van copywriter bij Remon Waterontharders, waar haar creativiteit en expertise bijdragen aan de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in de waterbehandelingsindustrie.

Marnelle heeft een waterontharder van Remon Waterontharder in haar eigen huis. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit eigen ervaringen kan schrijven over de onderwerpen die je kan lezen op deze website.

Gecontroleerd door Marcel de Vries

Marcel de Vries werkt als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders. Met meer dan tien jaar ervaring bij het bedrijf heeft Marcel kennis en expertise in waterbehandeling opgedaan. Hij begon zijn carrière bij Remon Waterontharders als marketingmanager. Deze rol omvatte de ontwikkeling en implementatie van marketingstrategieën, wat de basis vormde voor zijn huidige positie.

Marcel behaalde een Bachelor of Commerce (B.Com.) in Marketing/Commerciële Economie met een specialisatie in marketingmanagement van de NHL Hogeschool. Zijn opleiding voorzag hem van de kennis en vaardigheden voor het analyseren van problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Als bedrijfsleider bij Remon Waterontharders in Leek, Groningen, speelde Marcel een rol in de groei en het succes van het bedrijf. Hij leidt een team met focus op innovatie, klanttevredenheid en operationele kwaliteit.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.