Gratis montage actie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

BTW-vrije dagen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Eindejaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis montage actie!

Voorjaarsactie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Profiteer alleen vandaag nog van 300 euro korting tijdens de herfstactie!

Vakantiegeld-actie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Summer Sale t/m 31 juli

BTW-vrije dagen!

Remon Waterontharder

Remon Summer Sale

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Zelfmontage Waterontharder handleiding

Hoe lastig is zelfmontage van de waterontharder? Wij leggen het hier stap-voor-stap uit.

Hoe lastig is zelfmontage van de waterontharder? Wij leggen het hier stap-voor-stap uit.

Remon Deluxe Tara 7

Wat heb je nodig?

 1. Waterpomptang
 2. Buissnijder
 3. Schroevendraaier set
 4. Verstelbare moersleutel
 5. Emmer met water
 6. Waterpas
 7. Rolmaat
 8. Zaag
 9. Aansluitset
 10. PVC lijm
 11. Boormachine

Let op

Bij aankoop van een waterontharder ontvangt u een installatiekit met de (meest) benodigde materialen voor het aansluiten van de waterontharder.

Plaatsing in de meterkast

1. Ruimte maken

Zorg dat er voldoende ruimte is voor de waterontharder en het pekelreservoir.

2. Plank plaatsen

Bevestig “een plank” (apart verkrijgbaar) met beugels en plaats deze waterpas in de meterkast.

3. Ontharder plaatsen

Plaats de waterontharder en het zoutreservoir op de plank/ vlakke ondergrond.

4. Hardheid testen

Test de hardheid van het ongezuiverde water met de testset uit de aansluitset en noteer dit, dit is later nodig voor het instellen van de waterontharder.

IMG_20191112_130205

5. Zoutreservoir vullen

Vul het zoutreservoir met water tot ca. 3 cm boven de dubbele bodem.

zoutreservoir vullen

6. Hoofdkraan afsluiten

Vul het zoutreservoir met water tot ca. 3 cm boven de dubbele bodem.

hoofdkraan

Water

Aansluiten van de waterleiding

1. Onderbreek de waterleiding

Verwijder ca. 20 cm leiding uit de bestaande waterleiding, kort achter de watermeter. Vergeet niet de afgezaagde leidingen te ontbramen.

2. Verloopstukken aansluiten

15 mm leiding: montage zoals aangegeven op de afbeelding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het verloopstukje. De knelringen komen te vervallen.

 

22 mm leiding: montage zoals aangegeven op de afbeelding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de knelringen.

3. Ringen plaatsen

Plaats de fiberringen in de uiteinden van de RVS flexibele slangen.

Let op
Maak de fiberringen eerst nat, zodat de fiberringen beter en sneller afdichten.

4. Aansluiten RVS-slangen

Sluit beide RVS flexibele slangen aan op de twee uiteinden van de doorgezaagde waterleiding en breng beide slangen naar de waterontharder.

Let op
Markeer de aanvoerleiding aan beide zijden om foutief aansluiten te voorkomen.

5. Borgpennen verwijderen

Verwijder de twee rode borgpennen uit de bovenkant van de bypass.

Installatiehandleiding Puresoft Combi serie 07-21

6. Afdichtingsringen plaatsen

Plaats de rubberen afdichtingsringen in de onderste opening. Smeer daarna de rubberen afdichtingsringen in met het bijgeleverde smeermiddel.

afdichtingsirngen

7. RVS-slangen bevestigen

Bevestig de RVS-slangen aan de koppelingen. Druk vervolgens de koppeling stevig tot het einde in de bypass en vergrendel deze met rode borgpen.

slangen

8. Afdichtingsringen plaatsen

Plaats de rubberen afdichtingsringen in de onderste opening. Smeer daarna de rubberen afdichtingsringen in met het bijgeleverde smeermiddel.

leiding 1

3. Afvoer

Aansluiten op het riool.

1. Spoelafvoerwater

De spoelwaterafvoer bevindt zich op de bovenzijde van de waterontharder. Via deze afvoer wordt het opgeslagen kalk tijdens regeneratie geloosd. Bevestig de afvoerslang om de tule met een slangklem.

afvoerslang

2. Aansluiten op rioleringsafvoer

Breng de afvoerleiding naar de dichtstbijzijnde rioleringsafvoer en sluit deze daarop aan. Het spoelwater kan onder druk worden weggepompt tot 4 meter hoogte.

Optioneel

Het is belangrijk dat er geen rioolwater en stank vanuit de rioleringsbuis terug kan lopen in de afvoerleiding. Terugstroming van water kan voorkomen worden met een airgap. Een airgap zorgt voor een vrije ruimte tussen de afvoerleiding en het riool. Stank wordt tegengehouden middels een sifon. De afvoerbuis moet minimaal 50 cm boven de sifon worden aangesloten op de verbindende PVC-buis. Als dit niet gebeurt kan het regeneratiewater niet door de sifon en is er niet voldoende tegendruk.

Hiernaast of hieronder een afbeelding van een veilige waterafvoer. Er wordt gebruik gemaakt van airgap 1, sifon 2 en een klemzadel 3.

3. Terugslagklep

Als alternatief kan er worden gekozen voor een aansluitingmet een terugslagklep, zie afbeelding links. Bij aansluiting met een terugslagklep komen de open verbinding en sifon te vervallen. Een open verbinding is wettelijk verplicht.

4. Overloop aansluiten

Aan de buitenzijde/zijkant van het zoutreservoir, bevindt zich de overloop. De overloop is bedoeld als een overstroombeveiliging als het waterniveau in het zoutvat te hoog is. Monteer de overstortleiding op de overlooptule en sluit aan op een airgap.

overloop

5. Voeding aansluiten

Sluit de 12V adapter aan op de connector van de waterontharder en plaats de stekker in de dichtstbijzijnde wandcontactdoos.

adapter2

6. Pekelslang aansluiten

Haal het deksel van het zoutreservoir.Haal de deksel van de vlotterbuis. Draai de bevestigingswartel los. Houdt de pekelslang voldoende op lengte, om knikken te voorkomen.

Druk het ‘hulsje’ tot het einde in de bijgeleverde pekelslang. Plaats de bevestigingswartel om de pekelslang met het ‘hulsje’. Sluit de andere kant van de pekelslang aan op de waterontharder

pekelslang

Hulsje

Er zit een ‘hulsje’ in de wartel. Indien dit ‘hulsje’ zich hier niet in bevindt, kunt u deze los in het doosje vinden bij de koppelingen.
hulsje

7. Condenshoes

Plaats de condensreduceerhoezen om het zoutvat en de condensopvang-unit of  harscilinder (indien van toepassing) en sluit deze met behulp van de rits.

hoes

4. Starten

In bedrijf stellen waterontharder

1. Kranen in juiste positie

Draai de kraan van de aanvoerleiding open (in het verlengde van de ontharder) en laat de kraan van de retourleiding dicht (dwars op de leiding).

Let op: Als de rode kranen (bypass) in het verlengde van de leidingen staan is de waterontharder in gebruik (zie bovenste afbeelding). Als u de ontharder buiten gebruik wilt zetten dient u beide kranen naar buiten te draaien (zie onderste afbeelding). Gebruik hiervoor de bijgeleverde inbussleutel en begeleid de kleppen handmatig tijdens het draaien. De waterontharder is nu buiten gebruik en geeft nu geen zacht water.
in bedrijf
buiten bedrijf
draai-kraan
harscleaner

2. Zoutreservoir vullen

Vul het zoutreservoir met de zouttabletten tot de rand. Verwijder het plakbandje van het deksel niet van de vlotterbuis, deze zorgt ervoor dat het dekseltje niet in het zoutreservoir valt. Laat het zout ca 10 minuten opnemen.

pekelslang

3. Bedienen en instellen

Raadpleeg hiervoor de handleiding die wordt geleverd bij de waterontharder. 

handmatig

Overtuigd dat zelf monteren jou lukt?
Bepaal de opstellingsruimte

Een Remon waterontharder kan in principe in elke ruimte geplaatst worden. De meest gekozen ruimte is de meterkast, maar ook een kelder, trapkast of garage behoren tot de mogelijkheden.

Open chat
Hallo,

Bedankt dat u contact opneemt. Deze chat is enkel bedoeld voor offerte aanvragen. Overige vragen kunnen via ons telefoonnummer of contactformulier worden gesteld.